IKT-NORGES SPÅDOMMER OM DIGITALRADIO

Nå har det gått over tre år siden IKT-Norge spådde at DAB-radioene nærmest skulle slutte å virke.  Min radio virker fortsatt…….. 9.desember 2005 gikk IKT-Norge ut i media og sa at digitalradioene folk kjøpte snart ville gå ut på dato. Radioene ville være teknisk utdaterte om får år og DAB var allerede på god vei til å bli gammeldags.  Samtidig ble DRM trukket frem av IKT-Norge som en standard under utvikling som kunne bli et alternativ til DAB. Budskapet var klart; vent med kjøpet av digitalradio. Så da kjøpte folk rene FM-radioer i stedet, mens de kunne ha fått radioer med både FM og DAB i den samme prisklassen.

Resultatet er at på de årene som har gått, har antall radioer som nå må skiftes ut steget fra år til år. Det er vanskelig å forstå hvilken hensikt IKT-Norge hadde med å gi forbrukerne dette rådet. Like vanskelig er det å forstå Forbrukerrådets manglende engasjement for å få frem god og nøktern informasjon om dette temaet.  

Nå har 640 000 nordmenn tilgang til en DAB-digitalradio. Det burde vært flere. Men radioene virker fortsatt. Skremselspropagandaen fra IKT-Norge har ikke slått til.  DRM har vi ikke sett noe mer til. Men det betyr nok ikke at siste ord er sakt. Utflatingen av salgstallene for DAB-radio trigger helt sikkert IKT-Norge til å sende ut nye meldinger og skrive kronikker om hvor håpløst DAB er. Desksjefene i avisene kan på nytt ta i bruk den flotte tittelen: DAB dabber av…… Heldigvis er det ikke slik. Men kanskje en våken journalist kunne prøve å finne ut hvorfor det nå har gått to år siden den ledige kapasiteten i sendenettet skulle ha vært lyst ut?     

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til IKT-NORGES SPÅDOMMER OM DIGITALRADIO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *