Her er deltakerne i Ingen grenser!

Elleve deltakere mellom 19 og 54 som alle har en eller flere funksjonshemninger. Sammen skal de gå 30 dager gjennom Nordkalottens villmark sammen med Lars Monsen.

Tilsammen 400 nordmenn med funksjonshemninger meldte sin interesse da NRK og produksjonsselskapet Mastiff etterlyste deltakere til en norsk versjon av den britiske serien Beyond Boundaries. 40 av dem ble plukket ut til opptaksprøver, og til slutt sto man igjen med 11 stykker, som alle får oppfylt drømmen om en villmarkstur med Lars Monsen.

Alle er det oppegående, aktive personer, og alle har de opplevd motgang og motstand gjennom å måtte overkomme fysiske begrensninger. Nå venter en av de største utfordringene på dem oppe i nord. Der skal de tilbakelegge over 500 kilometer for egen maskin og med naturlige hjelpemidler.

Frode Bergquist (44)

Frode har tidligere vært aktiv, men er det ikke i samme grad lenger. Nå håper han at en tur med Lars Monsen skal gi anledning og motivasjon til å trene igjen.
Funksjonsnedsettelse: Amputert høyre arm
Les mer om Frode

Siv Toverød (19)

Den yngste av deltakerne i Ingen grenser heter Siv. Hun både gruer og gleder seg til å vise seg fram med amputert bein for hele Norge.
Funksjonsnedsettelse: Amputert høyre ben
Les mer om Siv

Tare Teksum (37)

Tare er Ingen grenser-gruppas ”walking machine” – når han har fått opp dampen med gåstavene sine, er han ustoppelig! Men han frykter fukt i høreapparatene sine.
Funksjonsnedsettelse: Svaksynt og hørselshemmet
Les mer om Tare

Per Christian Brunsvik (38)

– Hvis jeg ikke kommer med på Ingen grenser, kommer jeg til å følge bak dere på min egen enmannsekspedisjon, skrev Per Christian i søknaden sin.
Funksjonsnedsettelse: Rullestolbruker, lam fra hoften
Les mer om Per Christian

Aleksander Øverland Berg (28)

Aleksander gleder seg til leirbål og fisking, og er spent på om han får møte bjørn eller andre ville dyr. Han innrømmer at han kanskje er en av de mer urbane av deltakerne.
Funksjonsnedsettelse: Cerebral parese
Les mer om Aleksander

Elin Aa (54)

Elin er den eldste av deltakerne i Ingen grenser. Hun har snart 30 års bryllupsdag, og beskriver seg selv som en sterk, sta og åpen person.
Funksjonsnedsettelse: MS, sitter i rullestol
Les mer om Elin

Geir Arne Hageland (37)

Spør du Geir Are om hvor høy han er, får du to svar: 185 og 140 cm. Det første med lange proteser, det andre med de korte. Det er de han først og fremst kommer til å bruke på turen.
Funksjonsnedsettelse: Protese på begge bein, deformerte fingre
Les mer om Geir Arne

Suzanna Tangen (19)

Hvis du er i skibakken og ser ei tøff jente rase forbi deg på skikjelke, har du kanskje truffet på Suzanna. Hun er vant til liv og røre, ettersom hun er vokst opp med 12 søken!
Funksjonsnedsettelse: Nedsatt styrke i beina etter betennese i ryggmargen
Les mer om Suzanna

Erik Normann (44)

erikEtter årevis med uflaks og nedturer, tror Erik at det er i ferd med å snu. Drømmen om å komme på tur med Lars Monsen har plutselig blitt en realitet.
Funksjonsnedsettelse: Deformert arm/hender, lammelser i ansiktet
Les mer om Erik

Grethe Fure (49)


Motorsykkel-dilla, hissig og sta, og med en hysterisk latter. Der har du Grethe med hennes egne ord. De fleste som møter henne vil sannsynligvis være enig.
Funksjonsnedsettelse: Leggamputert
Les mer om Grethe

Kjell Bjelland (50)


Til vanlig driver Kjell mye med å utfordre og legge til rette for andre med ulike funksjonsbegrensninger. Nå gleder han seg til å bli utfordret selv.
Funksjonsnedsettelse: Amputert høyre arm
Les mer om Kjell

28 kommentarer til Her er deltakerne i Ingen grenser!

 1. Tilbaketråkk: Ingen grenser » Her er de elleve heldige!

 2. Geir Arne sier:

  Første lille utfordring på turen ble tog for buss fra Hamar. Jeg gleder meg veldig til turen etter nå å ha lest om alle deltakerne . Håper dette blir like moro for alle – både deltakerne og dere som følger oss her:-). Funkibator (Geir Arne)

 3. Geir Arne Skogstad sier:

  Lykke til og god tur folkens….skulle ønske det var meg som var en dere. Misunnelsen er påtagelig ;o)

 4. Lars Gravråk sier:

  Jeg må bare få sagt at jeg synes det her er knall tøft gjort!
  Helt rått og se hvor mye viljestyrke dere har hele gjengen! jeg skal følge spent med, og ønsker dere alle lykke til og god tur 🙂 detta klarer dere!

  Mvh: Lars Håkon

 5. brekkus sier:

  And you walk out on your own,a thousand miles from home.But don't you feel alone- 'cause we believe in you!Millioner av varme hilsener fra Tbilisi.

 6. lid sier:

  Kjempetøft!Lykke til alle sammen å God Tur: ^^

 7. Hilde sier:

  Fy søren som jeg gleder meg til å følge dere. Først på nett og så på TV! God tur!

 8. Ali1 sier:

  God tur til dere alle sammen. jeg er imponert over innsatsviljen og stå på kraften dere alle viser. lykke til og stor klem til deg aleksander 😉 i har trua på d ;D

 9. Stå på folkens! det skal bli morro å følge dere 🙂

 10. Elin sier:

  Blir dette også vist på TV etterhvert?

 11. Mari Jervell Skiaker Bergh sier:

  Jeg er med dere i tankene. Gud være med deg, Lars som har invitert gjengen. Og Gud være med dere alle i hans frie natur!! HurraHilsen oldemor

 12. Makami sier:

  Tøffe mennesker på tur i en tøff natur!! Gleder meg til vi får se dere på tv. 🙂

 13. terrykinder sier:

  har just sett den 1st episoden av ingen grenser, og må innromme at jeg er veldig misunlige og veldig stolt med det samme…Jeg søked selv for å være med på programen men kom ikke lenger en andre runde, forhåpentligvis, hvis serie 2 av dette program blir laget, så kan jeg for lov til å være med på den turen… Jeg savner veldig friluftsliv etter arbiedsulykken, men dette program har insperert meg til å gjør noe med dette…..Har fult respekt for dem som klarte å gjennomføre dette trosalt for alle utfordringen og ønske dem alle sammen lykke til i fremtiden :o) stå på !!

 14. Millli sier:

  Det var helt ved tilfeldighet jeg så dette programmet i dag, reprisen sto på på treningsenteret da jeg var der i dag, så fikk sett litt på det mens jeg trente. Skikkelig tøft av alle deltakerne som deltok på dette, det er nok ikke lett selv for de uten de hemningene de har. Det var virkelig inspirerende å se hvordan de taklet utfordringene med de handicapene de hadde, og hvordan de hjalp hverandre. Dette var tøft av dere assa! Skal nok følge med på denne serien ja! 😀

 15. jillwhitefanebust sier:

  Lars Monsen er en fantastisk mann .Flotte deltagere .Står respektav vær enkel deltager.JILL

 16. chrissings sier:

  Jepp!Det kommer til å gå på tv…

 17. chrissings sier:

  Steintøft program!Topp søndagsunderholding!Stå på og god tur videre!

 18. spenstig sier:

  Rett og slett KJEMPE imponerende:)

 19. SJ sier:

  For en herlig serie og et herlig gjeng. Dere gir meg styrke og håpFor to år siden frontkolliderte jeg med en trailer og havnet i rullestol. Jeg blogger om det med et ønske om at folk i lignende situasjon kanskje finner styrke og håp ved å lese den. Og at funksjonsfriske får mer innsikt samt nyter livet i fulle drag:)Mvh http://www.sirijasmine.com

 20. Helena sier:

  Tror aldri jeg har sett noe så utrolig som det disse menneskene foretar seg ute i villmarka.Har hjertet i halsen når de ramler i ulent terreng.Har sjøl vært i Hellemobotnen ,og tanken på at så sterkt funksjonshemmede skal utpå kanten av stupene gir meg mageknip.

 21. atle søyland sier:

  dett er det beste programmet som NRK og lars har lagetdet viser at alle kan jeg skulle ønske at jeg kunne være med og hjelpe og at min sønn som har ryggmargs brokk kunne være med på en silk tur takk for en flott opplevelse

 22. Pernille Koch sier:

  Jeg er tilfældig seer fra Danmark for første gang i aften, og jeg blev så rørt, imponeret og ydmyg af at se jeres kampe og udholdenhed. I er så søde og seje (et dansk ord, der bl.a. dækker «tough» og «cool») allesammen.Glæder mig til at se afslutningen næste søndag!

 23. Arve sier:

  Heilt utroligt !! Dette må jo bare vera ein heilt fantastisk følelse. Eg tror heilt erligt at eg ALDRI hadde klart ein silk tur selv om eg har 2 bein og 2 armar. Dette er noe av det beste jeg har sett, at menesker ka gjør slik sammen. Å se dette tullet som vg sender med «rikingen» så er dere 100 000 ganger bedre enn ein dust som må vise fram sitt dass for og bli kjendis….Lykke til videre alle sammen

 24. kirsten sier:

  for en HERLIG gjeng!!! tusen takk for mange fine kvelder fremfor tv. dere har mye å lære oss. elsker latterene hi hi hi!

 25. ainahansson sier:

  Hej! Ni är alldeles otroligt fantastiska! Tack för alla trevliga stunder framför TVn! Jag är jätteglad att jag kunnat följa er på expeditionen och jag har skrattat och gråtit med er. Det känns som om vi är bekanta vid det här laget.Hoppas att serien sänds på svensk TV också!Ha det gott vidare i livet allesamman!Stor klem från Aina i Strömstad

 26. veske sier:

  Hei til alle deltakere i ingen grenserJeg har fulgt programme deres, sett vær episode. Jeg er meget imponert over hva dere har fått til. I begynnelsen lurte jeg på om det var litt domdristig men etter hvert så jeg det gode støtteaparatet dere hadde rund. Den gleden dere viste av og få være med på en slik opplevelse smitter. Pågngsmotet var det ingen ting og si på. Det var utrolig at Lars monsen turte og sattse på et slikt prosjekt, veldig bra men han må da sitte igjen med et bilde av flotte menesker og en fin opplevelse.

 27. veske sier:

  Hei jeg vill gratulere så mye med de to prisene i går, på gulleruten. Dere er en herlig gjeng som fortjente en heder. Og Lars monsen gratulerer så mye. Du er en kar jeg vet mange ser opp til.Det er fantastisk og se hvor mye du har fått deltakerne til og stråle. Feks Tare kommer fra en tilværelse lite sosialt, mye aleine . Nå har han gleder og minner for lang tid framover. og mestringsfølelsen må være enorm for dere alle. Hurra

 28. Wermlandia sier:

  Tusen tack till er alle! Ni gav så mycket av er själva! Det bästa med hela er tur var nog helheten. Alla ni olika människor i samspel i naturen. Ni hade naturligtvis kunnat träffas slumpmässigt i livet men sannolikheten vore minimal. Nu fann ni varandra aktivt och gjorde en aktiv resa med alla sinnen.Vi bara njöt verje episod via nett-tv- och ville inte att det skulle ta slut så hurtig. Det var ett abrupt slut kände vi. Vi ville gärna se mer av hur ni känner och lever etterpå.Återigen – TUSENVIS MED TAKK!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *