Fortsatt trangt på FM

Det som så ut til å skulle være en grei sak, ble plutselig enda vanskeligere for myndighetene. Flere søkere enn det er plass til, og noen må ut.Da kulturministeren valgte å lyse ut deler av lokalradiokonsesjonene på nytt og samtidig utvide lokalradionettet med frekvensene til NRK Klassisk, trodde vel de fleste at nå skulle alle få plass. Men slik gikk det ikke. P4 har søkt om lokalradio. Radio Metro har søkte flere konsesjoner. Medietilsynet varsler allerede nå at noen kommer til å bli skuffet.

Dette viser FM-nettets store svakhet: det er flere som ønsker å sende enn det er plass. Begge de to siste konsesjonsrundene for analog radio har endt opp med krangel og uenighet om det meste. De eneste som får noe ut av dette, er advokatene.

Dette må være siste runde med denne type konsesjonsrunder. Nå kan de analoge konsesjonene løpe ut. Så overtar digital radiostribusjon med god plass til mange aktører og det blir lytterne som avgjør hvilke stasjoner og programmer som skal leve videre.

   

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Fortsatt trangt på FM

 1. Robert sier:

  Og på DAB er det veldig god plass for der vil ingen sende. Tidligere har alle andre enn NRK og P4 sluttet å sende på DAB i Norge og nå sluttet nylig P4 å sende P4 Bandit på DAB. Og det er en ikke-nyhet for de fleste regner allerede DAB som død.

  For NRK virker som om det stadig oftere er samsending eller ingen sending for alle de DAB-kanalene dere skryter av. Sjekket hva som fantes en ettermiddag og det var kun 2 forskjellige sendinger på DAB.

  Må man virkelig vente til de som legger all sin prestisje i DAB går av med pensjon før man får stoppet dette skandaleprosjektet?

 2. Øyvind Vasaasen sier:

  Jeg vet ikke helt hva du mener med to forkjsllige sendinger på DAB. Litt avhengig av hvor du bor i landet er det 14-15 kanaler på DAB. Mange steder i landet er over dobbelt så mange kanaler som finnes på FM.

  Det er heller ikke en nyhet at enkelte har erklært DAB som død i mange år nå uten at det har skjedd. Der kan vi virkelig snakke om at det har gått prestisje i saken.

  Tatt i betraktning alderen på de som arbeider med digitalradio, spår jeg DAB en lys fremtid. Skal du vente på at vi går av med pensjon, må iallefall vente i 30 år på å få ønsket ditt oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *