Valgmorgen i NRK

Mandag morgen/formiddag, 14. september 2009

Brukte morgenen på å fortelle svenske radiolyttere hvordan det ligger an med valget i Norge. Jeg fortalte om rødgrønt flertall torsdag og fredag, borgerlig flertall i helga og nå rødgrønt igjen i dag. Det er utrolig jevnt, og vanvittig spennende. Jeg sa at ingen tør spå noe som helst, ikke jeg heller. Men ja, det stemmer at Erna Solberg nå er den mest sannsynlige statsministerkandidaten på borgerlig side.

Sveriges Radio lurte også på hvordan Norge har klart å få så mange kvinnelige partiledere. Jeg svarte at norske kvinner ser ut til å velge politikk framfor næringsliv. Men i morgen kan flere av kvinnene få seg en real blå-tirsdag. Erna Solberg har gått fram, men risikerer fremdeles å gjøre et nesten like dårlig valg som i 2005. Siv Jensen ser ut til å ha tapt velgere gjennom hele valgkampen. Kristin Halvorsen kan være med på å senke den rødgrønne regjeringen, om ikke SV gjør det bedre enn mange målinger viser. I dag skal de tre følges av hver sin Dagsrevy-reporter – når de legger stemmesedlene i urna.

Det ble bestemt på det stilleste morgenmøtet siden midten av juli. Her kommer folk på jobb utpå ettermiddagen. De som er her nå, er egentlig ganske misfornøyd. Alle skulle egentlig ønske de var med på kvelds- og nattelaget. Enten på en av valgvakene, eller i ett av studioene som sender direkte hele kvelden og deler av natta. Dette er kvelden alle har jobbet mot.

Men det blir selvsagt ikke stille her i morgen heller. I denne redaksjonen tror ingen på en stille uke bare valget er over. Vi er like mye på plass når landet skal få nytt Storting og (eventuelt) ny regjering. Sjøl planlegger jeg utvidet morgensending i Politisk Kvarter. Alle partilederne er invitert, men all erfaring tilsier at bare vinnerne orker å stå opp. De andre sender nestlederne. Det er umulig å planlegge hvem som skal snakke først, hva jeg skal spørre om og hvordan sendinga skal bli.

Som sagt. Det er utrolig jevnt, og vanvittig spennende. Her er det bare å komme tilbake utpå kvelden.

Om Lilla Sølhusvik

Lilla Sølhusvik er reportasjeleder for valget på radio. Hun har jobbet som politisk journalist siden 1996, og har også vært utenriksreporter og redaksjonssjef for NRK Alltid Nyheter.
Dette innlegget ble publisert i Journalister, NRK, TV-valgkamp og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Valgmorgen i NRK

 1. Otto sier:

  ERNA – VÅR NESTE STATSMINISTER TIL TROSS FOR SPONHEIMS EGO GARANTI

  Lavmålet i årets valgkamp har vært Sponheim sin garanti mot Frp. Denne håpløse garantien har gitt pressen og de rødgrønne muligheten til å fjerne seg fra regjeringens dårlige resultater i debattene og heller rope om kaos. Politikken forsvant inntil Erna tok grep og fikk oss inn på sporet igjen.

  Høyre vil være balansepunktet i en borgerlig regjering, og dersom Sponheim ikke kommer under sperregrensen, så vil politikken ligge mer til venstre for Høyre en mot Høyre selv med Frp i regjeringen.

  Erna blir vår neste Statsminister, og hun har alvorlige hensikter for å få Norge inn på rett kurs igjen.

  Det er oppsiktsvekkende at det er så mange som aksepeterer de dårlige resultatene til den sittende regjeringen, og kun har Frp eller rot på borgerlig side som grunn til at det fortsetter og vil hjelpe et rødgrønt forsøksprosjekt til 4 nye år.

  Hva skal til for at dere endrer mening ? Hvor mange flere skal dø i sykehuskø eller i trafikken før dere ser at vi må ha en regjering og ikke minst en leder som gjør de nødvendige grep ?

  Hvem av de rødgrønne er det som tørr og se de pårørende i øynene og si at vi har ikke råd til å bygge vei fort nok eller sikre veien raskt nok ved å også bruke det private næringsliv ??

  Hvem av de rødgrønne er det som tørr og se de pårørende i øynene og si at vi valgte å ikke bruke private sykehjem av prinsippielle grunner, så din nærmeste døde i kø ?

  Hvem av de rødgrønne er det som kan dokumentere at ikke næringslivet har for dårlige rammer slik NHO hevder og derfor må ha et lavere skattetrykk for å opprettholde eksisterende arbeidsplasser, samt skape nye ?

  Hvem av de rødgrønne tørr å ta en invitasjon hvor man gjennomgår effekten av Høyres skattepolitikk og ser at ved det nivået på 15 – 20 milliarder som Høyre foreslår samlet for de neste 4 årene, så er dette sammen med skattelette for lønninger under 500.000,- et nivå som gir tilbake nye skatteinntekter til velferd ??

  INGEN. Det tørr ikke og er ekstremt glad for at ikke riksrevisjonens rapport ble fremlagt før valget, for da hadde

  Jens Stoltenberg fått STRYK som leder for dagens regjering.

  I det private næringsliv så heter det Å FÅ SPARKEN.

  Hvorfor stemmer da noen av dere rødgrønt likevel ???????

  STEM HØYRE og bidra til at vi får en ny kurs for et nytt Norge.

 2. siri sier:

  Lars slapp billig unna må jeg si da de rødgrønne tilbedere fikk det til at det var Siv som stelte istand bråk og krangling.Se her : Siv vil samarbeide med v,h og krf.Lars vil samarbeide kun med h og krf !!!! Få stilt den mannen til veggs nå da.Blir jo behandlet med silkehansker.

 3. Heia Lilla. Har fulgt med på bloggen, ikke nifulgt, men nå og da. Selv er jeg svørt fornøyd med valget. Det spøkte stygt en tid og valgnatten var spennende. Det er et spill, jeg har fått sympati for en person nemlig Sponheim. Han står på sine saker, selv om det raser rundt han.
  Men, store og hele, er kjempeglad for at Jens fortsetter, og i dag får vi høre at Støre også fortsetter som utenriks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *