Dette er Suzanna

bio-suzanna
Hvis du er i skibakken og ser ei tøff jente rase forbi deg på skikjelke, har du kanskje truffet på Suzanna.

Se alle bildene av Suzanna fra turen
Les mikrobloggen til Suzanna

Navn: Suzanna Tangen
Kommer fra: Porsgrunn
Alder: 20
Yrke/utdanning: Studerer idrettsfag
Sivilstatus: Singel
Funksjonsnedsettelse: Nedsatt styrke i beina etter betennese i ryggmargen

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/HVtA45PtYag" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

– Jeg er snill, litt vimsete og vesentlig selvopptatt, sier Suzanna med glimt i øyet når hun blir bedt om å gi noen ærlige stikkord om seg selv. Hun har vokst opp med hele 12 søsken, så det er ikke underlig at hun beskriver barndommen sin som full av liv og røre. Selv om hun er avhengig av krykker, er Suzanna mer aktiv enn de fleste, og studerer også idrettsfag ved Høgskolen i Vestfold. Om vinteren kjører hun såkalt sit-ski, en slags skikjelke der man sitter på en bred ski og har skitupper på enden av hver stav, og drømmedagen er å kunne kjøre puddersnø i Alpene.

Suzanna trener mye – nesten hver dag – både styrke og utholdenhet, samt koordinasjon og stabilitet i beina. Hun regner derfor med at den fysiske utfordringen ved å være med på Ingen grenser skal gå fint, men gruer seg til én ting likevel: toalettforholdene!

Om funksjonsnedsettelsen

Da Suzanna var 2 år, fikk hun en betennelse i ryggmargen, som førte til at hun ble midlertidig lam fra halsen og ned. Denne tilstanden bedret seg, heldigvis, men beina ble ikke helt bra – der har hun nedsatt styrke og balanse. Suzanna bruker derfor krykker når hun skal forflytte seg. Hun kommer seg imidlertid fram der hun vil, det tar bare litt lenger tid.

57 kommentarer til Dette er Suzanna

 1. Marit sier:

  Stå på Suzanna, dette blir en flott utfordring for deg! Du er ei toppers jente!

 2. maritf sier:

  Stå på, Suzanna, du er ei toppers jente! Følger med deg på nett!

 3. Larsern sier:

  Lykke til, Suzi!

 4. siggen sier:

  Go Suzanna!

 5. ystein sier:

  Herj på Suzanna!God tur! 😀

 6. Carleone sier:

  Hallois Suzi, kjør på sista. Du ruler! 🙂

 7. Carleone sier:

  Hallå! Det enaste du mangler nå, er bare et rambo band i panna og en gråse kniv. Du er jo villmarks jenta te tusen. Konge bra Suzi. Sitter her som en heftig spent unge som lurer heftig på ossen det går videre. gid. 🙂

 8. btangen sier:

  Hold ut suzi! 🙂 gleder meg til å høre hvordan du har hatt det. Håper du har det fett. Go rambo

 9. johannen sier:

  Lykke til Suzi! Du er maks rå, gleder meg til å følge med på programmet som kommer.. Og til å høre mer om hvordan du har hatt det. Stå på! Du får til alt du vil 🙂

 10. maritf sier:

  Du er god, Suzi, det er skikkelig digg å høre latteren din på nesten hver eneste lille video! Følger med deg, dette er moro!

 11. robertlien sier:

  Stå på Suzanna. Leserne på http://www.villmarkslivet.com følger deg og Elin på denne ekstreme turen med utrolig respekt. Stå på. Vi prøver å oppdatere minst hver femte dag på vår villmarksportal for Telemark.

 12. Carleone sier:

  Hællæ. Heftig rått det ælje hornet du fant. Finn et reinsdyrhorn etterpå. Ha det heftig digg på løvenberget…. 🙂

 13. Carleone sier:

  Halla suzi!Om å smiske med turlederen da…?!Virker som dere er ganske på nettNår du føler deg utslitt må du tenke;A real hero never dies, she just reload!MT

 14. AnnSnuppa;D sier:

  Go Go Suzi!!du rocker! Det er ssååå fint å høre latteren din på filminga;DBare stå på så sees vi om litt!hilsen dit største Tantebarn:D

 15. AnitaElisabeth sier:

  Suzanna,jeg digger deg! Gleder meg til å se deg når dette er ferdig,da skal du fortelle meg alt!

 16. maritf sier:

  Det er toppers å følge med på denne turen, jeg unner deg den så innmari! Detta er lønn for all trening, lille kjempe!! KOS DEG!

 17. beanilsen sier:

  Hoho…elsker å høre stemmen og latteren din på de små klippene. Shit, savner deg! Super stolt av deg suzi. Du tar ansvar der det trengs og sprer latter overalt.. Det er jenta til bea det.. gleder meg til å få gitt deg en stoor klem.

 18. brekkus sier:

  You angel you.You're as fine as anything's fine.The way you walk and the way you talk..It sure plays on my mind.TbilisiPecs kunne antagelig ikke vært stoltere. Ingen over, ved siden eller foran. Bestest av de beste. Alt mulig lykkestøv 😉

 19. Marlene sier:

  Halla! Så kult å se bilder av deg her, ser ut som det er greit rått ; ) Gleder meg til du kommer innom nyydelige (kremt) Drammen =D

 20. heidinz sier:

  hei!Skikkelig tøft gjort og bli med på detta Suzanna!Morro og følge litt med her fra den andre siden av kloden! Lykke til!Klem heidi nz

 21. davidos sier:

  Hey hey hva skjer? Det der ser ut som blodslit. Trudde militæret lissom var stress.. stå på du er ei jente med tæl! snakker om massiv kraft. jeg må sjekke bicepsa dine mot mine når du kommer tebake. skitt. det blir spennans! snakkas takk for grattisen!!

 22. stephanet sier:

  Hei Suzanna,Sitter her i Paris med broren din og vi syns det er kjempe artig utfordring du er med på. Yes you can !Stéphane T.

 23. larsern sier:

  Snart fremme nå, Suzi! Mektig imponert. Stå på de siste dagene!

 24. davidos sier:

  hey hey hva skjer oppi lia der? nå er det lenge siden jeg har snakka med da. «its nice to be important but its more important to be nice» gammalt jungelordtak. trur du greier det fint. hang in there prekas!!

 25. maritf sier:

  Heisann, Tulla! Det er en opplevelse å følge med deg!! Makan til jente, du er helt rå!! Gleder meg til å se deg igjen og høre deg fortelle om turen!!

 26. Ann Snuppa;D sier:

  Hei Suzi!Anna her!Her om dagen snakket vi om Lars Monsen i klassen,så begynnte læreren å fortelle om den ekspedisjonen du er med på.Og kunne jeg ikke la være å si at tanta mi Susanna var med der;DAlle synes det var kjempe stilig, og jeg fikk mange spørsmål om det.Noen dager senere var du i avisa, overskriften var «Spreke damer i Telemark», og det var et stort bilde av deg!Også tokk læreren det med på skolen.Så i mattimen stod alle og leste om det stykke som stod om «Susanna Tangen».Det var litt morsomt:DGleder meg VELDIG til du kommer hjem!!hilsen Anna.

 27. PC sier:

  Hei Suzi!Om søvnen blir dårlig i tiden fremover så tar jeg gjerne på meg skylden for det.Sov godt 😉

 28. Bjørn sier:

  Wow..utstråling her 🙂

 29. Tnts sier:

  Hvordan kan ei så vakker pie væra singel? sku gjerne vert på date med deg ..

 30. Emil/kristina sier:

  Hei suzanna ! stå på og gjør ditt beste og håper turen var fantastisk ! ps: vi er fra Porsgrunn vi å ! 😀 gikk du på pvgs ?

 31. hanspettergrindalen sier:

  Hei. Jeg er veldig rørt av å se på dere. For en flott gruppe mennesker. Jeg blir litt flau over at jeg klager over at jeg har litt vondt i halsen. Tusen takk.Lykket til.

 32. ken sier:

  du er jo bare fantastisk!

 33. Olaf sier:

  Artig å se deg igjen Suzanne. vi var på catosenteret sammen i 2005. stå på videre

 34. Fab sier:

  Vakker! 🙂

 35. Tilbaketråkk: Jeg er grenseløst imponert | Andreas Carlsens turblogg

 36. tinaeugenie sier:

  Kjempebra serie dere har, og jeg er inponert over insatsviljen dere alle har :DStå på videre, og jeg beundrer dere for det dere gjør :DHilsen en STOR fan 😀 PS: Faren min eier lavvoene, så dere så meg på Vikingskipet på lørdag 😀

 37. Tobias sier:

  Hei Suzanna..Stå på.,, ser på programmet og synes dere er kjempe tøffe.Husker du vi var på ski på juvass,du kjørte med oss fra Skien??Hilsen Tobias,,PS jeg kjører pudder med pappa nå… det er kult.

 38. Tilbaketråkk: Erik og Suzanna svarer nå – Ingen grenser – NRK-blogger

 39. olekristian1 sier:

  Jeg synes du gjør en kjempejobb. Du er ei søt jente med bein i nesa.

 40. olekristian1 sier:

  Jeg synes du gjør en kjempejobb. Du er ei søt jente med bein i nesa.

 41. torarne82 sier:

  Er imponert over din holdning og stå på vilje, stå på!

 42. Stein Andersen 40 år Moss sier:

  Så pen, så sexy og så rå!Jeg har akkurat foreslått deg på dagbladets kremtoppen.Hadde jeg vært yngre hadde jeg bedt deg ut på middag:-)

 43. Tor24 sier:

  Wow du er virkelig ei super dame Suzanna…Det stråler av selvsikkerhet og guts i øynene dine. Ser tydelig at du er typen som kan gjøre hva som helst, hvor som helst, med et smil om munnen….Har virkelig stor respekt for det dere gjør i serien. Kudos, girl 🙂

 44. Trude sier:

  Hei!Jeg må si meg mektig imponert over deg og de andre i gjengen. Særlig hvordan dere hjalp hverandre. Jeg hørte dere skulle ut på en ny tur. Jeg er spent på å høre hvor dere har lagt ruta, og kanskje får lese om det her.Hilsen Trude

 45. Lars Martin Lillevold sier:

  Sorry, jeg mente selvfølgelig Suzanna, ikke Suzanne

 46. bjrnhec sier:

  du har en enrgi som bare stråler frem

 47. haifandango sier:

  Hallo Suzanna! Jeg og Sindre synes du er kul og ei skikkelig steintøff jente! Gønn på videre! Vi følger dere. Hilsen studentkara fra Lillehammer.

 48. M Hansen sier:

  Du er ei nydelig ung dame med enorm viljestyrke og stahet på de rette plassene.Andre gode sider som godt humør, omsorgsfull og utrolig sjarmerende.Jeg beundrer deg og de andre for gjennomføring av denne svært vaskelige og utfordrene ekspedisjon. Mange sk funksjonsfriske ville ikke klart det dere klarte. Hilsen fra titter i Tyrkia

 49. Inger Lise sier:

  Gratulere med fantastisk innsats i Inger Grenser

 50. Dag sier:

  Vil bare si at, maken til positiv person som deg, skal man lete lenge etter.Mulig jeg ikke har sett det, men du var alltid blid, krykkene gikk till bunn i myra, så haken din traff myra, ok du banna litt, men sekunder etter så var du som en sol igjen.Fantastisk menneske.

 51. Emma sier:

  Heii SuzannaHåper dere skal på tur igjen, jeg følger med på alle Episodene Goo Suzanna:)

 52. perifredrikstad sier:

  Hei Suzanna! Takk for en kjempeflott innats – Blir så fasinert av lattereren din og smilet – du smiler jo med hele ansiktet! Håper det blir et oppfølgingsprogram med dere alle

 53. Philip sier:

  Otroligt häftigt att se dig och alla de andra kämpa så bra!!!

 54. Farista sier:

  HeiKan du forklar plagene objektivt

 55. Frank sier:

  Hei Suzanna, du er virkelig et forbilde for mennesker generelt, ikke bare ble jeg utrolig imponert av den insats og vilje du viste i dette programmet, men i tillegg har du en fantastisk utstråling og sjarme jeg ikke har sett ofte, du er et kjempefint menneske. Kjempebra det du gjorde, mange, eller heller kjempemange såkalte friske, ville aldri klart det du oppnådde. Like imponert ble jeg også av din utstrålende, søte og så inn i hjertet, fantastisk herlige sjarme og utrolig vakre og varme smil. Jeg er virkelig imponert.. Håper du får et fint liv Suzanna, du fortjener det. Stor beundringsklem. Trondheim

 56. Min sier:

  Suzanna du virker som ei skikkelig kul jente! Du har en utrolig utstråling:) Jeg beundrer motet ditt, stå på (^.^) Hilsen J94

 57. Macho sier:

  Jeg bare digger sveisen din 😀 synes du er skikkelig kul 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *