Mystisk dyr

IMG_3515.jpg
Thorunn og Jacky har vært på Veierland i Vestfold i mange år, men aldri har de sett et så merkelig dyr skylt opp i vannkanten. De lurer på hva det kan være?

Det er ikke så underlig at de ikke har sett dyr som dette før, for disse skapningene hører ikke hjemme langs norskekysten. De holder egentlig til i Middelhavet, Atlanterhavet og Nordsjøen, og når de ble funnet i Vestfold skyldes det at de har «haiket» med et skip eller drivved.

De kalles andeskjell på grunn av det andenebbaktige skallet. Man trodde også faktisk før at de gav opphav til ender og gjess. Denne kunnskapsmangelen fikk hyggelige følger for munkene i middelalderen. Under fasten fikk de nemlig ikke spise kjøtt, men da Paven klassifiserte gjessene som fisk, fordi de oppsto i havet, fikk munkene likevel meske seg med saftig gåsesteik.

Selv om de heter skjell har de heller ingenting med skjell og muslinger å gjøre. De er faktisk krepsdyr og nært i slekt med rur.

Avsender: Hanne Cecilia Aass

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *