Løpetrening

Pål har nå trent to økter i uka i tre uker. Grunnstyrke og kondisjon. Dette har vært utfordrene tror jeg, men han har klart å holde seg motivert og nå merker han framgang. Øktene blir lettere og motivasjonen i forkant av trening større. I forrige uke startet vi med den tredje treningsdagen pr uke, og nå er det løping som gjelder. Skal man gjennomføre et løp, må det løpes!

 

Det du ønsker å bli god i, må du trene på! Slik er det i alle idretter.  Du blir ikke god til å kaste spyd uten å kaste spyd. Skal Pål gjennomføre Sentrumsløpet, må han trene seg opp til å løpe 10 kilometer sammenhengende. Det er målet og det er det vi skal trene på. Vi begynner med litt kortere løp.

 

Hvis det er lenge siden du har løpt, er det ok å begynne rolig. Noen ganger kan det likevel være lurt å bestemme seg for  hvor lenge man skal holde på. På den måten har du har litt oversikt over  hvordan du kan legge opp økten.

 

Pål og jeg var enige om at treningsøkten skulle vare i minst 45 minutter. Og da skulle tempo være rolig man kan gå innimellom, men ikke stoppe. Intervalltreningen kommer vi til senere.

 

Er du vant til å løpe inne på mølle, vil du legge merke til at det er tyngre å løpe ute, selv om du løper på flat mark. Det er fordi på en mølle, går båndet bakover, mens når du løper ute er det du selv som skyver kroppen forover. Dette er tyngre for bena og vil dermed også oppleves som en større belastning.

 

Varm opp før du begynner på selve treningsøkten. Hvis du synes det er tungt å løpe alene, finnes mange lag og foreninger som har faste dager hvor flere løper sammen. Det finnes slike grupper som ikke er for eliteutøvere. Ta kontakt med ditt idresttslag og finn ut om det finnes en gruppe som passer for deg hvis du ønsker noen å trene sammen med.

Selv har jeg vært med Bul på deres treninger på Bislett hver torsdag. Det er et flott tilbud til alle som bor i Oslo og har planer om å løpe Sentrumsløpet. Treningene er lagt opp slik at du trener på det nivået du er. Du får gode tips på teknikk og møter hyggelige folk som du kan småprate med.

 

Jeg vet at mange kvier seg for første skritt til å begynne med treningen. Terskelen er høy for mange. Men hvis man klarer å tenke forbi dette, og vite at det er mange som tenker akkurat det samme, lover jeg at det ikke er så værts å være mosjonist. 

Heng deg på oss, vi har ennå mange uker til hardkjøret begynner. Kom i form til Sentrumsløpet med oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *