Faktasjekk i asyldebatten, del1

TELT”Utenlandske forbryterbander herjer over hele landet. Og kjeltringene slipper unna”.

Det var inngangen til TV2s debatt om kriminalitet i går. Deretter slapp fire relativt enige menn (fem med programlederen) til i en debatt der begreper som utlendinger, asylsøkere, bander, innbrudd, lav oppklaringsprosent og lovløse tilstander ble pøst ut i stor fart.

Ingen av paneldeltakerne fant på noe tidspunkt grunn til å trekke pusten mellom ordene ”kriminell” og ”asylsøker”.

– Det er 18.000 asylsøkere i dette landet som begår kriminalitet heile tida, slo Frps Per Sandberg fast. Justisminister Knut Storberget kunne ikke gå for at ALLE var kriminelle, men kunne opplyse at Oslo-politiet nå har gjort en god jobb med å fengsle 300 av dem. André Oktay Dahl påpekte at regjeringen ikke hadde kontroll over kriminaliteten, nå som 18.000 asylsøkere slipper inn i landet.

– Jeg skjønner ikke hvor de har tallene fra, sier pressevakta i UDI når jeg ringer og spør om hvor mange asylsøkere som begår kriminalitet. Der mener de bestemt at politiet melder om svært få kriminelle asylsøkere rundt omkring i landet. Men hun har altså ikke tall. Kanskje Politidirektoratet har? – Nei, slike tall finnes ikke, sier Politidirektoratet. Hva med Politiets Utlendingsenhet? Nei. Der har de kun en rapport fra 2001 som viser at asylsøkerne antas å stå bak mindre enn 1% av det totale antall lovbrudd som ble oppklart.

UDI og politifolkene jeg har snakket med i dag viser til at Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund er den eneste som har vært ute med tall på kriminelle asylsøkere. I går sa Johannessen til Dagbladet at ”bare i år vil 18.000 ID-løse asylsøkere stjele, rane, utøve vold og omsette narkotika”. I dag er samme Johannessen ute i en notis. Han beklager og legger seg flat. Tallet 18.000 er for asylsøkere som mangler pass. Tallet sier ikke noe om at disse er kriminelle.

Tragikomisk blir debatten likevel når SVs Akhtar Chaudry kommer til orde. – Dette er langt mer alvorlig for meg enn for Sandberg, fordi jeg må stå til ansvar som innvandrer, sa SVs Akhtar Chaudry. – Å, tenker jeg hjemme i stua. – Må du det? Chaudry er da virkelig opprinnelig pakistaner med norsk statsborgerskap. Hva i all verden skulle han ha med østeuropeiske bander og kriminelle asylsøkere å gjøre?

Inn fra sidelinja kommer André Oktay Dahl og snakker varmt om jern-Erna som egentlig burde kalles hjerte-Erna fordi hun i 2001 var hard mot de harde og tok vare på de som trengte asyl. Husker han ikke at de fleste asylsøkerne som ble lempet ut i 2002 og 2003 var fra Bulgaria? De hadde absolutt ingen grunn til å få asyl i Norge. Det blir fort litt mer komplisert å skille forfulgte fra lykkejegere når asylsøkerne er fra land som Afghanistan, Eritrea, Somalia og Irak.

På et norsk folkemøte halvannen uke før valget er det lettest å snakke litt bredt. Aller tryggest er det å snakke om ”utlendingene”, så slipper man å holde orden på alle disse landene.

Det uvanlige ved debattmøtet var at Fremskrittspartiet endelig fikk snakke om innvandring og asylpolitikk. De har prøvd så lenge, men ingen av de andre partiene har tatt opp tråden.

For Høyre vet at Frp alltid vil levere mer og strammere politikk enn de selv vil komme opp med. Arbeiderpartiet vet at de vil tape velgere på debatten, så de nøyer seg med å si at de strammer inn. SV vet at de vil måtte svare for innstrammingene, så de holder kjeft. Venstre vet de får troverdighet blant innvandrere ved å bruke Abid Raja, selv om han snakker mest om seg sjøl.

Alle vet dessuten at det er få stemmer å hente på å være snille med utlendinger i en valgkamp. Særlig etter debatten i går.

Om Lilla Sølhusvik

Lilla Sølhusvik er reportasjeleder for valget på radio. Hun har jobbet som politisk journalist siden 1996, og har også vært utenriksreporter og redaksjonssjef for NRK Alltid Nyheter.

Dette innlegget ble publisert i Arbeiderpartiet, Frp, Høyre, Innvandring, KrF, Medier, SV og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

25 kommentarer til Faktasjekk i asyldebatten, del1

 1. Roger Sandum sier:

  Tusen takk!

  Dette føltes som et vindkast av anstendighet, som feide til side noe av skitten som la seg i går…

  Roger

 2. Hilde sier:

  Slutter meg til Rogers takk – skulle ønske noen turte å reise seg, si noe om fakta og deretter vise at Norge fortsatt er et humanistisk land. Men det selger vel neppe hverken forsider eller tiltrekker seg velgere ?

 3. Eirik sier:

  Dette var godt å lese, det har vært alt for mye tall-terror i valgkampen og i diskusjonen om det flerkulturelle samfunnet før det. I går slo dagbladet opp at det var 50 000 kriminelle papirsløse invandrere i Norge (kun i papirutgaven). De burde vært stillt til veggs! Godt du tar litt av det ansvaret som vi alle burde ta.

  Takk.

  Eirik

 4. Takk for en god og reflektert gjennomgang.
  Debatten i går var fordummende. De vesentlige spørsmål om hvordan en eventuell(for det er kanskje ingen reell)økning i kriminaliteten bør møtes, hvilke preventive tiltak som bør settes i verk – straffens virkning og innhold – økt oppklaringsprosent – organisering av politiet etc. ble ikke berørt.

  Jeg håper virkelig at politikken vil bli stryrt av et så dårlig faktagrunnlag som det som styrte denne debatten.

  Takk igjen for en god gjennomgang.

  Dag Kjetil Øyna

 5. …og jeg mente selvsagt at jeg håper at politikken IKKE vil bli styrt av et så dårlig faktagrunnlag… 🙂

 6. Arve Edvardsen sier:

  Det er en viktig del av Høyres politikk nettopp å ikke karakterisere grupper. Det gjelder derfor å holde tungen rett i munnen. Dette forhindrer ikke at man må kunne formidle fakta, bla at kriminelle fra enkelte opprinnelseland er sterkt overrepresentert for enkelte grovere overtredelser.
  For øvrig er ødeleggelse av pass/ID- papirer straffbart, jfr Utlendingsloven § 108, jfr § 8, 1. ledd. De fleste ID-løse kan derfor karakteriseres som kriminelle allerede når de passerer grensen.

 7. Det var et godt innlegg som det bare er å anbefale, spesielt til redaksjonen og programlederen i TV2.

 8. Amos Keppler sier:

  Det er altfor få som tar til motmæle mot den avskyelige vinklingen «innvandringsdebatten» gjerne får. Nesten alle partiene er skyldige i dette, enten ved at de sier seg enig med FRP eller ikke tar tilstrekkelig oppgjør med dem.

  Etablert media er også ille, ved nettopp slike vinklinger som er beskrevet her.

 9. Takk for mange tilbakemeldinger!
  til Arve: 90 prosent av asylsøkerne mangler id-papirer. I flere av disse landene er det bortimot umulig å få utstedt pass fra myndighetene. De kommer med falske papirer. Hvis de lar være å kaste papirene før de kommer til tollen, og blir tatt med falske dokoumenter, blir de idømt 45 dagers fengsel. Dette er rutine, ifølge politiet på Gardermoen og i Rygge, som jeg snakket med i sommer. En 16 år gammel afghansk gutt er blant dem som har sittet i fengsel pga dette.
  Dagens innstramming handler om at de deretter må samarbeide om å oppgi riktig identitet, såvidt jeg forstår.

 10. Lina sier:

  Flott innlegg! Godt noen tar til motmæle, jeg blir direkte kvalm av at det er helt ok å se på «utlendinger» som en homogen gruppe og i tillegg til å tilegge denne gruppen negative egenskaper. Hadde jeg ikke vært reflektert kunne jeg godt trodd at utlendinger var kriminelle alle som en. Det er jo det de sier, er det ikke? Og disse folka har vel peiling? – eller ikke. Å bruke tall i argumentasjon er en ting, men disse tallene må da søren meg være riktige!

  Du sier det jeg hadde tenkt å si til arve og : i mange land får man ikke papirer. Spesielt ikke når de i utgangspunktet er truet på livet, og må flykte. Er man på flukt fra myndighetene går man ikke på passkontoret liksom.. .

  Igjen: takk!

 11. Solaris sier:

  Når jeg leser om din bakgrunn, så bidrar det godt til å forklare NRK’s politiske slagside.

  Du har jobbet som redaksjonssjef i NRK Alltid Nyheter…
  Ikke rart at NRK spyr ut så mye raddispropaganda, med slike ansatte som deg.. ARK (ML) er en god betegnelse på en svært lite troverdig kanal..

  Du kommer med en lang rekke såkalte «sannheter» om asyl og flyktningspolitikken..

  Kan du forklare meg hvorfor SAMTLIGE overfallsvoldtekter i Oslo blir begått av personer som ikke er etnisk Norske?

  Kan du også forklare hvorfor alle våre fengsler er overfylte av samme kategori mennesker?

  Hvorfor blir alle som er uenige i innvandringspolitikken, stigmatisert som rasister???

  Jeg vet hva svarene dine blir. Bortforklaring og løgner er alt kommer ifra dere. Med dere mener jeg venstreradikale journalister…

  I dag skjer det en massiv flukt av ressurssterke mennesker ifra u-land. De kommer til vesten i form av asylsøkere om flyktninger.

  U-landene tappes for hjernekapital og har INGEN sjanser til å utvikle seg, nettopp fordi hjernekapitalen flykter ut av landene.

  Norsk asylpolitikk er et godt bidrag til dette. Hvis vi hadde brukt samme mengde ressurser til å hjelpe flyktningene i hjemområdet eller naboland, som vi bruker på de i Norge, så kunne vi hjulpet 1000 ganger så mange som vi gjør i dag.

  Dere tror at dere er intellektuelle, men dere lever i deres egen lille sandkasse som noen strutser…

  Jeg er selv gift med en innvandrer, og har masse venner blant dem.
  Hvis du fikk med deg nyheten om at Frp er det nest største partiet blant innvandrerne, så kan jeg bekrefte det.

  En mer restriktiv asylspolitikk kombinert med, hardere tak i kriminalpolitikken vil NETTOPP komme våre nye landsmenn til gode.
  Klarer vi å stoppe gruppen som lager problemer, så vil også innvandrerne få et bedre rykte.

  Svært mange innvandrere vet dette, men naive raddiser som deg har ikke intellektuell kapasitet til å forstå slikt..

  Bloggen din er patetisk og helt uten reelt innhold..
  Den tar IKKE for seg det reelle problemet omkring integrasjon, asylsøkere og innvandringpolitikk.
  Du serverer bare politisk korrekt propaganda for menigheten.. Svada uten løsninger…

  Hilsen en EKTE antirasist!!

 12. Denne artikkelen var av de svært få unntakene. Hvor ble det av rasistene og landssvikerne? For alle som mener noe er vel enten det ene eller det andre?

  Mer om det her:
  http://norskeforhold.wordpress.com/2009/08/28/rasister-og-landssvikere/

 13. Jack Daniels sier:

  Sølhusvik, nå må ikke du ta de 5-6 første kommentarene for god fisk hva dine meninger angår! Dette er sannsynligvis dine venner/ familie eller kolleger som skriver.

  Det virker som om du ikke har fulgt med i timen.. spørsmålet blir jo hvor i landet du bor. Det er nettopp slike naive holdningene du representerer i ditt innlegg som gjør at det aldri tas tak i problemene skikkelig. Jeg skal her legge ved noenlinker som gjør at du kan bli mer opplyst.

  Kanskje må en nabo, datter eller kollega bli ranet, voldtatt eller slått ned før dere SV’ere åpner øynene, hva vet vel jeg?

  Mitt største problem med den intellektuelle kulureliten, aka venstresiden, er at de bestandig skal fortelle meg hvordan jeg bør føle og tenke. Hva jeg faktisk opplever i min hverdag blir ikke lyttet til, men det fortelles likevel hva som er mest riktig å mene og gjøre. Er man ikke enig i deres måte å se verden på, blir man latterliggjort pga sitt verdisyn og marginalisert og kalt både kunnskapsløs, uintelligent, navlebeskuende egoist, fremmedfiendtlig og med manglende empati.

  De rødgrønnes asylpolitikk er en ren katastrofe og fullstendig ute av kontroll. I fjor ble antall «asylsøkere» mer enn doblet til over 14.000. Av disse nektet utrolige 96,3% å oppgi identitet! I januar i år har stigningen fra i fjor fortsatt videre.
  Allikevel fikk ca. 7000 av disse innvilget opphold og ca. 7000 avslag og utvises fra Norge. Men regjeringen er overhodet ikke i stand til å sende ut de som får avslag. Av de 7000 asylsøkere som fikk avslag i fjor, greide de rødgrønne kun å sende ut noen ti-talls. Faktum er at så godt som ingen av de som greier å komme seg inn i Norge drar herfra igjen.

  a. En utlending som er dømt for ran, narko og grov vold får bli i Norge på tross av at han kom til landet på ulovlig vis:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=562899

  b. Samtlige overfallsvoldtekter de siste tre årene er begått av ikke-vestlige innvandrere:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939

  c. Unge kvinner og jenter i Farsund blir forfulgt og trakassert av asylsøkere i byen. Tror ikke kunnskapsmangel er årsaken til at disse jentene er redde:

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.6530610

  d. En 26 år gammel asylsøker voldtar en 15 år gammel jente.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=565800

  Altså, her kommer man til et land for å få beskyttelse fordi man angivelig er forfulgt og så bedrive voldtekt der man søker om hjelp fra?? Nice!

  e. Fem mindreårige gutter, utlendinger alle sammen, siktet for gruppevoldtekt av en 15 år gammel jente:

  http://www.dagbladet.no/2009/07/07/nyheter/innenriks/voldtekt/siktelse/politiet/7086237/

  f. To utlendinger tatt for 8 voldtekter:

  http://www.dagbladet.no/2009/01/29/nyheter/innenriks/voldtekt/voldtektsforsok/siktelse/4595591/

  g. I løpet av fem måneder har politiet i Bergen tatt 31 asylsøkere for salg av narkotika.

  http://www.dagbladet.no/2009/06/24/nyheter/asylsokere/narkotika/innenriks/kriminalitet/6874262/

  h. Egyptisk pirat-taxi sjåfør står bak 8 av de groveste voldtektssakene i historien:

  http://www.dagbladet.no/2009/03/28/nyheter/innenriks/voldtekt/voldtektsforsok/tiltale/5507319/

  i. Asylsøker som tas gjentatte ganger i stjeling, som nekter å kjenne sine egne barn:

  http://www.dagbladet.no/2009/05/10/nyheter/innenriks/nasking/6151280/

  j. En asylsøker ble fengslet for narkosalg i april, men måtte slippes løs fordi det tok for lang tid å få ham utvist. Nå er han tatt for å selge narkotika igjen:

  http://www.ba.no/nyheter/krim/article4420286.ece

  k. Soamilere er suverent på toppen når det gjelder voldtekter, samtidig som det er den gruppen med lavest yrkesdeltakelse:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=567961

  l. 212 taxieiere er tatt for å ha svindlet til seg 355 millioner kroner ved blant annet å oppgi mindre inntekt enn de faktisk har.
  97 taxieiere er tatt for trygdebvedrageri for til sammen 19,4 millioner kroner.

  http://www.dagbladet.no/2009/08/18/nyheter/innenriks/taxi/svindel/7707962/

  Dette er Pakistanske taxisjåfører som unnlot å betale skatt og i tillegg hev uføre eller arbeidsledighetstrygd! Mange har rømt landet eller forstatt har drosjelisensen og fortsetter sitt svindel i storstilt skala.

  m. I Oslo har somaliergjenger ranet en rekke nordmenn. Ofrene har blitt truet med pistol og tvunget til å gi fra seg bankkort og koder, mobiltelefoner osv.

  I 2002 kom det frem at innvandrerungdom står bak 69 % av alle tenåringsran i Oslo. Somaliere var den gruppen som skilte seg mest negativt ut. Kun 1 % av tenåringer i hovedstaden er somaliere, allikevel presterte de å stå bak 15 % av alle ran.

  Nylig sa den venstrevridde proffesor Hylland-Eriksen at det var kunnskapsmangel som gjorde at folk flest var så fremmedfiendtlige! Han lagde en test på 10 spørsmål og man måtte ha mer enn 7 rette for i det hele tatt å kunne debattere innvandringsspørsmål, ifølge han!

  Makan til idiot! Makan til utsiling av folk! Makan til overlegen holdning ovenfor hva folk egentlig føler og opplever i sin hverdag!
  Han kom med noe statistikk som viste at innvandring var så innmari bra. Selvsagt brukte han det eldgamle trikset med å innlemme svensker, dansker, tyskere, briter, nederlendere og amerikanere i sin statistikk slik at utlendinger som en helhetlig gruppe kom godt ut!

  Faktum er av vi ikke har noen problemer med svensker og dansker og tyskere etc fordi vi knapt ser på dem som utlendinger da de har samme normer og regler og verdensbilde, kultur, religion, verdisyn og kvinnesyn på linje med oss nordmenn!

  Det er pakistanere og somaliere og andre fra de muslimske landene vi har problemer med. De som ikke liker vestlige verdier og ikke ønsker å integreres i det norske samfunnet.

  Dette vil ikke venstresiden ta inn til seg! Vi andre blir kalt intolerante, empatiløse, fremmedfiendtlige og generaliserende på tross av de overveldende bevisene man presenterer!

  Nå gikk det til slutt slik at den kjære venstreorienterte professoren selv hadde feil i 4 av de 10 spørsmålene HAN SELV HADDE LAGET, og dermed har han blitt kastet ut av den debatten på egne premisser!

  I det siste har Ap foreslått visse halvhjerta endinger for å stramme grepet. Men det er for lite og det kommer for seint. Skaden har allerede skjedd. Innstrammingen skulle vært gjort for ti år siden.

  Det morsomme er også at når Frp kommer med noen krav til innvandrere blir de kalt rassistiske, mens når Ap kommer med de samme forslagene 5 – 10 år senere (når skaden allerede har skjedd og det igrunn er for seint) så kalles det integrering og god asylpolitikk.

  Det beste eksemplet på det er at det var Frp som ville ha obligatorisk norskkurs for alle som kom inn til landet. Da de foreslo det ble det mottatt negativt. Nå mener alle partier dette og det kalles god integreringsforslag!!

  Med alle de linkene jeg har ramset opp må man jo undre hvor du egentlig har vært hvis du ikke har fått med deg dette..?? Hvordan skal du forsvare ditt syn nå? Fortsette å begrave hodet i sanden??

  Hutte-meg-tu, for et galskap at du kan få skrive innlegg hos nrk når du kan så lite eller er så hjerneblåst som du opplagt må være for å mene det du mener i din artikkel!

 14. Carl-Erik sier:

  Takk for et deilig friskt pust av kjølige fakta!
  Solaris: du er et debattroll. Rull deg tilbake i den skitne lille hulen. Kom gjerne tilbake til offentligheten når du vil diskutere saken, og ikke bare utbasunere meninger. Vanskelig å debattere med folk som bare roper.

 15. Solaris sier:

  Ja ,du er vel flink til å debattere???
  Problemet ditt er at du ikke kan argumentere tilbake.
  Er det noen som bor i huler, så er det vel slike som deg…

  Jeg kom med KONKRETE argumenter. Er du i stand til å svare på dem, eller luller du deg bare inn i denne hyklerske politiske korrektheten, slik som resten av venstresiden..

  Problemet må LØSES, ikke snakkes bort!!! Det er nettopp våre nye landsmenn, som er taperne p.g.a. dagens politikk..
  Uland tappes for hjernekraft uten håp for fremtiden p.g.a. vestens feilslåtte asylpolitikk.
  Dagens politikk gagner ingen! Aller minst de virkelig fattige, de som VIRKELIG trenger hjelp.

  Problemet med venstresiden er den totalitære tankegangen. Alle som ikke er enige med venstresiden uthenges på det groveste.

  Arven ifra stalinismen er veldig tydelig.

 16. siri sier:

  Er så lei av disse ap journalistene som er overalt med sine skylapper og sin naive tankegang.Nina O er jo helt ekstrem og Arne Strand og Kyrre og……….. ja hele gjengen.En ting til slutt,ikke mobb Siv og Frp.

 17. Kafir sier:

  Vi Nordmen kommer til å opleve det nye Norge om få år. Jeg har set det andre plasser i verden:Overfal i hjemmet blir helt vanlig. Betale beskyttelse for bolig og butikk.Man må ikke gå ut etter mørkets frembrud. Eiendommer må beskyttes med gjerder og hunder samt vaktselskap.De rike bygger seg hjem i sikre ompåder og lager sit eget samfund. Arbeiderklassen sitter hjemme og er redde. Om få år klarer ikke det norske politiet opgaven sin, hvis det ikke blir satt stopp for den ukontrolerte kriminelle invandringen.Og det er nesten forsent, de kriminelle holder på å organisere seg. Politikerne vel de bare prater og legger skylden på hverandre.

 18. Jack Daniels sier:

  Så du ikke nyhetene idag da?

  6 rumenere ble tatt for en haug med tyverier. Alt fra pc’er. playstation, cd’er, mobiler, laptop’er, iPod og annet teknologisk snadder for millioner ble funnet i ulike leilighetene dems.

  Disse bandene flyter det over av i Oslo. Bare hittil i år er det anmeldt 10% flere innbrudd og tyverier enn i hele 2008. Det meste er utlendinger som står for.

  Skjønner ikke at du later som det ikke er et problem med utlendinger og kriminalitet altså..!!

  Du må gjerne diskutere ideologi eller integreringspolitikk eller andre fruktbare temaer, men å hevde at det ikke er et problem at innvadrere og kriminalitet er veldig vanlig så vil du bare ikke se realiteten.

  Da blir det meningsløst å diskutere, samme som feite folk som ikke først innrømmer at de spiser for mye og er for lite i aktivitet eller alkoholikeren som ikke tror han drikker for mye.. går ikke an å gjøre noe med en sak når man først ikke vil ta til seg de faktiske forhold.

  Les forøvrig mitt lange hovedinnlegg med linker om du skulle trenge dokumentasjon for påstandene. Eller se NRK 21-nyhetene!

 19. Jon-Anders sier:

  Det er generelt et stort problem, både nå i valgoppkjøringen og ellers i politiske debatter, at det ikke stilles noen krav til rett fakta. Det eneste de må passe seg for er å ikke bli tatt på fersken med det samme. Når det først kommer frem på denne måten, er det bare et fåtall som får det med seg. Dermed er skaden allerede gjort.

 20. Anne sier:

  Jack Daniels og Solaris innlegg; bare rull videre. Vanlig FRP oppgulp som en ikke kan ta på alvor. Enig med Jon-Anders, krav til fakta er helt minimal, særlig gjelder dette TV-2. Håper folk flest gjennomskuer dette, men dessverre ikke alle. Takk for et anstendtig innlegg.

 21. Solaris sier:

  Lilla’s såkalte faktasjekk holder IKKE mål.
  Den har politisk slagside og snakker bare bort problemene..

  Jeg tror nok de fleste har fått med seg at vi har fått en eksplosjon av ulike former for kriminalitet som utføres i stor stil av innvandrere, asylsøkere og flyktninger.

  Lilla og likesinnede vil IKKE snakke om dette. De vil bare snakke det bort, og lanserer såkalte «faktasjekker» som de så fint titulerer det.

  Denne faktasjekken består i at de selv setter seg til dommer om hva som er sant og usant. Godt hjulpet av ARK (ML)..
  Problemet er at Lilla ikke har noe konkret å komme med, kun flåsete bemerkninger om grupper som ikke ligger på ytterste venstre fløy..

  Hvorfor slipper ikke bloggere ifra Minerva til i ARK (ml)?

  Det er enkelt å svare på dette. De er nemlig ikke mikrofonstativ for AP og SV..

  ARK (ML) ligger i lomma på venstresiden. Kanalen er i ferd med å grave sin egen grav som folkekanal.

  Lilla’s innlegg er uanstendig.
  Hun får særrettigheter ifra sin tidligere arbeidsgiver i presentasjon av bloggen. Dette beviser igjen kanalens politiske slagside..

 22. Tilbaketråkk: Tweets that mention Faktasjekk i asyldebatten » Lillas valg -- Topsy.com

 23. Rune Berglund Steen sier:

  Til hissigbloggerne på høyresiden: Jeg har aldri uttalt meg med slik avsky for Per Sandberg og ander FrP-ere som dere rutinemessig gjør om alle meningsmotstandere. Jeg tiltror dem til og med, i alle fall deler av tiden, hederlige intensjoner. Derimot slutter jeg aldri å forundres over fiendtligheten og forakten dere fremviser – for meningsmotstandere, for uenighet, for det norske samfunnets grunnleggende prinsipp om opplyst debatt på tvers av uenighet, heller enn hyling og skittkasting. Det latterlige for meg er at hvis det var dere som var på flukt, ville det vært folk som meg som sto i den andre enden for å hjelpe dere når dere kom frem, og journalister som Sølhusvik som ville gått i rette med det når beboerne i landet dere søkte tilflukt i, møtte dere med forakt.

  Faktum er altså at det er svært få av de 18 000 menneskene det refereres til som begår kriminalitet. Det betyr ikke at kriminaliteten som begås ikke er alvorlig, men det betyr at det er tull å si at alle 18 000 – menn, kvinner og barn, unge som gamle, torturofre som krigsflyktninger – gjør noe galt.

  Faktasjekking: Det var under Erna Solbergs ledelse at Norge innførte FN-stridig praksis for afghanere, somaliere og irakere. Oktay Dahl forsøker å gaveinnpakke Erna, men det betyr ikke at vi kan vente oss noe fint til jul fra den kanten.

  (Jeg har lovet meg selv ikke å kaste bort tid på Tordenskiolds høyreradikale bloggere, så etter dette unntaket kommer jeg ikke tilbake hit for å se eventuelle svar.)

 24. Tilbaketråkk: Revolusjonært roteloft » Hvordan 18 000 ID-løse asylsøkere ble skurker

 25. Jack Daniels sier:

  @ Anne

  Ja det er tydelig at du er en kvinne (som sannsynligvis stemmer SV).

  Fornuftige. logiske og rasjonelle argumenter går deg hus forbi uten at du skal ta de «alvorlig».. tyder på kvinne-logikk ja..

  Så nøyaktig hva syns du var «typisk Frp-opppgulp?» i de 20 linkene til VG og Dagbladets artikler ang kriminalitet og asylsøkere jeg henviste til? Eller var det uttalelser til politiet du syns var rasistiske.. om at utlendinger ser på Norge som en honningkrukke?

  Hutte-tu.. jeg tror ikke det er ment at alle skal være intelligente fra naturens side.. gjennomsnittet er jo 100.. og siden noen har langt over så må det jo også finnes folk som deg!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *