Plutselig hull i veggen

Hull.jpg

Noen har i sommer gjort hærverk på hytta til Aage Pedersen i Bagn i Valdres. Det blir spekulert i om måren, en gnager eller hakkespetten er synderen.

Mår kan vi finne i uthulede trær, fuglekasser eller liknende. Den er der enten på plyndringstokt eller så bor den der. Men selv om vi ofte kan se mår titte ut av hull, kan vi frikjenne den i Aage Pedersens tilfelle, for måren er ikke i stand til å lage hull selv. Den bare overtar etter andre.

Smågnagere lager hull, men er uskyldige denne gangen. For hadde det vært en gnager på ferde så ville vi sett spor etter tennene.

Dette er ganske sikkert verket til en hakkespett. Vi har syv forskjellige hakkespettarter i Norge, og det er vanskelig å si akkurat hvilken art som har lagd dette hullet, men noen gjetninger er mer sannsynlige enn andre. Jeg ville anta at det enten er en gråspett, for den lever helt opp mot fjellet, eller en flaggspett, for den er Norges vanligste hakkespett, og finnes nesten over alt.

Avsender: Hanne Cecilia Aass

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *