Dette er Elin

bio-elin
Elin er den eldste av deltakerne i Ingen grenser. Hun beskriver seg selv som en sterk, sta og åpen person.

Se alle bildene av Elin fra turen
Les mikrobloggen til Elin

Navn: Elin Aa
Kommer fra: Notodden
Alder: 54
Yrke/utdanning: Lektor, jobber som ass. studieleder
Sivil status: Gift, 3 barn
Funksjonsnedsettelse: Multippel sklerose, rullestolbruker

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/lSyV8L3eBXU" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Da Elin fikk diagnosen MS, var hun og mannen hennes helt klare på at de heller ville fokusere på utfordringene enn begrensningene. Slik ble det, også etter at hun for ca. tre år siden ble nødt til å bruke rullestol. Undervisning er noe som står Elins hjerte nært, og hun har undervist i mange år, også etter at hun ble syk. I lengden ble det imidlertid for slitsomt, og hun arbeider nå som studieleder.

Elin er glad i naturen, og liker å drive med aktivitet. Hun holder seg i form ved hjelp av blant annet svømming, ergometersykkel, styrketrening og rullestolkjøring på tilrettelagte skogsveier. Om vinteren driver hun også med pigging på kjelke.

– Men denne turen vil gi meg enda flere utfordringer enn jeg har hatt til nå, og jeg har lyst til å se hvor mye jeg egentlig kan klare med mitt handikap, sier Elin.

Om funksjonsnedsettelsen

Elin fikk på slutten av 90-tallet tåkesyn og muskelplager, og i 1998 ble det konstatert at hun hadde fått multippel sklerose, en nevrologisk sykdom som går utover musklenes kraft og funksjon. Etter en stund ble hun delvis lam fra livet og ned, og er nå avhengig av rullestol dersom hun skal bevege seg langt. I rullestol er det mye som blir tungvint, alt fra fortauskanter til trapper, og Elin og familien har vært nødt til å flytte fra huset der de bodde i 20 år til et mer tilrettelagt hjem.
Selv om bena er veldig stive, kan hun likevel gå korte strekninger for egen maskin, dersom hun kan holde seg i et rekkverk eller tilsvarende.

36 kommentarer til Dette er Elin

 1. Torill sier:

  Elin er ei grepa jente og en skikkelig stabeis ! Et godt valg blant 400 søkere ! Gleder meg til å følge deg på nett hver dag Elin, ønsker deg og alle de andre lykke til på turen 🙂

 2. Torill sier:

  Heia Elin, tøff, sterk og grepa bestevenninne, et godt valg blant 400 søkere ! Følger deg på nett fra dag til dag, og ønsker deg og alle de andre god tur og lykke til ! 🙂 🙂 🙂

 3. Thom sier:

  Bra Elin, du er tøff så dette blir den «turen» Både Torill, Balder og jeg skal følge deg på veien!Ha en grepa tur!

 4. robertlien sier:

  Meget imponerende Elin. Skal følge deg gjennom hele turen på nett, og skal forsøke å oppdatere litt med nyheter på min nettside. Heia Notodden.

 5. Ingvill Aa sier:

  Mamma, du vet det, du er råtøff, og jeg er redd lesing og eksamenspress må vike plassen for å følge med deg her!!! Jippi!!!!

 6. janerik sier:

  Lykke til på tur, Sug inn inntrykk og utnytt den andre deltakeren i rullestol for allt han er verdt. Ser ut til å være en supermann denne Per Christian fyren. Kan sikkert det meste en rullestol bruker kan beherske. !!!

 7. rolfkristian sier:

  Mamma (Berit) og jeg har kost oss med bilder og video. Du er tøff og vi er stolte av deg ! Så ble det en dukkert også da, om enn litt ufrivillig !! Gleder meg til å følge deg videre. Skulle gjerne vært med!

 8. sylkef sier:

  Hei Elin, lykke til med turen! Godt du trives i vannet, men forhåpentligvis slipper du flere ufrivillige bad… 🙂 Har stor beundring for ditt pågangsmot!!!

 9. karinesse sier:

  Kjære Elin!Åsta fortalte meg at du skulle være deltaker på «Ingengrenser» og jeg tenkte, Yes, dette er riktig dame på rett plass. Nyt det , det er deg vel unt. Stig og jeg skal følge med deg hver dag. Klem fra Kari

 10. bjrgoterholtcarlsen sier:

  Heisan Elin!Kommer til å følge med deg! Du er en tøffing, og vil nå få ditt livs store opplevelse. God tur videre!

 11. rolfkristian sier:

  Gratulerer med en flott dagsetappe!Håper ikke ryggen skaper problemer for deg videre.

 12. Torill sier:

  Er inne på ingengrenser hver dag, må følge med på turen din :-)Har sett fremover på kartet og er spent på hvor dere vil legge veien og om dere møter mange hindringer. Men jeg tenker at dere vil takle det suverent uansett, for allerede nå ser det jo ut til at dere har funnet både tonen og teken ! Og, jada, veit du er glad i å bade, men ta a'rei jakka først, 'a ……..

 13. sylkef sier:

  Følger med daglig, jeg også. Tenker på dere alle sammen, det er jo litt av en tur. Godt å se at du har fått deg en bedre sitteplass! Det virker som du koser deg, svømmingen sier vel sitt 🙂

 14. ingvillaa sier:

  Haha, fantastisk svømmeinnsats!!!

 15. tovet sier:

  Dette er imponerende Elin – håper du får en fin reise og masse opplevelser å ta med deg. Kos deg masse, vi følger med! Hilsen Tove og Roy Åge

 16. robertlien sier:

  Stå på Elin. Leserne på http://www.villmarkslivet.com følger deg og Suzanna på denne ekstreme turen med utrolig respekt. Stå på. Vi prøver å oppdatere minst hver femte dag.

 17. ÅshildogEspen sier:

  Stå på mamma, vi er kjempe stolte av deg:D Er så morro å følge med, er inne flere ganger om dagen…STÅ PÅ VIDERE=)

 18. ingvillaa sier:

  Blir det blåbær og barkebrød på dere nå eller! Fy skam, kaste maten, jaja, ikke rart Mr. Monsen ble sur, han er vel litt av en matMons(en) han…..

 19. Torill sier:

  Heia Elin, hal i og dra ! Mens dere turfolk sannsynligvis har måttet spise barkebrød og bær i kveld har vi jentene vært hos Elin den andre i Lunde og spist ørretsalat, is og varm eplekake med begge hender 🙂 Og så har vi beundret deg samtidig, da ! Hilser så mye fra alle, – Sidsel, Kate, Inger, Torunn, Elin, – og fra Bente og Elin Beathe som ikke var med i kveld. Vi gleder oss alle til neste treff, da regner vi med at du har masse å fortelle !!! Sett bjønn enda ?

 20. Liv B. Tømta sier:

  HEI Elin!!Vi følger med deg i villmarken!! Ønsker deg god tur videre og det ser ut til at du har det flott ute i naturen! Hilsen Liv og Arne i Hurdal

 21. ingvillaa sier:

  Hvordan er «traktoren» din?? Gjetter på at den står øverst på ønskelista til jul!! Og så kan du tro både jeg og Åshild misunner deg den fiiine rosa ulltrøya di! 😉 Jeg gliiiser bredt hver gang jeg er her inne og kikker! Bra turfølge du har fått deg!

 22. Nansy sier:

  Dette er kjempestas! Jeg har også MS – og settes fort i båsen «klarer ikkeno». Men dengang ei, skal henvise til deg og denne turen neste gang noen «syter» på mine vegne!! Lykke til, og trill litt for meg også! :D:D:D

 23. Nansy sier:

  Dette er kjempestas! Jeg har også MS – og settes fort i båsen «klarer ikkeno». Men dengang ei, skal henvise til deg og denne turen neste gang noen «syter» på mine vegne!! Lykke til, og trill litt for meg også! :D:D:D

 24. Rita Slåbakk sier:

  Flott innsats! Vi følger med hver dag. Stå på !!!!!!

 25. ingvillaa sier:

  Muskel»mann»??? Jaha ja, visste ikke at det var testosterontur det her! Jeg regner som deg at intet nytt om formen er godt nytt om formen 🙂 jeg har begynt å telle dager til du kommer hjem igjen jeg 🙂

 26. rolfkristian sier:

  Det er to gamle som tenker på deg og lurer på hvordan det går. Jeg beroliger dem med at du ser frisk og fin ut på bilder/video og at det ikke er meldinger om problemer. Håper du føler glede ved å kunne presse deg fysisk og at du også nyter naturen og fellesskapet. Stå på videre!!

 27. Torgeir Slåtta sier:

  Hei Elin :-)Vil ønske deg en riktig god tur videre, selv om du snart er halvveis. Står virkelig respekt av den innsatsen du har lagt ned, og kommer til å legge ned de to siste ukene. Med den innsatsen du legger ned nå, så åpner du mange dører for andre i den samme situasjonen.Lykke til 🙂 Torgeir Slåtta

 28. Tilbaketråkk: Møt Elin på nett etter sending – Ingen grenser – NRK-blogger

 29. Sigrun Kalvik sier:

  Hei, jeg er en kvinne på 60 år som har MS, siden denne sykdomen er så forskjellig kan jeg gå med staver ca.3 km.Men så tøff som deg er eller blir jeg vel aldri.Følger spent med dere på TV, lykke til videre :D)

 30. Annbjørg sier:

  Du vet jeg følger med deg på denne turen:-). Og tårene kom i mine øyne da de kom i dine. Har alltid visst du er tøff, og dette understreker dette faktum ennå mer. Vi sees nok snart. Stikker innom deg! Stor klem

 31. Dagrunn sier:

  Hei Elin! Hvordan går det med kneet ditt? Synes dere er kjempeflinke og det er utrolig spennende å følge med. Tror det er det mest meningsfylte program jeg har sett på tv. Er veldig glad i fjell og natur selv, og skulle gjerne vært sammen med dere og dytta! :ø)

 32. hildepilde sier:

  Takk for at du stilte opp i Ingen Grenser!!!!!!!!!!!!!!! Det betyr mye for meg. Hilsen Hilde

 33. Hege Kristin Finrud sier:

  Hei!Ville bare sende deg en liten hilsen. Du er en tøff dame!!Du gir mye av deg selv på turen, men du gav også mye av deg selv som lærer! Takk! God påske til deg og dine.

 34. vigdis sier:

  Hei Elin! Jeg vil bare si at jeg var mektig imponert over innsatsviljen og motet ditt.Jeg forsto så godt at du hadde behov for hjelp,kan tenke meg du brukte alle ressurser (to ganger..)og jeg var ikke forundret over at du ba om tjenester.Jeg var veldig rørt over at du så gjerne ville vise at du kunne greie deg likevel, og når du krabbet av sted verket hjertet mitt for deg.Jeg lider av sterk ME og må selv be om hjelp,men det koster adskillig.Uansett,du var et godt eksempel for meg og vær stolt av deg selv og innsatsen din!Du er et godt forbilde for syke med begrensninger. God klem!!!

 35. kristin nerdal sier:

  heija jeg har lett cp. jeg så på tv. av deg. jeg går no på en skole i selbu. på perder morset folkehøyskole. dem skolen jeg har gått før. bil jeg mobbe. men no på perder mosret folkehøyskolen. i selbu bli jeg ikke mobbe. har mange venner her. kommer fra trondheim. bor også i selbu nu. til 15 mai. nr jeg var litten at jeg gist. og nr jeg var ca. 14 eller 15 år. at jeg gist. og kyrrler. jeg har skriv og lese. jeg hetter for kristin nerdal. vil snakke med fler menniskker. med sykdom.

 36. kristin nerdal sier:

  heija.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *