Oppskrift på karbofattig brød

20122008119.jpg

En skive av dette brødet inneheld 2-3 karbohydrater. Jula er topp for oss som et eit lavkarbokosthald med masse feitt. Så ei riktig feit og god jul til alle ! 

OPPSKRIFTA: 

12 egg1 boks creme fraiche eller kesam, eller 1 boks sæterrømme4 ss bakepulver12 ss linfrø150 g kruska-/havrekli eller glutenfritt mel (Jyttemel), 150 g sesamfrø, 100 g solsikkekjerner, 100 g gresskarkjerner, 10 ss olivenolje eller rapsolje kaldpressa Det meste av råstoffa får du hos ein velassortert kolonialhandlar, viss ikkje gå på ein helsekostbutikk Slik gjør du:Rør sammen egg, creme fraiche, rømme eller kesam i ein bolle. Ha i resten av ingrediensane og bland godt. Fordel røra i 2 brødformer. Steik ved 180 °C i 50-60 minutter. Husk bakepapir i botnen av forma 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

11 kommentarer til Oppskrift på karbofattig brød

 1. Sigrunn sier:

  Sikker på at det er 4 spiseskjeer bakepulver og ikke 4 teskjeer?

 2. johannes kollenes sier:

  kli er veldig skadelig for tarmtottene da kli når det blir stekt får skarpe kanter som kan kutte tottene som skal ta opp neringa av det vi spiser kli er et avfalsprodukt av kornet så ungå det

 3. Johnny Laupsa-Borge sier:

  Såkalte proteinbrød med lite karbohydrater kan man lett lage uten bakepulver, kornvarer (slik som kli) og melkeprodukter. Det er nok med egg, ulike typer nøtter/frø, fettstoffer og krydder.

 4. Randine sier:

  Gratulerer med resultatet så langt, det var jo en kjempemessig helsegevinst !!
  Tenkte på dette med brød, er jo kjekt med en litt enklere oppskrift på noe som man kan legge pålegg på. Disse lappene er jo feite og veldig gode.
  Lapper: 3 egg, 100 gr. philadelphiaost, 1/2 ts bakepulver.
  Pisk eggehviter stivt med bakepulver. Miks sammen plommene og ha dem forsiktig i hvitene. Legges med en skje på bakepapir. Blir mellom 9-12 stk. Stek i ovnen på 150 gr. i 20-30 min. Deilig med rekesalat på, egg og laks, ja bare fantasien setter grenser. Tror ikke det blir mer enn 4-5 karbohydrater i hele oppskriften.

 5. Randine sier:

  oj, glemte å ha i philadelphiaosten, den må jo mikses sammen med eggeplommene før du blander sammen med stivpiskede hviter.

 6. lili sier:

  Det finns vel andre ting som er farligere for kroppen enn kli… Tror vel ingen har dødd av de. Hvitt mel har nok flere «farlige» aspekter ved seg enn akkurat kli.

 7. karoline sier:

  Dette er en veldig dårlig nettside! Jeg kjønner ikke en dritt!, av hva denne siden handler om! Hvorfor har dere funnet opp en slik faensk side? foressten… jeg sier dette bare fordi.. det får dere ikke vite! ha, ha, ha! jeg har en mye bedre side enn dere forressten! Jeg heter Karoline og er 27 år!:p

 8. karoline sier:

  Vi bare tøysa altså! Unnskyld1 Dere har en super bra side!kan dere gi oss den oppskriften ti ldet brødet over her? det ser veldig godt ut 😀 og jeg er ikke 27 jeg vil ikke si det men jeg er over 20 😀

 9. karoline sier:

  :D:D:D:D:D:D

 10. Ingrid De Long sier:

  Merkelig å si at man skal unngå kli fordi det er skarpt? For det første er mange av næringsstoffene i kliet, for det andre bløtes maten i magesekken. Avfallet (dvs avføringen) utgjør det kroppen ikke vil ha så her ender det meste av kliet. MEN først har kliet rensket opp i tarmen og ført til at fordøyelsen går bedre.
  Noe som er mye verre er kim som folk ofte har i brødbaking osv. Hvis kim – eller hvilke som helst fete ingredienser, eks frø som normalt har skall på seg – ligger uten skall over 1 mnd er det harskt. Vi lukter det ikke, men harskningen har begynt. Så harske fettstoffer gjør mye mer skade på kroppen enn vi vet og hvertfall mye mer enn kli!

 11. Johnny Laupsa-Borge sier:

  Visse fiberstoffer, slik som kli, kan være et problem for mange, særlig hvis man samtidig spiser forholdsvis mye fett eller har en ubalansert tarmflora (dysbiose). Da kan fiberstoffer bidra til å forverre en dysbiose og forårsake bl.a. mer luftplager og løs avføring. Masse fiberstoffer er ikke nødvendig for en god fordøyelse og regelmessig tarmtømming. Her er en rekke andre faktorer av større betydning. Antibeitestoffer, som det finnes særlig mye av i klidelen, binder viktige næringsstoffer og hemmer fordøyelsen og næringsopptaket. For å motvirke dette må korn/mel bløtlegges lenge, fermenteres (gjæres) eller spires. I kli hos vanlig brødhvete finnes et lektin (kalt WGA) som bl.a. har insulineffekt. Dette lektinet kan bidra til lekk tarm, vektøkning, leddsmerter, glutenintoleranse og autoimmunsykdommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *