Hvordan få Windows til å yte?

Det er en kjent sak at nerder prioriterer tiden sin annerledes enn de fleste andre. Noen av dem prøver for eksempel å installere Microsoft sitt operativsystem, Windows, på en så dårlig maskin som mulig.

Slashdot.org melder om en gjeng som har fått XP til å kjøre på en 8 Mhz Pentium med 20 Mb minne. Dette kan kanskje sammenlignes med å putte motoren fra en Fiat inn i en lastebil. Det går ikke akkurat raskt, men man kommer seg alltids framover på et vis.

Hvorfor er dette interessant, spør du kanskje? Vel, for noen er det å fikle og prøve ut slike ting en hobby, men det er også interessant med tanke på at Microsoft ofte blir anklaget for å lage programvare som krever altfor kraftige maskiner.

Det nye operativsystemet Windows Vista er intet unntak. Faktisk melder PC World Norge at Vista gjør maskina di tregere. Det er virkelig ikke bra at en oppgradering til et nyere system skal gi dårligere ytelse.

Det bør også nevnes at Slashdot-kommentatoren mener gjengen som installerte XP fortjente en pris for «ekstrem misbruk av tid».

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *