DIGITAL RADIOPAKKE

Til sommeren kommer vi i NRK til å ha 16 kanaler å tilby lytterne via digital distribusjon. Alle kanalene blir tilgjengelig over Internett. Men utbygging av det digitale bakkenettet for tv åpner opp en helt ny distribusjonsplattform for radio. Det har jeg store forventninger til. Mange steder i landet har lytterne ikke hatt hatt tilgang til andre av NRK-kanaler enn P1, P2 og P3.

I juni utvides DAB-nettet, og i september åpnes det digitale bakkenettet for fjernsyn. Med unntak av NRK Stortinget, NRK P3 Urørt og NRK 5.1, som blir rene nettradiokanaler, vil trolig hele kanalpakken bli distribuert via DAB-nettet, det digitale bakkenettet og på Internett.

NRK Jazz blir et helt nytt radiotilbud. fra NRK. NRK Sport som til nå kun har vært å høre via nettet, blir også en fullverdig kanal i pakken med distribusjon på alle de tre plattformene.

NRK P1 NRK P2 NRK P3
NRK Alltid Nyheter NRK Klassisk NRK Folkemusikk NRK Jazz
NRK mP3 NRK P3 Urørt (kun nettkanal)
NRK Sámi Radio NRK Gull NRK Sport NRK Super NRK Oslofjord
NRK 5.1 (kun nettkanal NRK Stortinget (kun nettkanal)

Med dette setter vi en liten pause for utvikling av nye kanaler. Men vi er i ferd med å digitalisere hele platesamlingen vår, og det skattekammeret vil vi etter hvert åpne opp for publikum i en eller annen form. Det gleder jeg meg til.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til DIGITAL RADIOPAKKE

 1. Arne Johansen sier:

  DAB står for dårlig avleggs broadcasting. DAB testlytting i hifiklubben på et dyrt anlegg fikk meg til å innse at dette høres dårligere ut enn gamle mp3 låter. Dette er 5-10år for sent. En analog radio av god kvalitet med skikkelig støyforhold og god signalstyrke høres bedre ut. DAB mangler dynamikk, trenger ikke å høre på en forsker, det er nok å høre selv. Ingen kan overbevise meg om at noe er bra før jeg har hørt på det selv

 2. Øyvind Vasaasen sier:

  Hei Arne

  Jeg betviler på ingen måte din lytteropplevelse av DAB. Men mine ører hører noe helt annet når jeg lytter til DAB. Uansett synes jeg du bør vite at de signalene du hører via en FM radio også har vært digitalisert på veien til ditt radioapparat. Hele vår produksjonsstruktur er digital, inkludert matingen av FM-senderne våre.

 3. Odd Arne sier:

  Hvor kan en finne informasjon om utbygging av DAB-nettet? Savner f.eks. informasjon om når en kan forvente at f.eks. DAB-region Hedmark er ferdig utbygd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *