Førr ei dame 2

Jeg sitter her dagen etter Sarah Palins landsmøtetale og har hittil bare hørt godord.  Og det VAR litt av en forestilling.  Selv kyniske politiske kommentatorer har gitt seg ende over.  Det ble snakket om at dette var hennes «make or break» – resultatet ble definitivt make.

Ja, hun fikk hjelp av taleskrivere,  attpåtil taleskriverne til president Bush, men det kjentes som om det var mye av Sarah Palin i denne talen.  En Sarah Palin, som har gått sine egne veier, og er stolt av det hun har fått til.  Som  gjør et nummer av at hun ikke er medlem av Washingtons politiske elite, og heller ikke har lyst til å bli en insider.  Som ikke er redd for å gå i angrep – det er vel ikke for ingen ting at hun som ungdom hadde tilnavnet Sarah Barracuda.  Som elsker sin store familie, og stiller den ut i offentligheten uten å be om unnskyldning.  Jeg skrev i innlegget om Bristol Palin under her at jeg syntes synd på henne. Jeg vet ikke lenger.  Hun så ut som om hun slett ikke hadde det så verst der hun klemte kjærestens hånd i mammas rampelys.

Men det som virkelig gjorde inntrykk i går kveld var hvordan Sarah Palin gjennomførte denne talen, som det var stilt så mange forventninger til.  Hun kom ut på scenen, osende av selvtillit og med en sikkerhet som om hun aldri skulle gjort annet enn å holde taler i store forsamlinger.   Det tok ikke lange tiden før forsamlingen ga seg ende over.  I fremførelsen spilte hun på alle strenger.  Hun hadde varme, hun brukte humor, sarkasme og vidd, og hadde en energi  de fleste kan misunne henne.

Landsmøtet er selvfølgelig en vennligsinnet forsamling, og Sarah Palin har mange utfordringer fremover.  Hun skal ut på veien og drive valgkamp og hun skal ikke minst debattere med sluggeren Joe Biden.  Men i går kveld vant hun.

Delegater jeg snakket med i dag hadde ennå stjerner i øynene.  En av dem sa  at han hadde vært bekymret for McCain og for partiet, fordi det var så grått og kjedelig.  – Se på demokratene.  De har disse stjernene på laget.  Stevie Wonder,   Ophra Winfrey og Kennedy-familien.  Og familien Obama har stjernekvaliteter de også.  Men nå er vi reddet, sa delegaten her fra Minnesota.   – Sarah Palin har alle kvalitetene som gjør henne til en politiske stjerne, mente han.

Nå er det bare noen timer til McCain skal i ilden.  Han var tydelig lettet og glad etter Palins tale i går.  Stemningen på landsmøtet steg mange hakk, og republikanerne begynner å få troen på seg selv igjen.  Det er nesten så du merker det når du går på det røde landsmøtegulvet.  McCain er ikke verdens beste taler, men kanskje kan inspirasjonen fra hans visepresidentkandidat  løfte ham til nye høyder i kveld.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Førr ei dame 2

 1. Rachel Myr sier:

  Jeg ventet hele uken på at NRK skulle nevne arrestasjonene av Amy Goodman, grunnleggeren av Democracy Now!, da hun forsøkte å snakke til politiet som hadde arrestert to akkrediterte journalister fra Democracy Now!. De risikerer mange år i fengsel siden politiet benyttet seg av antiterrorparagrafer mot demonstrantene under landsmøtet. Disse journalister er omtrent de eneste fra etermedia i USA som fortjener navnet, og NRK overser dem glatt, til fordel for Erna og Siv, fulle av begeistring for Palin. Skuffende.

 2. Claud sier:

  Hei. Takk for at dere flinke jentene i NRK forsøker få oversikt i dette sirkuset! Godt jobbet!
  Det er litt merkelig, med hun Palin, tidligere guvernør og nå borgemester i kanskje den absolutt minste oljestaten i USA, behendig døpt «Intensjonen» ( Wasila)
  Ville,lovløse Alaska.

  Selvom byen er oppført med femtusen beboere (akkurat arbeidsinnvandrere?), er kun 780 registrert fastboende. Denne kvinnen var altså hjertet bak millitærstyrkene i dette hardbarka området som guvernøren jo må, og med en sannsylig svært bussiness-like collegeutdannelse fra Hawaii (!), vil jeg jo tro hun nå har blitt»drillet» til en stil få visepresidenter hittil har holdt…
  Om man kan si det slik.
  Hvordan kan man si at denne kvinnen har den kompetansen USA trenger til å styre et land med mennesker i «normale» liv?..»myke» mennesker..?
  Hvilke kandidater fronter opposisjonen til den offisielle versjonen på 911?
  Dette er et stort og sentralt spørsmål i USA idag, der mer enn 60% av befolkningen tror myndighetene stod bak angrepene som har kostet mer enn noen kunne fantasere om?
  Tross et snedig sensurert media i USA, vil du si det er tilgjengelig/oversiktelig for den enkelte amerikaner å ta stilling til kandidatene i lokalmijøet?

  Ser frem til intervjuene med de sympatiske kvinnene i GreenParty.

  Men tilsist… frk. Palin.. Hvordan tar det seg ut at hun totalt overskygger flotte andre president- og visepresidentkandidater i media vi blir servert? Klarer journalistene å henge godt nok med i svingene? Er oponionen i USA fixert på to kandidater, eller kan det se ut som at andre mulige rett og slett ikke slipper til? Få eier mer enn 80% av mediene, så vi kan jo bli litt tåkelagt:)

  Håper dere har tid til å svare på disse spørmålene før valget er over.

  Mvh
  Claud

 3. Vidar sier:

  Jeg er ikke like positivt innstilt til Sarah Palin,hun har utalt seg at krigen som pågår i Irak har godkjennelse fra Gud selv.Da mennesker uansett rase religion kan komme med slike utsagn så blir jeg rett og slett skremt.Hvis henne skulle bli visepresident i USA så kommer jeg til å gremmes og jeg er redd for at konflikten mellom kristne og muslimer kommer til å øke betraktelig.
  Mvh.Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *