Imponerende hemmelighold

Sarah Palin

I hele går spekulerte CNN og andre medier i hvem som skulle bli visepresidentkandidaten til John McCain.  Jeg hørte  på presentasjonen av de mange mannlige kandidatene i hele går.  CNN erklærte i går ettermiddag at det var like før de visste hvem det var.  Minnesota-guvernøren Tim Pawlenty var den som ble nevnt oftest.  Men plutselig kom et skuffet TV-tryne på skjermen og erklærte at 47 år gamle Pawlenty ikke ville være i Dayton, Ohio i dag.  Og det må man jo nesten være, når det er der McCain skal presentere sin parkamerat.

Først i dag morges dukket navnet Sarah Palin opp.  For til tross for McCains imponerende hemmelighold, så er det ikke så lett å frakte en aktuell kandidat fra Alaska til Ohio uten at noe lekker ut.

Sarah Palin blåser nytt liv i valgkampen til John McCain, etter at demokratene har dominert hele uken.  Hun er en ønskekandidat for mediene.  Historien hennes forteller om en sporty dame, som da hun var liten gikk på elgjakt med faren sin før hun gikk på skolen, og levde et aktivt friluftsliv.  Hun er gift med Todd Palin, som er jeger og fisker, og de har fem barn.   Den eldste er soldat og på vei til Irak, mens den yngste bare er noen måneder gammel, og har Downs syndrom.

På sin 72årsdag har John McCain valgt en visepresidentkandidat, som på mange områder kan matche ham.    Hun er ung,  44 år gammel og dermed også yngre enn Obama, hun er konservativ kristen, aktiv abortmotstander (hun fødte sønnen sin selv om hun visste at han hadde Downs syndrom), hun har administrativ erfaring som guvernør og har et plettfritt rykte, såvidt vi vet.

Det hun har til felles med McCain er at hun har gått sine egne veier, og ikke har vært redd for å utfordre sitt eget parti, hvis hun har ment det har vært på ville veier.   Hun har utdannelse som journalist, men den journalistiske karrieren ble kort.   Hun ble  i stedet ordfører i Wasilla City der hun bor, og det var begynnelsen på den politiske karrieren.

Jeg er på vei til Minneapolis-St. Paul, der Republikanernes landsmøte startet på mandag.  Valget av Sarah Palin kommer til å gi nytt liv til et landsmøte som mange har fryktet skulle komme i skyggen av Demokratenes glamour-forestilling.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Imponerende hemmelighold

 1. hans sier:

  Synes hun virker som en meget god kandidat, desverrre må jeg vel si. Kan nok mobilisere kristenfolket som McCain egentlig ikke (såvidt jeg forstår) har et like godt tak på. fysj, dette blir så alt for spennende.

 2. Frode sier:

  Hei! Jeg lurer på om det amerikanske tellesystemet har blitt endret siden forrige valg? Da var det vel slik at den tapende part hadde flest stemmer eller noe slikt?
  Har det skjedd noe til dette valget mtp opptelling?

 3. Claud sier:

  Hei!
  Skrev en post tidligere om jenta palin som kunne skyte elg før hun kunne lese og skrive, Amerikas overraskende visepresidentkandidat, Palin, men glemte helt å spørre dere når NRK sender intervjuet med GreenParty`s fantastsiske sorte kvinne Cynthia McKinney?

  Ser ikke at dere NRK-journalistene har svart oss «folket her ute» noe tidligere, så det er vel (ennå) en lite fungerende side av NRK dette her?
  Håper virkelig dere kan svare oss. Jeg lurte virkelig også på dette med tellesystemene. Har dere vært istand til å bekrefte/avkrefte at det var feil på maskinene under siste valget, og se på om rutinene er endret der?

  Vil følge dere fremover! Det er en fabelaktig mulighet til å følge med her inne.
  Mvh
  Claud

 4. Claud sier:

  «Hun er en ønskekandidat for mediene» Skriver du.
  Kan man tro at DE er de eneste som ønsker seg slikt?
  Hva skulle det være godt for?

  Mvh
  C

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *