Ung, gravid og hjemløs

Ryan (20): Gravid og hjemløs.En gjennomsnittlig amerikansk hjemløs er 9 år gammel. Tro det eller ei: 20 år gamle og høygravide Ryan trekker opp snittalderen.

Det er ikke noe nytt for noen at det kryr av hjemløse i USA og New York. Nytt for noen er det kanskje derimot at snittalderen på hjemløse er ufattelige 9 år!

Se saken i P3tv!

Grunnen til dette er så klart ikke (først og fremst) at det står masse 8-9-åringer og henger på gatehjørnene og bor i kondemnerte hus – men at det er et enormt antall hjemløse familier; det typiske er enslige foreldre med flere små barn.

29000 av de totalt 36000 hjemløse i New York bor i herberger, og fire femdeler av disse er familier. Antallet hjemløse i New York har også steget med 69 prosent de siste ti årene, og tallet er det høyeste siden depresjonen på 30-tallet.

lucky-michaels-sylvias-place.JPG

Lucky Michaels som vi møtte på Sylvia’s Place på Manhattan, sier at én av grunnene til at det er så mange hjemløse familier, er at det er et problem få vil snakke om:

– Det er et tabu i amerika, folk vil ikke vite om at familier blir satt på gata, og at barn er hjemløse. Og så lenge det ikke snakkes om, så blir det heller ikke gjort noe, sier han.

Sylvia’s Place, Manhattan

At hjemløse familier er noe det ikke snakkes veldig ivrig om, så vi symptomer på da vi skulle finne et shelter (herberge) der vi kunne treffe barn og foreldre. Selv ikke Coalition for the Homeless i NY kunne hjelpe oss å finne hjemløse familier på kort varsel. Lucky Michaels sa også at det er få herberger som er dedikert til familier; de fleste er enten for menn, for kvinner eller for barn/unge. Dette til tross for at altså 80 prosent av de hjemløse er nettopp familier.

Mer om hjemløse i USA finner du her:

The New York Times’ Q&A om hjemløse
NYC Department of Homeless Services
Blogg: Homeless in New York City
Politics on the Hudson: New York’s homeless veterans
Aftenposten: Hver sjette newyorker sulter

Dette innlegget ble publisert i Verden og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *