Storbritannia: DAB-salget har passert 8,5 millioner

DRDB har offentliggjort salgstallene for DAB i Storbritannia for 2008. Over en halv million radioer ble solgt i desember og det ser ut til at digitalradio er blitt mindre rammet av finanskrisen enn annen elektronikk.

Oversikten fra DRDB viser at det for hele 2008 ble det solgt over to millioner digiatalradioer. Det betyr at det finnes over 8,5 millioner radioer i Storbritannia. Dette er en økning på 3 prosent i forhold til 2007, mens salget av analoge radioer ble redusert med 7 prosent.

Det betyr at DAB beholder markedsposisjonen i forhold til analog radio, men heller ikke noe mer. Spørsmålet er om det er mulig å få til en rask nok vekst i DAB-salget i forhold til FM-radioer uten et klarere signal om et teknologiskifte. En vekst på 2-3 prosent i året vil bety at det tar for lang tid før DAB-digitalradio blir en så sterk konkurrent til FM at de kommersielle stasjonene blir heldigitale. Men samtidig reduseres lyttingen på FM-plattformen sakte fra år til år og inntektene til de kommersielle stasjonene reduseres tilsvarende. Tror det kan være fornuftig at myndighetene både her i landet og Storbritannia tenker gjennom hvor lurt det er at teknologiskiftet trekker ut i tid.

I Norge kommer tallene for salgsutviklingenm på torsdag.

    

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *