Jeg var der! Hvor var du?

Det kommer til å bli en saying: – hvor var du da Alexander Rybak vant Eurovision Song Contest 2009?

Vel, jeg var der. I Moskva!

I en hel uke i forkant var jeg med. Og, jeg satt i salen under finalen, løp som en gal i høye hæler og sort kjole ned til pressesenteret for å rapportere direkte til NRK P1 rett etter at Alexander hadde fremført Fairytale, fikk med meg det fantastiske pausenummeret og omtrent halvparten av stemmeopptellingen i salen igjen, før jeg skjønte at dette gikk veien. Da løp jeg ned i pressesenteret for å være tilgjengelig for P1. Det er noe av det villeste jeg har vært med på for NRK. Det overgår faktisk fjorårets finale, da jeg kommenterte i Serbia. 

moskva-203.jpg

(Tre stk kommentatorer fra NRK: Per, Synnøve og meg i boksen) 

For de av dere som lurer på hva som skjedde i døgnet etter at Alexander vant, her er en liten stikkordeliste:

* pressekonferanse i hallen, og plutselig hadde Alexander fått fire bodyguards som hadde tråd i øret og sort dress. 

moskva-205.jpg

(på pressekonferansen etter at Norge hadde vunnet) 

* champagne i garderoben, hvor Alexander ble intervjuet av Russisk tv. Foreldrene hans var allerede gjester i et talkshow på russisk fjernsyn.

* busstur tilbake til hotellet, hvor stemningen var ubeskrivelig glad!

* fest i lobbyen på hotellet (det var blitt så sent at det ikke var noe vits i å dra på den offisiselle festen etterpå) med champagne, dans og felespill av Frikar.

moskva-207.jpg

(Glade jenter: korist Jorunn, tolken vår Katja, korist Karianne og meg på hotellet etter seieren!)

* sov i 2,5 timer (riktignok godt bevoktet, ettersom jeg hadde rom ved siden av Alexander, stod det nemlig en livvakt i dress utenfor rommet mitt) før jeg var inne første gang på telefon fra sengen i Gratulerer med dagen sendingen til P1.

* pakket tingene mine og sjekket ut, før jeg koblet opp utstyret for siste gang i det utrolig kjipte businesssenteret (hvor jeg måtte skrive inn fem 14 siftede nummer HVER gang jeg skulle logge meg på internett!). Per og jeg rapporterte dagen derpå.

* 17 mai frokost på hotellet, før vi dro til ambassaden for skikkelig 17 mai feiring: korps, bunader, flagg, russ, pølse i brød. Fantastisk å feire nasjonaldagen i utlandet!

moskva-239.jpg

(Bunadsgjengen: Anna – kjæresten til Torkjell – Hallgrim, Torkjell og Sigbjørn i Frikar på 17 mai feiring)

moskva-240.jpg

(Dette er ikke ekte russ, de var nemlig «leid» inn for anledningen. Stemningsskapende til de grader! Hege Bakken Riise har jobbet med nettsidene til MGP i to uker i Moskva)

* flytur hjem og absolutt det fullstendige kaos da vi ankom Gardermoen! For oss som skulle med delegasjonsbussen ble det faktisk litt mye. Vi klarte ikke å komme oss fram til bussen på grunn av alle menneskene. Og da vi til slutt klarte det, var det helt uvirkelig å sitte inne og se på alle de glade menneskene som vinket, sang og hadde kledd seg ut for Alexander utenfor.

Det er helt tydelig at dette er en samlende begivenhet for en hel nasjon.

Og jeg, og Nitimen var med. Håper du følte at du var der du også.

Dette innlegget ble publisert i Behind the scenes og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *