Livet lar seg leve. Tross alt.

Søndag 6. januar går 12. og siste episode av serien. Episoden er lengre enn de andre. Mye skal på plass. Vi tror og håper det er en avrunding som kan være uventet.

Vi har hele tiden vært klare på at serien ender med det den store teatermannen Peter Brook kaller comfort. En underliggende bekreftelse på at livet lar seg leve. Tross alt. Vi ender ikke med nedtur og forferdelse.

Peter Brook setter opp tre elementer han mener et kunstuttrykk bør inneholde:

For det første: Søken etter sammenheng og mening, utforskning av tilværelsens mysterier. For det andre: Utforskning av menneskets myldrende og  mangslungne sosiale liv. For det tredje: Trøst. En underliggende bekreftelse på at livet lar seg leve.

I 12. episode tror vi alle tre elementene er rikt representert. Hvis noen lurer på hvor pater Nowak henter sine tanker fra om mennesket som fragment av en helhet, anbefaler vi Eric Wilsons lille bok Against Happiness: In Praise of Melancholy.

Denne bloggen med alle episodene tilgjengelig ligger ute på nettet til 6. mars. Avtalene vi har med rettighetshaverne forutsetter at vi fjerner nett-tilgjengeligheten fire uker etter siste sending.

Spre gjerne ordet: Du finner hele Kongshavn på nettet i fire uker til!

Takk for følget så langt.

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *