Dette er Erik

bio-erik
Erik har fått mer enn sin kvote med uflaks her i livet. Men drømmen om å komme på tur med Lars Monsen gikk i oppfyllelse.

Se alle bildene av Erik fra turen
Les mikrobloggen til Erik

Navn: Erik Normann
Kommer fra: Heggedal i Røyken
Alder: 44
Yrke/utdannelse: Markedsføring/salg
Sivilstatus: Gift, ett barn
Funksjonsnedsettelse: Deformert arm/hender, lammelser i ansiktet, ødelagt tårekanal, døv på et øre, tinnitus og balanseproblemer

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/5pMO1-s5m70" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

– De som klager mest er gjerne de som har minst å klage over, mener Erik. Og han har nok et poeng. Selv har han ikke akkurat trukket vinnerloddet. En lang rekke mislykkede operasjoner har gjort sitt for å knekke ham både fysisk og psykisk, men Erik står fortsatt oppreist og har galgenhumoren i behold.

Erik er opptatt av å trimme både hjernen og kroppen. Hodet får sitt gjennom daglig avislesing, mens kroppsmaskineriet smøres ved å gå turer, gjerne stavgang et par ganger i uka.

Lars Monsen og hans mange ekspedisjoner har fått en helt spesiell betydning for Erik. Monsens bøker og TV-programmer har vært en stor inspirasjonskilde og hjelp til å komme seg videre når Erik har lidd seg gjennom operasjoner og nedturer. Nå kan han nesten ikke tro at han får delta på tureventyr med Monsen selv!

Om funksjonsnedsettelsen

Erik ble født med en feil som gjorde at maten havnet i lungene i stedet for magen. Han holdt på å bli kvalt, men legene klarte å redde ham. Flere andre medfødte defekter, blant annet deformert underarm og fingre, samt skjevhet i ryggen gjorde at Erik har måttet gjennom en rekke operasjoner som startet i fireårsalderen.

Dessverre har flere av disse inngrepene vært mislykkede, enkelte av dem rene feiloperasjoner. Blant annet resulterte en operasjon for å bedre hørselen i at Erik ble døv på øret og lam i halve ansiktet, i tillegg til svært plagsom øresus.

Etterfølgende operasjoner har stort sett gjort vondt verre. Blant annet har muskler blitt flyttet fra lårene til ansiktet i et forsøk på å rekonstruere ansiktsmusklene i den lammede halvdelen. Selv om inngrepene har ført til betydelige forbedringer, plages han fremdeles med smerter i ansikt og bein. Balanseorganet er også skadet, slik at han trenger staver når han går.

42 kommentarer til Dette er Erik

 1. Asbjørn sier:

  Dette er kjempespennende opplegg Erik. Tøft bare det at du har nådd frem til selve eventyret. Jeg gleder meg til å følge med på dine opplevelser i måneden som kommer. Må nå bare også si at det nesten var venta at du skulle oppsøke en utfordring av dette slaget. «Good on You» og lykke til!

 2. akl2009 sier:

  Gleder meg til å følge med når dere kommer igang. Lykke til Erik!

 3. joan1234 sier:

  lykke til – dette blir spennende

 4. BMN sier:

  Vi følger med deg:)

 5. ekorn sier:

  Joooo,kjøra på min goda kompis! Akta dom mycke agressiva ekkoren i norra Sverige..Husk at du kan fiske extremgjedde med smågris og dupp..Hills fjellet fra meg, det venter på deg med all sin sjarm : )Stå på, er stolt av deg ! Hilsen fetterTrygve og Onkel Oddvar i Alta.

 6. janmagne sier:

  Stå på Erik det er mange som følger deg,dette er grunnlaget for å bli ekspedisjonsleder for oss gutta her hjemme. Ikke glem fangstrapport på spinnerne. Vi følger med på fortsettelsen.

 7. BMN sier:

  I morgen drar trekkfuglene sørover:)

 8. ChristianN sier:

  Hei Erik!Jeg er utrolig stolt av deg! Jeg følger med deg mange ganger om dagen.Hilsen Lillebror

 9. ingebjrn sier:

  Vi er med deg, Erik! Stå på. Vi gleder oss til høre om alle de morsomme opplevelsene. Det blir biff-middag på Nærsnes utpå høsten!Stor klem

 10. ingvillaa sier:

  Hei Erik!Det er imponerende å lese om deg, og se hvordan du takler turen!masse lykke til, du er et forbilde!

 11. Name sier:

  Hei Erik,følger med deg sent og tidlig,utrolig spennende og imponerende det du/dere er med på. Stå på Erik og god tur videre. Hilsen big b

 12. gjovik sier:

  Hei Erik ;0) For en tur og for en gjeng!! Følger med deg og ønsker lykke til og god tur videre! Klem fra Liv.

 13. Hege Amundsen sier:

  Heia Erik! Artig å følge dæ på nett. Du e tøff! Lykke til videre! Hilsen din kusine Hege i Alta:)

 14. Christian N sier:

  Hei ErikDu imponerer! Følger med mange ganger om dagen. Siste halvdel igjen nå….God tur videre!

 15. anne sier:

  Heisan Erik.Følger med deg hver dag,det er virkelige noen tøffe utfordringer dere må ta.Håper det blir tid til litt fiske,ettersom vi skjønner har dere ganske så stramt program.Det er virkelig morro å se hvordan dere løser og hjelper hverandre i ulike situasjoner,det gir samhold og styrke som er verdt å ta med både for dere og oss andre.Takk for følget,så langt!Klem fra Anne og Ståle:)

 16. Ramona sier:

  Det er i motbakke det går oppover=) Vi følger med dere, dere er noen tøffinger!! =DKlem fra Ramona.

 17. BPT sier:

  God tur over fjellet! Er så stolt av deg!!!!

 18. gjovik sier:

  Hei Erik :=) følger imponert med dere – dette er noe å være stolt av!!! God tur videre og lykke til over fjellet! Klem, Liv

 19. LW sier:

  Så tøff du er, sjokoladen så skikkelig god ut! Vi følger deg hver dag!Storpuppeklem fra Heidi og Lisbet

 20. Bjørn sier:

  Heia Erik. Vi har tatt vare på jentene dine i syden, og nå fått oppdatert oss på alt som har skjedd mens vi har vært borte. Imponerende saker! Søndagsturene til Blåfjellhytta blir ingen ting etter dette. Det blir villmarsparty i garasjen når du kommer hjem. Hilsen naboene.

 21. Glenn sier:

  God bedring Erik, synd at det gikk slik :S

 22. Are2 sier:

  Synd turen endte på denne måten Erik..men,men, det positive er jo at du kan slappe av resten av turen og allikevel være med på banketten ;=)Lykke til videreAre

 23. Name sier:

  For en styrke! Du er en tøffing som har «reist deg etter flere fall». Jeg er sikker på at vi vil få seg deg igjen i en eller annen form for utfordring. Du er en inspirasjon for oss alle bare ved å være så positiv som du er. Takk Erik for at jeg har fått følge deg og de andre på en fantastisk tur! Lykke til med neste eventyr!Klem fra en ukjent.. 🙂

 24. mamma sier:

  Hei Erik. Så synd at du må bryte.Men bra det ikke var brudd! Du er et viktig ledd i lenka,du skulle vært med hele veien. God bedring, hilsen Helga Teksum.

 25. Kari / Christian sier:

  Hei Erik!Vi har fulgt med deg hele tiden, og syns det er utrolig spennende at du er med på dette!! Så veldig synd det som skjedde med beinet ditt! Men ikke gi opp, du har fått den største utfordringen du som er sterkest!! Dette klarer du onkel Egirt!God bedring! Stå på! Hilsen Kari og Christian 🙂

 26. Stig Søraa sier:

  Hei Erik,Vi skjønte det var deg da du satt og sang i kanoen. Husker enda din glimrende Elvis opptreden i Heysel i Brussel.Vi er imponert over det vi har sett på TV i kveld. Hyggelig å se deg igjen…om enn på TV.Hilsen Hilde og Stig

 27. perski sier:

  Fantastisk innsatsvilje dere viser her Erik.Håper du er klar for å bli med på jakta i trysil til høsten.

 28. Erik sier:

  Jeg er klar Perski, gleder meg allerede!!!!:-)))))

 29. Erik sier:

  Hei Stig og Hilde!!!!!Kjempehyggelig å høre fra dere!!!! Har mange gode minner fra tiden sammen med dere. Møter dere gjerne igjen!!!Skriv gjerne til meg på be-norm@online.noKlem fra Erik!!!

 30. Tilbaketråkk: Erik og Suzanna svarer nå – Ingen grenser – NRK-blogger

 31. Tilbaketråkk: Les deltakernes hilsen til Erik – Ingen grenser – NRK-blogger

 32. thorolavsrlie sier:

  Hei Erik , synd du måtte gi deg. Du er en itrolig tøffing.Lurer bare på om du er Erik Normann , opprinnelig fra Lørenskog??Har du bodd i Løkenåsringen??Mvh Thor-Olav Sørlie

 33. Marianne sier:

  Hei Erik, du har imponert meg utrolig gjennom hele serien. Innstillingen din er bare helt rå. Du har jo mildt sagt møtt noen utfordringer i livet ditt, og må bare si at du inspirerer meg i måten du møter utfordringene på. Du har rett i at mange mennesker som klager er dem som har minst å klage over. Jeg skulle svært gjerne sett deg videre i serien, men regner med at du i virkelighetens verden har pønsket ut nye mål. Lykke til med hva du enn driver med. Mvh Marianne

 34. Leif R sier:

  Hei ErikDu imponerte meg stort, utrolig trist for deg og gruppa at du måtte dra hjemmvh Leif R

 35. miguel stangeland sier:

  du er en fin mann,du er en støtte for andre når du viser håpet fra insiden du er en god skipper.

 36. Ingvild sier:

  Erik, jeg må bare si at du er en enorm inspirasjonskilde. Du bør føre inn 'åndelig leder' på cven din, du har ekstremt mye å tilføre alle mennesker. Håper på det beste for deg!

 37. asl10 sier:

  Hei Erik!Utrolig synd at du ikke fikk fortsette! Du var absolutt en av mine favoritter! Du virker som et helt fantastisk menneske. All den styrken og pågangsmotet er noe jeg bare kan misunne deg. Håper likevel du hadde en fantastisk tur så lenge det varte!Virker på kommentarene her som at du har mange nye turer og eventyr i vente! Lykke til :))

 38. Gruble sier:

  Hei! Ble så lei meg på din vegne da du ble skadet i foten og måtte ut av ekspedisjonen. Du er virkelig en inspirasjon for oss andre. Lykke til videre.

 39. Hemsedal sier:

  Faen at du igjen skulle få deg en på tryne. Dette fortjente du ikke. Men kjenner eg deg rett som jeg har fått inntrykk av gjennom serien så reiste du deg atter en gang. Har voldsom respekt for deg med tanke på alle plagene du har fått, men mestrer galant. Hilsen en stor fan fra Bergen.

 40. Andrè sier:

  Erik – Jeg er kun mektig impontert over det du har prestert, og du har gjort et stort inntrykk på oss alle. Utrolig synd at du måtte bryte, men vi følger med dere hele gjengen og vi er spendt på hvordan det går.

 41. Erik sier:

  Helt utrolig hyggelig å få så mange flotte tilbakemeldinger fra dere alle!!!Tusen takk til dere alle!!!Ydmyk hilsen fra Erik Normann

 42. ingridkristiansen sier:

  Hei Erik.Jeg er stum av beundring over hav du klarer. Kjenner meg igjen i din beskrivelse av hjernens utallige muligheter. Flott at du setter ord på det, og forteller om mulighetene som er der bare en leter godt nok.God påske til deg og din familei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *