Stakkars Bristol

Det er ett menneske jeg synes virkelig synd på i disse dager.  En 17 år gammel jente fra Alaska, som heter Bristol Palin.  Først måtte hun hjem til strengt religiøse mor og far å fortelle at hun hadde gjort det hun hadde fått beskjed om ikke å gjøre.  I alle fall ikke før hun var gift.  Nemlig å gå til sengs med kjæresten Levi.   Så blir hun kastet inn på en scene hun ikke har bedt om å opptre på og graviditeten hennes blir gjenstand  for debatt opp og nedad stolpe i aller beste sendetid.

Det kan ikke være lett i den situasjonen å ha en mor som ikke bare er mot at det skal betales for seksualundervisning i skolen, men også mener at all ungdom skal  vente med denslags til de har gått opp midtgangen i kirken.  Mor er dessuten en meget sterk abortmotstander, og om Bristol Palin har tenkt tanken   at det kanskje kunne være greit å  vente med å få barn, har nok ikke det vært mulig.

Jeg dømmer ikke Sarah Palin for meningene hennes – det er hennes privilegium.  Men jeg ser hvilken vanskelig situasjon de setter 17-åringen Bristol i.    På landsmøtet her i St. Paul, Minnesota har dette vært det store samtaleemnet i et drøyt døgn nå.   Men det er lyspunkter.   Delegatene her, særlig de konservative, som er veldig glade for valget av Sarah Palin som visepresidentkandidat,  slår ring om familien hennes nå.  For dem er det viktigste at dette barnet blir født og ikke abortert.

I morgen skal Sarah Palin holde sin store tale til landsmøtet, og akseptere nominasjonen.  For Bristol  Palins skyld håper jeg at hun slipper å bli slept over  scenen med resten av familien.   Med tusenvis av kameraer overalt må  det være en forferdelig opplevelse.

Jeg vet ikke hvor Bristol Palin er nå, men er sikker på at hun ikke har det lett.  Det er bare å ønske henne lykke til med den formidable oppgaven det er å bli mor når du selv ikke er stort mer enn et barn.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Stakkars Bristol

 1. Jens sier:

  Svært tydelig hvem Tove Bjørgaas og Anette Groth ser som president: Barack Husein Obama. Her er ikke mye balanse her i god ARK ånd. Overbevist at de begge to og mange andre vil få seg en trasig overraskelse når valget er over!

 2. Tejasvi sier:

  ÆRLIG TALT. Har Groth helt mistet perspektivet? Er denne jenta viktigere enn tusner av unge mødre verden over som mishandles, voldtas og drepes, hver eneste dag? Stakkars Groth, misbruke taletiden slik.

 3. M.Nordaa sier:

  At Bjørgaas og Groth er obama farget til den grad at jeg slår av radio når de
  snakker, men i Norge og Nrk har en utenrikskommentator (Bjørn Hansen)
  som er helt elendig. så elendig at en kan gremmes.Han har problemer med å si et eneste positivt ord om republikanerene og i dag satset han på å bruke
  tiden til å snakke om McCain fangenskap i stedet for valgkampe. Han er værre en Odd Karstein Tvedt og palestinerne.De for er er lett å gjennomskue og som sådan elendige kommentatorer.

 4. Solveig sier:

  Ærlig talt. Hvis det er noe på denne siden som er lavmåls, er det kommentarene – ikke innlegget. NRK har et godt korrespondentlag, og at noen kan Bjørn Hansen er dårlig på utenriks, viser kun egen udyktighet.
  En blogg er ikke nødvendigvis arena for de dypeste analyser, og måten denne saken har vært tatt opp i USA, og måten folk der prater om en ung jente som sikkert er i villrede nå – dét er noe det er verdt å skrive om. Hvis man så får med seg RESTEN av korrespondansen, og ikke bare bruker tiden sin til å lese blogger, ja, så kan man kanskje få med seg litt mer.

  Forøvrig er jeg enig i at man godt kunne vært mer kritisk på begge sider.

 5. Oig sier:

  Jeg må si meg enig med Solveig. Det fins simpelthen ikke belegg for påstander om at dekningen er partisk på noen måte, hverken i McCains eller Obamas favør. Den som leter vil finne, og det gjelder også her. Jeg syns både Groth og Bjørgaas formidler interessante perspektiver, det kan da umulig forventes at de hele tiden skal vurdere hvorvidt temaene for bloggene er viktig i forhold til alle andre hendelser på kloden. Så kan man kanskje håpe at det har gått et lys opp for Bristol Palin?

 6. David sier:

  Nå syns jeg ikke seksualundervisning i skolen er en særlig god ide, særlig ikke i USA. At unge mennesker har sex, og får barn i så lav alder skyldes da ikke mangel på kunnskap. Media, musikkvideoer, musikk, ny tid, ny generasjon… det er hovedgrunnen til denne tendensen av unge mødrer. Jeg håper ikke Palin blir visepresident for landet vi antar å være verdens største demokrati, det ville vært synd for amerikanerne flest. Dama er en religiøs ekstremist, greit med meninger, men når man ser bort fra de mest grunnlegender lovene i naturen må noe være svært galt. En visepresident burde tro på vitenskapen, istedenfor at verden på jorda er blitt skapt av en slags guddommelig makt. Når flertallet av amerikanerne er kreasjonister, må et eller annet være feil med amerikanernes skepsis. At mutasjoner aldri kan skape ny informasjon i DNAet – det mest brukte argumentet kreasjonister bruker – er en håpløs stilling, da det er vitenskapelig bevisst at mutasjoner er en helt vanlig forandring av DNAet, og har foregått under alle tider. Men det hjelper ikke å si dette til mennesker som allerede har bestemt seg for hva de skal tro på, og når man diskuterer med dem holder de seg for ørene. Kreasjonisme er ikke vitenskap, og skal ikke være en del av skolehverdagen. Hold religiøs tull unna små barn, så går alt bra. Fundamentalister og ekstremister med slike religiøse meninger hører til tiden da Jesus – eller profeten Mohammed – levde. Demokratiet er til for å bli kvitt udugelige regjeringer, og det er faktisk litt synd fordi i tilfellet Obama vinner, vil han naturligvis få et fallende imperium i hendene.

  Greit, Palin er kvinne, men hun blir aldri en Hillary. Amerikanerne flest kan da ikke gå for et slikt triks fra McCains side? -.-

 7. Tina sier:

  Interessant at enkelte blir så rasende på korrespondentene, som jeg for så vidt mener gjør en god jobb – og det skulle vel bare mangle at ikke Bjørgaas og Groth skal få kommentere enkeltsaker som åpenbart har spilt en stor rolle i dette vanvittige valgopplegget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *