Om Ingen grenser

logo
Gjennom 30 dager på tur gjennom villmarken på Nordkalotten skal 11 deltakere med ulike fuksjonsnedsettelser tilbakelegge over 500 kilometer for egen maskin, med Lars Monsen som ekspedisjonsleder.

Ingen grensers samarbeidspartnere
Les mer om de ulike funksjonshemningene

Ekspedisjonen danner grunnlaget for TV-serien på seks programmer. Ingen grenser er en norsk versjon av den engelske programserien Beyond Boundaries.

Underveis blir vi kjent med menneskene bak de forskjellige funksjonshemningene, deres styrker og svakheter. Alle deltakerne er velfungerende mentalt, men må mestre ulike fysiske begrensninger. Samtidig er de nødt til å jobbe som del av et lag og forholde seg til andre personer med forskjellige funksjonsnedsettelser eller diagnoser. Det er ingen utstemming. Målet er å gjennomføre ekspedisjonen ved å sprenge sine egne grenser og bevise at man kan tøye grensene for menneskelig utholdenhet.

55 kommentarer til Om Ingen grenser

 1. fluefiskeflaks sier:

  Jeg synes dette er helt fantastisk. Gleder meg enormt mye til å følge hele gjengen denne turen. Elsker å være på tur selv, og det hadde vært en drøm å få oppleve en tur sammen med Lars Monsen. Tipper det blir en fantastisk opplevelse..Blir spennende å se hvor annerledes denne turen blir, enn de andre turene til Lars.Da er det vel ikke annet å si enn god tur og shit fiske til allesammen!

 2. JTSuited sier:

  Hei alle sammen.Jeg gleder meg til å følge dere på turen. Og det er stor respekt av det dere viser av mot og pågangsvilje.Stå på.MVH JTS

 3. Tone Englund sier:

  Dette blir gøy å følge med på!! Lykke til alle sammen og en spesiell hilsen til Elin, Geir Arne og Kjell fra Tone som gjerne skulle ha vært med

 4. terjeeckhoff sier:

  Jeg også, føler at jeg må legge inn en kommentar. I det hjernedøde tvtilbudet som tilbys kveld etter kveld, så blir dette et ettelengtet program. Så moro å følge dere…

 5. Ali1 sier:

  godt å se hvor tøffe deltagerene er. skjønner d ble litt shakey feelings under kanovelt men detta takler dere bra folkens 😉 god reise videre

 6. joan1234 sier:

  Dette blir utrolig artig. Har digget alt Monsen har tatt i, men dette er jo en annen dimensjon.

 7. hansi0569 sier:

  Det blir rått å følge denne gjengen.Lykke til alle sammen

 8. Hilde Ingvaldsen sier:

  Så utrolig kjekt at vi kan følge dere underveis:-) Må jo innrømme at jeg er litt små-misunnelig nå, for jeg røk ut etter første intervju!! Skulle gjerne vært der m dere. Men jeg unner dere alle turen, og vet at opplevelsene står i kø. Stå på folkens, og husk å ta vare på hverandre når dere begynner å bli trøtte og slitne… Lykke til.Og en ekstra hilsen til PC:-)Hilsen Hilde (BHSS)

 9. Torill sier:

  Veldig imponerende! Følger spent med på turen deres. Spesiell hilsen til Tare.

 10. KKH sier:

  HeiEr det mulig å se flere enn de fire siste meldingene fra deltakerene? Hadde vært moro å kunne bla tilbake litt. Er ikke hver dag jeg kan sitte og følge konstant.Stå på folkens!

 11. shinelis sier:

  Utrolig spennende konsept dette her. Jeg følger med på nettet og gleder meg til å se serien på TV i vinter!

 12. nesj sier:

  jeg gleder meg så sykt mye til å følge med på turen. vi pleier faktisk og være på kano tur selv. men suzanna er tanta mi også da.

 13. AnneMette sier:

  Jeg er mega imponert!Har en bror som gikk lenge på krykker etter en ulykke, hvor mye av kroppens bein ble brekt… Jeg har alltid beundret hans pågangsmot , optimisme og hans takling av kroniske smerter. Han MÅ være sterk psykisk for å ha en god dag. Vi som sutrer over klemte tånegler og hovne øyer, har mye å lære av dere, råbarske figtherene!Stå på! Jeg hadde gitt meg ved første myggstikk… – all ære til dere!Dere gir oss nettseere en kjempe utfordring.Hils på solen!

 14. Tilbaketråkk: ravnaashusky » Ingen grenser

 15. oddgunnarandersen sier:

  Hei alle sammen.Nå skjønner jeg i alle fall noe av grunn til hvorfor jeg ikke ble en av deltagerne. Jeg kom til intervju,men ved å se den gjengen som nå er ute i marka, så er mine handikapp for ingen ting å regne til sammenlikning med dere der ute i marka. Jeg hadde som dere andre måttet slite hardt, men jeg er stum av beundring for deres pågangsmot og motivasjon for det dere har gitt dere ut på uten å ane hva dere gikk til i utgangspunktet. Dere og jeg er som alle andre folk sjenerellt, men med begrensninger, som dere har vist ved at hvis viljen og staheten er der, og med en høvdinng som Lars Monsen, så må selv mirakler være mulig å få til. Ville gjerne blitt med, men får greie meg med turer i fjellet på egenhånd med bikkja som selskap uten kona og misunnelsen i bakhodet som inspirasjon. Stå på alle sammen og dere klarer dette med den innstillingen som er blandt dere.og med han derre slavedriveren som leder, så er antagelig alt mulig. Selv på båre, så hadde dere klart det dere har gitt dere ut på. Jeg bøyer meg i ydmykhet, men synes ikke synd på dere et øyeblikk.Bare respekt. Valget var jo heldigvis frivillig og det må dere ikke angre på at dere tok. For den rette besutningen tok dere alle sammen når dere ble valgt, og målet når dere. Hold sammen om alt og bruk hverandres kvaliteter, som dere tydeligvis har mer enn nok av og evner til å bruke. Tviler på at noe kan stoppe dere med den innstillingen dere har. Lars er jo en ressurs sendt fra oven og dere er vel de utvalgte disipler og hva kan da bli bedre ? Været er det bare å drite i, for det styrer helt sikkert noen andre. God tur videre og dere følges hver dag av min kone og meg med argusøyne. Er bare misunnelig da, men det gir jo dere bare » F » i selvsagt. og det skal dere jo og. Lykke til. Vi sender mer svada senere, med gode tanker for dere alle sammen Hilsen fra Anne Marie og Odd Gunnar Andersen i Horten.

 16. sonja Tupeli sier:

  vi var på saltolutka på samme gang som deltagerne og jeg me sie deltagene har en virkelig livsglede till og utföre dette og det kommer man langt med hvis man vill og håller sammen

 17. torgerkraugerud sier:

  Det er helt fantastisk å følge med på denne turen Dette står det respekt av Dere får oppleve naturen på en positiv måte.Jeg sender også en hilsen til Lars Monsen du er kjempe kar stå på

 18. Jill sier:

  Lars Monsen – helt fantastisk. Og det bare for han gjør noe vi alle burde gjort. Leve i et med naturen. Gleder meg så utrolig mye til dette programmet. Som virkelig er innholdsrikt på sikkert gode historier og mennesker:) GLEDER MEG!

 19. annicasvenssonsimma sier:

  En jätte bra ide från vårt granndeti Väst. Eftersom jag är arbetsterapeut (ergoterapeut)och mycket intresserad av friluftsliv tycker jag att det är spännande att följa er framfart Toppen

 20. oddgunnarandersen sier:

  Det ble som jeg trodde, dere ville greie de utfordringene naturen og hele konseptet forøvrig har bydd på. det går jo så det suser. de skadene og uhella som har vært måtte vel komme og kan vel ikke regnes som mye i den store sammenhengen. Godt å se at et er litt regn iblandt hos dere og, for her sørpå har det jo ikke vært en dag helt uten nesten . Dere er virkelig priviligerte som får sjansen og utfører oppgaven utrolig bra. Og du verden for en meny. De orangsje posene er et underverk med gourmetstil. Han leder dere trygt i havn den sjeggete fyren som har ansvar for dere, bare det å bli med han er jo een gave og dere vet å bruke evner og krefter i fullt monn. Vi er utrolig imponert av innsatsen deres og venter i spenning på målgangen. Utrolig hvor fort de dagene dere har vært ute har gått, men det kjennes kanskje ikke sånn ut for dere. Ha en fortsatt fin tur alle sammen og lykke til. Mange hilsner fra Anne Marie og Odd Gunnar Andesen i Horten.

 21. oddgunnarandersen sier:

  3 dager igjen ? Utrolig!!! Vi synes dere burde vurdere å gå turen tilbake til utgangspunktet igjen og. He He. Med alt det kruttet dere har vist oss å ha så kan dere like godt snu når dere er framme å gå hjem igjen og. Tiden for oss som har fulgt dere har gått utrolig fort, men den har nok vært lang nok for dere deltakere. Fantastisk prestasjon dere har gjort, i terreng de fleste hadde ungått. Men føreren deres er jo ikke akkurat noe gjennomsnitt mennske han heller da ,så det står vel i stil alt sammen. Vi beundrer prestasjonen deres, og motet, og ikke minst pågangsviljen deres.Hatten av for alle sammen. Og det inkluderer Lars monsen og, som har tatt ansvar og påtatt seg oppgaven å gjennomføre dette med jernvilje og tålmodighet som få kan dele med ham. Dere fortjener like stor ros og ære alle sammen, deltakere, leder, lege / helsepersonell Alle fortjener en bit av kakaDel likt mellom dere, men jammen skal de ha en bit de to , Lars og «Helsesøster » og. De har jo ikke brukt helikopter på turen de heller. Stolte av dere alle sammen. Mange varme og beundrende klemmer og hilsner fra oss igjen, masekråkene fra Horten, Anne Marie og Odd Gunnar Andersen. ( og bikkja » Sammy «,en liten Cairn terrier, som alltid er med oss på turer i fjellet og marka. ) Gleder oss til å se tv – delen når den kommer, og målgangen selvsagt. Lykke til og nå ,kan det kun gå en vei, det er fram og opp. !!!!!!!!!!!!!!!

 22. oddgunnarandersen sier:

  Idag har kona og jeg gått igjennom alle bilder so m har vært tilgjengelig. Vi har ligget side om side (bare koselig det forresten ) i hele dag,men med feber og verkeing . Virkelig imponert over samlingen. Men nå drar det seg jo mot slutten så nå må vi jo bare følge dere her på nettet og nyte det vi ser. Gud bevare for en opplevelse dere har og måten dere utfordrer naturen og evnen og pågangsmote som er dre hele tida. Det er ike bare Lars som styrer skuta nei. Litt vått i blandt ser vi,m men sån er dt jo naturen. Det er ikke parkett over alt og det visste dere jo. Vi er så imponert og indignert av alt at vi er stumme.Særlig i dag har vi virkelig fått betraketet alt i detalj, og det har jo bare styrka intrykket. Håper det bøir flere av disse turene og at vi andre kanskje kan melde oss på en gang til i håp om å gjennomføre en sånn bragd selv. Det må være en utrolig stor seier å greie det der. Bare turen i seg sjøl er jo verdt forsøket. Men ikke helt alene kanskje. Ta vare på minnene og tenk på hva dere virkelig har prestrert. Det kan en leve lenge på. Lært mye kanskje ? dere er fabelaktig og utrolig god og artig underholdning For det florerer ikke på tv, men NRK har virkelig det beste konseptet totalt for tv -tittere sjenerelt hele uka og lisensen er verdt pengenene.Stå på resten og god tur alle som en. Vi blir med til det bitter end. Hilsen Anne og Odd Gunnar i Horten. » Det er bare noen mil igjen til dusj og normal mat «. Stå på !!!!!!!

 23. oddgunnarandersen sier:

  grattis til alle deltagere,ledere leger tv-team o.s.v.Masse gratulasjoner til alle fra Anne og Odd Gunnar i Horten.Fantastisk prestasjon og uten Lars Monsen ville det helt sikkert ikke blitt noe greie på noe. Han er en gave från oven.

 24. Ester sier:

  Dette er helt fantastisk! For en super gjeng og supert opplegg. Dette er virkelig verdifullt! Dere er mine helter! 🙂

 25. Inger-Helen sier:

  Det har vært fantastisk artig å følge dere på denne turen!! Særlig Tare som jeg kjenner fra Oppdal! FOR en innsats alle har gjort! og SÅÅ mye fine bilder og ett kjempe oppplegg! Jeg gleder med til å se serien på TV over jul !Lykke til videre til alle!

 26. Mons Larsen sier:

  få opp en liste over utstyret de bruker!

 27. Marianne sier:

  Dette blir nok et av 2010's beste tv program, og jeg er sikker på at dere har opplevd en tøff og krevene tur, hvor dere kan sitte igjen med såå mange gode minner etterpå…Stråler av bare å se på bildene av det dere har fått oppleve..Stå på!Andre folk har virkelig noe å lære av dere!

 28. Rui sier:

  Er det egentlig lenge til serien vil bli vist på tv?

 29. lauritzs sier:

  Endelig kommer det en ny serie med Lars Monsen:) dette har jeg venta på lenge!! håper Lars fortsetter å lage serier:) Stå på!

 30. Tilbaketråkk: Dette er Ingen grenser – Ingen grenser – NRK-blogger

 31. tombjerklund sier:

  Jeg blir gjerne med som hjelper neste gang monsen ,just callHilsen Tom.Bjerklund vestby 2345 Ådalsbuk

 32. Anette Cecilie sier:

  Fy søren så flinke dere er!!! Jeg er så imponert 😀 Dere er beintøffe!!

 33. Er full av beundring og respekt for pågangsmot og innsats. helt spesielt.

 34. Borge sier:

  Hei. Hvor mange episoder er serien?

 35. Lisa sier:

  Er sykepleier og jobber med mennesker med skader i kroppens bevegelsesapparat (muskler og skjelett). Og har ikke sett maken til pågangsmot og vilje. Dere er virkelig et godt forbilde og en stor inspirasjonskilde. Gleder meg til fortsettelsen.

 36. lisekn sier:

  Heisann!Så programmet i går å er bare så utrolig imponert over deltakerne! For en gjeng!!! Dette er ett program som jeg kommer til å følge med på fremover.Tror vi alle har noe å lære av denne gjengen!!!

 37. Kari Johnsen sier:

  Hei!!!! Det var fantastisk å se på hvordan de klarte seg gjennom den krevende løypa, jeg ble veldig rørt av pågangsmotet til deltakerne og den måte de hjalp hverandre på .Ja tårene rant, når man ser hva funkjsonshemmede for til, når jeg ser og hører hvordan andre mennesker som har alle sine funksjoner i orden klager, det er flaut.Et flott programm.

 38. Linda sier:

  Etter å ha sett første del av turen gleder jeg meg til å se resten!!For en flott gjeng som ikke gir seg selv om det koster mer enn vi seere kan forestille oss.Dere er utrolig tøffe alle sammen.God tur alle sammen!!

 39. carina sier:

  hei. jeg er kjempe imponert over alle som er med i programmet. Per Christian gir ikke opp 🙂 slikt liker man.Stå på videre alle sammen :))))

 40. Solveig sier:

  Helt herlig prosjekt som varmer et ergoterapeut-hjerte! Med de nødvendige tilretteleggingene fungerer det aller meste!!Bare helt håpløse regler hos NAV som gjør at mennesker med ulike behov etter fylte 26 år ikke kan søke om spesialtilpasninger og fritidsutstyr via hjelpemiddelsentralen. Mennesker over 26 har behov for å komme seg ut i skog og mark også!!!Hilsen en ergoterapeut!

 41. Leif sier:

  Det er så godt å se at dette er mulig. At dere klarer å mestre utfordringene og aldri noen vurderer å gi opp. Det må være en stor tilfredstillelse å gjennomføre turen. Fantastisk teamwork og mye sosialt. Mye flotte mennesker med store kvaliteter. De som klager over bagateller i hverdagen, burde se disse programmene.

 42. Andreas Bøckmann sier:

  Helt fantastisk å se alle deltakerne jobbe sammen og slite seg fremover. Utrolig fint å se. Masse flotte mennesker og masse fin natur.Håper dette kan være med å inspirere flere til å stille opp og hjelpe funksjonshemmede ut i naturen!

 43. Jorunn1 sier:

  Håper at den idiotiske regelen endres snart! Vi er mange som jobber for å få fjernet aldersgrensen på å få spesialtilpasset treningsutstyr og transport til trening!

 44. josteinthomassen sier:

  hei æ syntes at det e et kjempe godt program og æ tar hatten av for lars monsen og det kjempe flote programet, syns det e kjempe bra at noen tar med seg ut di som e fungsjonshemmet dem trenger en som kan ta dem med ut i marka og at dem får oppleve den kjempe fine naturen som vi enda har, det e jo litt synd at dem bare får oppleve asfalt og blir blir satt på innstutisjoner og gammle hjem. æ tar hatten av for deg lars du e og blir en kjempe kar en som man ser opp til med hilsen jostein thomassen

 45. Jorunn1 sier:

  Jeg blir veldig gjerne med som deltaker neste gang! Det å være ute i naturen er det beste påfyldet en kan få! Veldig hyggelig å bli kjent med alle deltakerne – Dere imponerer og varmer! Takk skal dere ha, alle sammen!

 46. Wenche sier:

  Hei Lars. Eg må verkeleg beundre deg som tar ut på ein slik tur med handikappa personer. Eit svært ansvar. Heit fantastiskt program dere har laga. Må sei eg vart lei meg med den komentaren han fra såklalla spesialisten kva dette programmet var. Men eg synest at dette er prestasjon på høgt plan. Heilt fantastiskt kva dere klarer. Følger spent med i serien.

 47. Dette er ein veldig bra serie Mons! kommer det fleire turer ønsker eg gjerne å melde meg på.

 48. Karina sier:

  eg blir veldig gjerne med på neste tur, som deltaker.e kjempeimponert over dokker alle 🙂 dokker e rå

 49. Ellen Skaarstad sier:

  Hva skal jeg si—-?Ser på dere hver uke… og ler og gråter om hverander….går rett inn i sjela—Deres tanker og styrke gir meg innsyn og mot i mitt eget liv…Tusen takkElsker dere alle sammen !!!!!Klem fra Ellen 🙂

 50. idarositaknapstad sier:

  Eg synst dette pogamer er utroleg å se på, og hvordan delkaande greie seg ute i naturen.Eg vil gjerne vere med neste gang dere skal ha sånn ekspisjon.

 51. kerstinlindell sier:

  Jeg er en frisk dame på 52 år. Frisk og frisk ! jeg har en reumatisk sykdom som påvirker meg i den grad at jeg har litt redusert arbeidsevne, men hva er det i forhold til disse deltakere. Jeg sitter pal hver søndag og ser på programmet uten grenser. Denne serien er noe av det beste jeg har sett. Jeg er også en friluftsperson som alltid har likt fysiske utfodringer og er selv så mye aktiv som jeg klarer. Er glad i å være ute i naturen og den spesielle stillheten du bare opplever i skog og fjell.Jeg har lært at du setter grensene dine selv. Jeg blir så inspirert av denne serien, og noen ganger når min treningsglede er litt lav tenker jeg på hva disse deltakere klarer og i tilegg er i godt humør. Fantastisk. Vi som har kun litt «småplager»har utrulig mye å lære av disse deltakere. Jeg synes også Monsen gjør en fantastisk jobb sammens med de som er med på turen. Han er seg selv og behandler disse deltakere på en respektfull måte, han ser ikke på sykdommen men på mulighetene de alle har for å klare seg best mulig.

 52. jannicke90 sier:

  jeg vil gjerne også være med som deltager neste gang.. har veldig lyst til den utfordringen å vise for meg selv og andre at eg klarer dette…hilsen jannicke juliussen7994 leka

 53. Karina Gundersen sier:

  skal det produseres flere sånne program? Ingen grenser e det beste programmet som e vist på tv, så eg håpe det ikke slutte med den her ene turen/serien. eg blir veldig gjerne med på neste tur, det hadde gjort meg så godt å få bevist for både meg sjøl og andre at eg kan mestre sånne tøffe utfordringa selv om eg har en funksjonshemming. Drømme om å få bli med på en sånn tur, det virke jo helt fantastisk. Så eg håpe det skal produseres flere program, og at han Lars tar seg flere sånne tura sammen med fantastiske flotte og inspireranes menneska. Legg inn en søknad eg :)Karina Gundersen9147 Birtavarre

 54. A Haugerud sier:

  Ser at de i England har hatt Beyond Boundaries i flere omganger, blant annet med tenåringer. Jeg håper Norge vil gjøre det litt annerledes og ta med barn med en foresatt – eller hva med noen familier – på tur – vår datter er multifunksjonshemmet og ELSKER å være på tur! Vi gleder oss til første tur etter vinteren nå etter å ha blitt superinspirert av gjengen i Ingen Grenser! 🙂

 55. Kreps 71 sier:

  Har akkurat amputert den ene foten min, etter en ulykke. Det har vært helt forferdelig, og jeg har vært fryktelig nedfor. Og jeg har gått i hi og ikke orket å ha besøk av noen. For jeg har ikke villet vise meg fram. Da har det vært en utrolig oppmuntring å se på dette programmet. Jeg vet ikke hvor mange tårer jeg har grått mens jeg har sett på dere om og om igjen. Jeg ser at det går an. Akkurat nå er målet mitt å komme meg på beina igjen. Men langt der framme skal jeg jammen komme meg på tur i fjellet igjen, jeg også.Tusen, tusen takk for at dere laget dette programmet.Tusen takk for at dere har vist dere frem og gitt meg mot igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *