Bever på ville veier?

P5200077.JPG

Alf Fagersand kom over et grantre som en bever tydeligvis hadde vært bortpå. Han lurer på om beveren bare hadde testet tennene eller om den hadde tatt feil av treslagene?

Om sommeren lever beveren først og fremst av urter, gress og forskjellige vannplanter, men utover sensommeren og høsten, går beveren gradvis over til en bark- og løvdiett. Det er riktig at beveren da først og fremst foretrekker løvtrær, og da spesielt osp, selje, rogn, bjørk og eik. Om våren hender det at einer og furu fungerer som reservenæring, men ellers får bartrær stort sett stå i fred.

Når det gjelder gran så finnes det eksempler på at enkelte bevere setter pris på de små granplantene i plantefelt. Større graner felles sjelden, men det hender av og til, og da blir tømmeret som regel brukt til bygging av demning.

Avsender: Hanne Cecilia Aass

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *