Farlig vårflørt

IMG_1125.jpg

Marie, katten til Marit A. Næset, fikk seg pinseaften 2007 en uvanlig lekekamerat, eller kanskje er leketøy et bedre ord?

Avsender: Hanne Cecilia Aass


Katter er jo rovdyr, og de er kjent for å leke med maten. Når ekornet, til tross for den overhengende dødsfaren, ikke løp sin veg, kan det skyldes to ting: For det første, hvis man sammenlikner størrelsen på katten og størrelsen på ekornet, så ser ikke ekornet helt fullvoksen ut.

Antakelig er det født i april en gang, og var dermed denne dagen bare en måned til en halvannen måned gammel, mens fullvoksne ekorn er ett år gamle. Dette ekornet her hadde nok ennå ikke lært seg at katter ikke er til å spøke med. For det andre så er ekorn nesten uovervinnelige i trær.

På grunn av de skarpe klørne klatrer de lynkjapt både oppover og nedover, mye kjappere enn katter. Ekorn er også raske på bakken, men ikke så raske som katter. Ekornet valgte derfor å være der den følte seg tryggest, nemlig på stubben.

Se hele alle bildene av Marie og «Nøtteliten»!

Katten Marie innså tydeligvis sine begrensninger, eller kanskje var den allerede god og mett, for ekornet måtte ikke bøte med livet denne gangen.

Har du spørsmål om dyr og natur? Skriv dem inn i kommentarfeltet under eller send en epost til natur@nrk.no!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Farlig vårflørt

  1. Tina sier:

    Fantastiske bilder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *