Hvorfor bryter Lena sammen?

I 10. episode forlot vi Lena innlagt på akutt psykiatrisk. Gjennom hele serien har hun vært tøff og i føringen. Ved å seile Homla inn mot Kiel-ferja tvang hun Martin til å dele litt av historien om den afghanske jenta Aisha. Den hele og fulle historien får vi i 11. episode. Det var Lena som var hjernen bak den lille seansen i Bygdøy-skogen, der hun og Martin framførte voldtekt og drap til ære for forsvarsministeren. I 11. episode blir Elise konfrontert med konsekvensene av den forestillingen.

Lenas farbror, pater Nowak, har tidligere antydet at Lena er et løvetannbarn. Bak sin styrke har hun en nokså tøff barndom. Martin har behov for å fri seg for vond samvittighet for Lenas sammenbrudd. I 11. episode deler  pater Nowak litt mer om hvilken arv Lena har med seg.

I all beskjedenhet – vi er meget vel tilfreds med de to siste episodene i Kongshavn…

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *