Penga rår

Jeg har fått spørsmål om hvorfor vi sendte Kongshavns 12 episoder gjennom jul og nyttår. En tid med mye avbrudd i rutiner og mindre radiolytting. Hvorfor ikke i januar – mars? Svaret er enkelt. Her gjelder ikke lytterundersøkelser eller lyttervaner. Her gjelder regnskap. Utgiftene til Kongshavn regnskapsføres ikke når de betales ut, men når produktet sendes. Hadde vi sendt alle episodene samme år, ville produksjonen gjort solid innhogg i budsjettene. Fordeler vi sendingene på to år, blir det mer igjen til annen moro begge årene.

Ettersom alle episodene ble lagt ut på nettet ved sendestart og blir liggende ute til begynnelsen av mars, er det ikke lenger avgjørende når episodene distribueres på radio.

Radioens styrke er at den når deg overalt, Kongshavn kan nå deg på radio helt uforberedt uten at du egentlig har valgt å høre på, og du kan gjøre noe annet mens du lytter. Radioens svakhet er at distribusjonen er autoritær. Det er NRK som bestemmer når det passer deg å lytte, og du må høre alt når du først lytter. Du kan ikke komme tilbake to timer senere og få med deg resten. Radio og nett sammen er en ideell distribusjonsform for lyddramatikk.

Nedlasting er neste etappe. Danskene har fått det til. Du kan laste ned all dansk lyddramatikk gratis. I Norge gjenstår noen forhandlinger med rettighetshavere …

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *