Spekter om Second Life

Ett av klasserommene på Simmen Kamimo, Høgskolen i Molde. Foto: Design Container

TV-programmet Spekter 01.04.09 handlet om internett, hvordan det tar større del av hverdagen vår og hvordan det forandrer våre sosiale liv. Gjester i studio var Linn-Cecilie Linnemann og Leif Inge Xi, som på hver sin måte bruker internettverdenen Second Life aktivt i jobb og kunstnerisk virke.

Designer cyberspace

Linn-Cecilie Linnemann, aka Ela Olivia leder et design- og reklamebyrå, som i tillegg til å ha kontorer i Oslo, også har etablert seg i Second Life.

– Vi utvikler platformer og designer steder, – lager virtuelle møteplasser, utdanningsplatformer, møterom og konferanseløsninger for våre kunder, som hovedsaklig er norske bedrifter.

I Second Life kan man eie et stykke land akkurat som man kan eie et domenenavn og et nettsted på www, og Design Container jobber blant annet med å bygge virtuelle steder. I Spekter viste Linn-Cecilie seerne rundt i Second Life, der hun blant annet tok turen innom en replika av kontorene deres i Maridalsveien som blir brukt til møter og opplæring.

Replika av Contain Designers kontor i Maridalsveien

– Vi har også bygget ei øy for Norgesbiblioteket, som vi har delt opp i forksjellige områder, der noen blir brukt til opplæring av bibliotekarer, forteller Linn-Cecilie, som tror 3D-verdener vil spille større del av internett-hverdagen vår.

Ela Olivia i Eventyrskogen på øya til Norgesbiblioteket. Foto: Design Container

Sammenligner møter i Second Life med nettkonferanser

Linn-Cecilie Lindemann forteller at mange av innbyggerne i Second Life er der for å bruke 3D-verdenen som undervisningskanal, foredragskanal og alternativ til telefonkonferanser og nettmøter.

– Alle logger seg på samtidig og er live samtidig på samme sted. Man kan dele bilder, vise filmer, vise webkamera eller PowerPoint-slides. Alle sammen kan se på samtidig og man slipper å dresse seg opp for møte, forteller Linnemann.

Se innslaget i NRK Nett-tv: http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/166302

Virtuell orkestermusikant

Leif Inge Xi er kunstner og aktiv bruker av Second Life. Han er en orkesterspiller i Second Life, der han spiller med Avatar Orchestra Metaverse under navnet Gumnosophistai Nurmi.

– Jeg er med i et orkester som spiller live i Second Life. Vi er et internasjonalt sammensatt orkester hvor vi sitter og spiller geografisk plassert over hele verden, blant annet Tokyo, Vancouver og Oslo.

Orkesteret spiller på spesiallagde virtuelle instrumenter med innbakte visuelle aspekter. I et filmklipp viser han orkesteret som framfører et verk mens de svever rundt i lufta.

– Dette orkesteret kan kun eksistere i en virtuell verden som Second Life er. Vi kunne for eksempel aldri ha fremført dette i konserthuset i Oslo, sier han. Vi har valgt Second Life 3D-verden fordi det er den største 3D-verdenen.

Heart of Tones.

Leif Inge Xi forteller at det er kunstnere og brukere av Second Life som setter grensene for hva Second Life skal være.

– Det er ikke Linden Lab som har lagd Second Life som definerer hva det er, men brukerne. Det er det sosiale du får ut av det som er interessant, forteller Xi, som legger til at han trives veldig godt i Real Life også.

Se innslaget i NRK Nett-tv: http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/166302

Dette innlegget ble publisert i Nordmenn i Second Life, Utdanning og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *