En stemme til, er en stemme til..

Siden jeg sjøl er i Danmark i dag, har jeg tenkt å overlate ordet til en kollega, som har følgende hjertesukk:  

Serien «en stemme til – er egentlig en stemme til…»  er jo virkelig egnet til å forvirre velgerne. Ikke nok med at de (vi) skal finne ut av hva partiene mener om dette og hint. Neida, nå skal vi drive med sannsynlighetsberegning i tillegg!  En stemme til Venstre er en stemme til Ap, sier Høyres Per Kristian Foss. En stemme til Høyre er en stemme til FrP» sier Venstreleder Lars Sponheim. «Noen stemmer FOR MYE til Ap er slutten for den rød-grønne regjeringen, sier Åslaug Haga. En stemme til Sp er visstnok fortsatt en stemme til Sp.  

Mandag er det skolestart, NRK har første partilederdebatt, og det blir mer blogging..  God helg!

Om Lilla Sølhusvik

Lilla Sølhusvik er reportasjeleder for valget på radio. Hun har jobbet som politisk journalist siden 1996, og har også vært utenriksreporter og redaksjonssjef for NRK Alltid Nyheter.

Dette innlegget ble publisert i Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, Velgere, Venstre og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til En stemme til, er en stemme til..

 1. Ola sier:

  Ja men slik er det jo hele tida, Hvem som vil og ikke vil samarbeide med hvem virker å være det eneste norsk partipolitikk dreier seg om. Uten SAKER blir det hele ganske tomt.

 2. Isabelle O.Dagestad sier:

  DETTE skulle vært en kampemne i valgkampen!!

  Leksefri for alle barn og unge NÅ! Og utvid skoletid slik at våre barn og unge kan gjøre lekser sammen med dem som er utdannet til det, nemlig lærerne!

  Skolen er ikke tilpasset livsstilen til de fleste idag. Skolen skal også tilvenne våre unger til det som kommer, nemlig en 08.00- 16.00 jobb (7,5 timers jobb).Etter det, fri!

  Fri for å være med familien, fri til å lade opp til en ny og spennende arbeids (skole-)dag.

  Jeg er helt enig at vi skal følge opp våre barn. Vi skal støtte, guide, vise omsorg og kjærlighet og vi sender dem på skolen for å styrke dannelsen kunnskapsmessig og helhetlig.

  Dagene på skolen er alt for korte, barna våre er hjemme før foreldre kommer hjem. De er alene eller overlat til en ‘oppbevaringsplass som SFO’. (heldigvis finnes det PFO-er rundt omkring som fange opp dette kvalitetsmessig og UTEN støtte fra staten- skamm!) Barna skal derretter hjem og gjøre noe som de kanskje ikke halvt har vært gjennom på skolen men de skal gjøre det som lekse hvor det nærmest krevest av foreldre at de skal hjelpe (gjøre leksene med) sammen dem (istedenfor en gjennomgang etterpå for å se om de klarte seg fint).

  NÅ ER DET NOK!! Utvid skoletid som i andre land (Tyskland,Nederland, Frankrike) og la barna bli ferdig med leksene sammen med lærerne på skolen! Slik kan barna komme hjem samtidig med foreldrene sine for så å ha gode kvalitetstid (hyggetid) sammen med dem eller for å styrke dem gjennom fysisk fostring eller andre fritidsaktiviteter.

  Lekser hører hjemme i skolen, spesielt når vi vet at foreldrene i utgangspunktet har ulike kunnskapsmessige bakgrunn. På skolen står da alle likestilt og kan følges riktig av fagproffesjonelle (IKKE ASSISTENTER!), samt at den sosiale biten ivaretas. Få P/D Coachene i skolen. Dette er pedagogisk didaktiske coacher som står klar ved hver enkelt P/D utfordring som dukker opp og KAN dette med å hantere dem!

  Kunnskap, JA! Bedre holdninger, JA! Fysisk og psykisk bedre helse i skolen, JA! Bli sett og hørt? JA! En mer tidstilpasset skole? JA! NÅ!

  Hvorfor skal barn og unge allerede hjem kl. 13.00, 14.00 og til og med de minste allerede kl. 12.00??

  Regjeringen krever mer fysisk aktivitet i barneskolen,kjempe bra. Utvidet skoletid i 5.-7. trinn med 40 minutt (en god start).

  Se hvordan for eksempel Iglemyr skolen i Sandnes kommune har ordnet dette. 3 dgr i uken 15 minutt før skolestart med vakt ute. Dvs tilsyn før skoletid i frilek?? Er dettte meningen. Vi som foreldre er sjokkert!

  NÅ er det på tide å gjøre noe. Tilpass dagens skoletid til det virkelige livet. Jeg våger å ta opp kampen. Har vært lærer selv i snart 30 år og mener nå at det er nok.

  Jeg valgte mitt yrke fordi jeg bryr meg om barn og familier, IKKE fordi vi har korte arbeidsdager og i tillegg kjempe mye ferie (for det har vi, alt for mye!!!)

  Hvor mange foreldre /foresatte har nesten 8 uker ferie, pluss høstferie, pluss vinterferie, pluss pluss pluss. Regjeringen må sette krav til dem som jobber i skolen og tilpasse skoletid til det virkelige livet!

  På facebook ligger det nå en diskusjon rundt dette.

  Se også på iglemyr-skole.no for å få en skrekk eksempel på hvordan utvidet skoletid er håndtert!

  På tide det skjer noe.

  MVH,

  Isabelle Ophof Dagestad

 3. EllingDisen sier:

  Tips til tema for mandagen :NRKlisensen
  Har Bjerkaas gått over streken ved å uttale seg imot FrPs forslag ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *