NRK har sett lyset, mener Ola T. Lånke

Bakkenettets saksordfører, Ola T. Lånke, mener kulturminister Trond Giske er med å svekke radioens stilling ved å ha en defensiv holdning til digitaliseringen av radio. Til NTB sier han at Giske bør tenke seg om og at tiden er overmoden for å fullføre digitaliseringen.

Det er underlig  hvor mange som mener at radio skal være den eneste mediekanalen som skal forbli analog,  jamfør denne debatten på Dagbladet.no    og saken i VG. En viktig innfallsvinkel til denne debatten er hvordan hele landet skal få et likeverdig radiotilbud. Tidligere saksordfører for det digitale bakkenettet for tv, Ola T. Lånke har sett det. Til NTB sier han, også gjengitt på Kampanje,  at overgangen må gå kjappere enn det Giske legger opp til.

I denne saken vil jeg absolutt oppfordre Giske til å tenke seg om. Jeg tror at NRK her har sett lyset bedre enn statsråden, skriver NTB. Situasjonen er nå slik at FM-nettet er utdatert, veldig gammelt og modent for veldig store overhalinger som vil koste mye, sier Lånke til NTB.

Videre sier han til NTB at Giske med sin defensive holdning er med på å svekke radioens framtid som mediekanal.I dag er det slik at FM-nettet dekker best i byene og de sentrale strøk, mens det i distriktene og i bygdene er vanskelig å få inn et bredt radiotilbud. Radiotilbudet er med andre ord sterkt skjevfordelt i dag, og denne skjevfordelingen ønsker Giske å videreføre, sier han.

I følge NTB mener Lånke at kulturministeren må ta grep og sette i gang et prosjekt for å gjøre overgangen til DAB lettere og raskere over hele landet.Tiden er overmoden for å ta skrittet videre. Man må utrede dette med en mer positiv tilnærming enn det Giske viser, mener Ola T. Lånke.

Her synes jeg Lånke har klart å peke på de sentrale sidene ved saken. Ingen er tjent med langvarig overgang til digitalradio, hverken lytterene, innholdsaktørene eller de som selger radioer.

Dette innlegget ble publisert i Digitalradio og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *