Bare rot

Det er litt av en krig Martin Ross har deltatt i Afghanistan. I omfang var andre verdenskrig uhyrlig og tapene ufattelige. Men den må ha fortont seg som et relativt oversiktlig og ryddig i forhold til krigen NATO nå fører i Afghanistan.  Noen mener det går bra. Økt innsats av tropper har tvunget Taliban på defensiven og gir

a growing confidence that the Taliban is much diminished. Southern Afghans tell The Economist similar stories of Taliban commanders having fled, leaving ineffective or unwilling locals to carry on the fight.

Men skeptikerne hevder at disse positive meldingene først og fremst er beregnet på opinionen i Vesten:

NATO claims are mere “strategic communication” cynically designed to bolster Western public opinion. It reported that in 2010 insurgents increased attacks by nearly two-thirds, and that the NATO operations in Helmand and Kandahar served mainly to fan the insurgency into other areas.

Den afghanske presidenten ble valgt med minst en million falske stemmer i 2009. I tillegg er Afghanistan avhengig av drivstoff fraktet inn fra Iran. Og iranerne er ikke venner med landene som har styrker i Afghanistan. Disse artiklene i The Economist viser tydelig hvor ufattelige rotete det er å skulle få velferd, rettsikkerhet og demokrati til Afghanistan.

Dette innlegget ble publisert i krig. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *