Dette er Aleksander

bio-aleksander
Aleksander gleder seg til leirbål og fisking, og er spent på om han får møte bjørn eller andre ville dyr.

Se alle bildene av Aleksander fra turen
Les mikrobloggen til Aleksander

Navn: Aleksander Øverland Berg
Kommer fra: Molde, bor i Oslo
Alder: 28
Yrke/utdanning: Studerer bibliotek- og informasjonsvitenskap
Sivilstatus: Singel
Funksjonsnedsettelse: Cerebral parese

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/-ULqzAcamO4" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Han studerer for å bli bibliotekar og beskriver seg selv som en bokorm som leser alt han kommer over, gjerne tykke bøker. I tillegg til litteratur er Aleksander interessert i politikk og har sans for en god diskusjon. Han har sterke meninger om mye, men understreker at det er viktig å lytte til hva andre har å si.

Aleksander er en urban type som trives i Oslo, og det siste han gjorde før Ingen grenser var å dra til København.

– Jeg måtte ha en siste smak av sivilisasjonen før villmarken, ler han. Men Aleksander er også glad i naturen og ønsker å komme seg mer ut på tur. Vanligvis trener han regelmessig flere ganger i uken på treningsstudio, men mener Ingen grenser-ekspedisjonen vil vise hvor langt han kan strekke seg selv.

Om funksjonsnedsettelsen

Aleksander er født med cerebral parese. Denne tilstanden finnes i mange grader og former, og Aleksander er forholdsvis mildt rammet. Først og fremst kommer hans CP til uttrykk ved at føttene hans peker litt innover. Han går derfor dårlig, mest på høyre ben, der han på tå. Balansen blir også påvirket av dette gangmønsteret, og Aleksander bruker mye mer energi på å forflytte seg enn funksjonsfriske.

Fingrene er også noe preget, og kan bli stive – særlig under stress. Da er det vanskelig for Aleksander å håndtere små objekter eller skrive.

63 kommentarer til Dette er Aleksander

 1. Jogeir Berg sier:

  God natt da, snart ringer vekkerklokka – og da er det alvor.

  pappa

 2. pappa sier:

  Toget går 06.05 – god natt da – eller god morgen – no er det alvor!

  pappa

 3. Ali1 sier:

  Du er SÅ tøff Aleksander! Jeg er så innmari stolt av alt du har utretta fram til nå. Du setter dine mål og når dem, det er den Aleksander jeg kjenner og denne «skogsturen» klarer du ,det er jeg sikker på!Lykke til videre. og Kos deg rundt leirbålene , dette blir kjekt å du fortjener det 😉

 4. Jogeir sier:

  For ein fin gjeng, Aleksander. Vi er sjølvsagt med – frå time til time.

 5. Jogeir sier:

  For ein flott gjeng, og du likeså, Aleksander! Vi er sjølvsagt med, frå time til time.

 6. steinyngve sier:

  For en overraskelse. Det var derfor du var så hemlighetsfull i sommer 🙂 .Har sett på bildene og videosnuttene dine. Bare en ting å si IMPONERENDE! Stå på og lykke til videre.

 7. Hans sier:

  Slenger meg på Stein her, kult å følge deg på tur!

 8. vesla sier:

  Kjære Aleksander. Så stas å få et innblikk i ditt ville og vakre villmarksliv!! Det ser ut som du greier deg bra! Tenker på deg masse her i Caen og følger spent med på turen din! Har fått mange oppdateringer om ferden fra venner og kjente så langt. Så vi er mange som følger med!! Glad for å se at du har det bra!! Gleder meg til å følge natureventyret ditt videre. Stå på og gi alt så lenge. Stor klem fra vesla.

 9. Jogeir sier:

  Villmarkens sønn, øvelse gjør mester, kanovelt og kjøring i grøfta til tross. Vi blir ganske svimle av innsatsen.

 10. Else sier:

  TØFF GUTT PÅ TUR !!

 11. Eldrid A sier:

  Jeg er MEKTIG imponert over deg Aleksander! Vi har bare møtes noen ganger i sommer da du var i Bergen men jeg fikk et veldig godt inntrykk av deg, og DETTE er mer enn jeg noen gang kunne DRØMME om at du ville gjøre. Fikk høre av J at du skulle gå over NORDPOLEN og da tenkte jeg; FYREN er GAL! Det er jo bare julenissen som bor der! Men denne turen her tror jeg er en fantastisk opplevelse! Et minne for livet for deg! Stå på! Hilsen Eldrid A

 12. Eimund sier:

  Det er bra jobba, fetter! Kult skjegg:)

 13. Irene sier:

  Hei Aleksander,tøft. Vi heier på deg fra Ekornbakken i Molde. Detta blir litt av en opplevelse. Stå på, keep smiling og ha en trivelig tur videre;-)

 14. mamma sier:

  Aleksander, yes – you can!

 15. Jogeir sier:

  Hva gjør du nede i den bekken? Ikke la deg kvele av sjefen. Nå starter nedtellingen – snart bare noen dager igjen jo.

 16. Jogeir sier:

  Aleksander og gjengen, prøver meg med et passende sitat fra Ricoeur: «To believe that I can is already to be capable» God tur videre!

 17. mamma sier:

  Siste etappe, Aleksander og gjengen! Foot of the Mountain!

 18. polvotten sier:

  godt levert, Aleks!. Jeg bøyer meg i støvet over din innsats, og hvilket skjegg 🙂 Hele klanen har fulgt med på oppdateringene med stolte øyne

 19. chiquitawiwi sier:

  Det står respekt av utholdningen din=)

 20. ingridogmari sier:

  Kjempeflott innsats!Ser ut som du har hatt en flott og innholdsrik tur.Hilsen fra revestien og hjortefaret:)

 21. Snorre Sund sier:

  Hei!Beundrer din stå på villje! Jeg har selv CP og vet hvor mye utfordringene i det daglige krever! Hvem vet, kanskje vi treffes på biblioteket en dag!

 22. Tone sier:

  Du imponerer meg stort… Du er sammen med Tare en av mine helter.. Jeg er stor fan av både deg og Tare.. Stå på…

 23. Hege sier:

  jeg må bare få si at du er en ordentlig gledes spreder, Alexander har ledd og grått mye sammen med deg, du er favoritten min i programmet, lykke til videre på din vei ;o))))

 24. Sigrid sier:

  Jeg må bare si at jeg er imponert og rørt over insatsen din. Du og resten av gjengen har all mulig grunn til å være stolte av dere selv. Tipper det var deilig å være ferdig med turen også? 🙂

 25. Frode Skarbøvik sier:

  Veldig bra Aleksander, vi er stolte av deg.FrodeS

 26. audhild sier:

  Hei Alexander.Jeg er fysioterapeut og har to trafikkskader +et kne uten kneskål og begge knær ødelagt av skader og slitasje.Men jeg har ikke sett noe så motiverende som din innsats på denne ekspedisjonen.Jeg vet både som fysioterapeut- men enda mer av egne smerter-hva din innsats betø.Jeg kunne leve meg inn i dine smerter og totale utmattelse.Viljen pågangsmotet ditt var flott å se.Takk til deg og alle de andre.Utrolig innsats.Dere er flotte forbilder alle sammen.Stå på videre.Hvor lang tid tok det inntil du hadde fått slitasjen tu av kroppen?hilsen audhild

 27. Vigdis sier:

  Hei Aleksander!Vi er skrekkelig imponert over deg,og vi ler nesten hele tiden fordi DU ler så utrolig godt! Resten av tiden skjønner vi ikke at du holder ut!uansett hva som skjer i siste episode,skal du vite at vi er blitt så glad i å se deg i tv-ruta!Du har et virkelig fantastisk humør og en innsatsvilje vi sjelden har sett maken til!!! Stå på! Og gratulerer med en ufattelig innsats!Håper alt er bra med deg etter turen og at du fortsatt er like blid og glad-.

 28. Peder sier:

  Kan se ut som jeg ser en reprise med tanke på hvor gamle de andre kommentarene her er..Men i alle fall Aleksander. JA, vi er mektig imponerte!

 29. kopasmaxi sier:

  Hei, fantastisk hva du har bidrat med, ditt fantastiske humør hele veien, du er en helt

 30. Elisabeth sier:

  Virkelig imponert over deg! Du gir alt, og er fortsatt i godt humør. Fantastisk!

 31. John Hagli sier:

  Nå kan du bli med i den offisielle fangruppen til Aleksander på facebook!http://www.facebook.com/group.php?gid=110640672…Gå inn her å bli med du også! 🙂

 32. jonas66 sier:

  Hej AlexanderJag blev mycket imponerad av er bedrift det visar att man med vilja kan komma långt.Jag har ett företag som heter Hanterbara båtar ab och tillverkar/säljer Fred 25 se. http://www.hanterbarabatar.se rullstols killen är jag jonas nilsson, vi vill bjuda in dig på en fiske tur jag har också en idiell förening som heter http://www.stockhpolsfff.se i den kommer funktionshindrade personer aktiv kunna komma ut på sjön, barn/ungdomsläget etc.Det vore kul om du hörde av dig, vänligen >Jonas Nilsson 070 2613858

 33. fan nr.1! sier:

  du er en utrolig sjarmerende mann. jeg beundrer innstillingen din!

 34. tine sier:

  Bøyer meg i støvet. Du er min helt! helt utrolig, jeg er målløs!

 35. Tilbaketråkk: Aleksander og Kjell svarte på nett! – Ingen grenser – NRK-blogger

 36. Inger Lise sier:

  Helt utrolig innsat i Ingen Grenser

 37. sigridsjlyst sier:

  Hei jeg er en jente på 12 år. Og har følt med på programmet deres.Jeg synes du var utrolig flink på ingen grenser og det har bevist at hvis du klarer det kan i hverttfall jeg 🙂

 38. kirsten sandvik sier:

  dette er noe av det beste jeg har sett, dere er helt supre alle sammen og man blir i super godt humør av deg Alexander. Du er helt skjønn

 39. Liv Rigmor sier:

  Du er RÅ Aleksander! Blir kjempeimponert over det du har prestert, og for ikke minst det positive humøret ditt! Blir glad av å se at noen takler dette så bra som du 🙂 Kjempeflink har du hvert!! :)Masse lykke til videre!

 40. camilla_hansen sier:

  Til Alex:Din stå på vilje, ditt mot og gode humør imponerer!Kjenner noen med CP, og skjønner kanskje litt av hvor sta du må være for å klare noe slikt!More power to you!Til alle:Fantastisk innsats, det har vært en flott opplevelse å få «være med» dere på tur gjennom denne serien. Tusen takk for fornøyelsen og lykke til videre alle sammen!

 41. Hedda sier:

  Du er tapper og det har vært inspirerende å se på din framgang.Du har smittene humør og det er veldig gledespredene å se på deg! 😀

 42. Ellen Rafaelsen sier:

  Bra jobba,Aleksander! Du er et eksempel til etterfølgelse for enhver som vil teste egne grenser både fysisk og psykisk.Er så glad for at du greide å gjennomføre-heia deg fremover gjennom hele serien!Det hjalp sikkert,uansett-gratulerer med egeninnsats og gruppesamarbeid på olympisk nivå!Mvh.Ellen Rafaelsen(nabo fra Hjortefaret 5)Tvi tvi videre:-)

 43. JohanChristian sier:

  Hei kjære Aleksander, hvordan går det med foten?jeg er den som ser opp til deg mest tror jeg og ønsker deg lykke til videre.

 44. mari sier:

  Er så glad for at du greide det, heia spesielt på deg. GRATULERER!!!! Så sympatisk og alltid i godt humør. Du fortjener alt godt. Stå på, Aleksander!

 45. Ingrid sier:

  Du er helt fantastisk! Hvis jeg noen gang ser deg på gata i Oslo, så må jeg nesten få en klem!

 46. Linda sier:

  Hei det e det e alltid ha sakt at selv om en er plaget med nervene er man ikke invalid men det stemmer ikke det har dere bevisst dere var di tøffeste jeg har sett og ville bare si at det oppmuntrer meg til å fortsette med å holde meg i form selv om det ikke fjellene jeg higer etter så vil jeg bare mere ut i naturen dere var virkelige noen barskinger er imponert og stolt av dere alle semmen !!!!!

 47. Kenneth Nystad sier:

  Har fulgt med i alle episoder og det er det mest ekte tv programmet jeg har sett. Jeg håpet så veldig at du skulle klare det – og det gjorde du ! Har selv vært i hellemobotn flere ganger og var spent på nedturen som er veldig bratt. Jeg som er frisk har flyttet mine grenser for hva som er slitsomt etter å ha sett hva dere har prestert. Lykke til videre.

 48. Tanja sier:

  Jeg håpet du ville fortsette til tross for at kroppen din var bra gåen og tvilen din var stor innimellom. Du gjorde det veldig spennende for oss 😀 Glad du fullførte!! Serien ville ikke vært så fin uten deg, Aleksander! Urban eller ikke, det er visst all about attitude 🙂 Lykke til videre!

 49. Anne sier:

  Du er bare RÅ. Med den innsatsviljen, og den positive tankegangen du har,har vi mye å lære.. Jeg skal iallefall ikke klage på hodepine lenger etter å ha sett dette programmet. You`re the best.

 50. Marie sier:

  For ein herlige mann du er Alexander.Har gledet meg hver søndag for å følge med på dere, så det er veldig trist det ble avsluttet i går!Lykke til videre! Du er nok ett kjempe forbilde for mangen der ute Alexander. Klem Marie

 51. H-E sier:

  Fantastisk insats!! Sverige på tvärs med Aleksander! /Hälsningar från Luleå

 52. CathrineL sier:

  Vil bare si det at du har vært en stor inspirasjonskilde for meg til å tørre å gjøre mer enn før. Etter å ha sett på deg i hver eneste episode, vet jeg nå at alt er mulig og selv kanskje for meg finnes det ingen grenser! Vil gjerne takke deg for dette:)Stå på videre!!

 53. kristin nerdal sier:

  jeg så deg på tv jeg har også cp sydom men jeg har den lett cp sydom. går på skole nu i selbu. har mange venner. dem skolen jeg har gått før bli jeg mobbe. jeg vil ha fler mennsikker. og snakke. med.

 54. stian sier:

  hei aleksander. jeg er en gutt på 35 år å jeg og har cpså sa har vi 2 noe til felles. jeg har fulkt med på hele turen deres på internettei noen av programene deres la jeg merke til noe med deg å det er at du har litt dårlig balangse å hvis du er intressert å intresangs fåe deg så er jeg villig til å hjelpe deg med å få bedre balangse?jeg jobber som selvstendig herbalife distributør gå inn på http://www.velvere.com/ccc som er min nett butikk å der finner du kosttilskudd produkter å sa vil du sikkert tenke på en ting å det er samme som helsekost som du får tak i helsekost butikker men det er feilforskjellen med mine produkter å de som du får i butikkene det er at helsekost butikkene selger å selger men jeg følger opp kundene + jeg vet at mine produkter funkerhvis du går inn på http://www.velvere.com/ccc og går ned til du finner frem til en produkt som heter thermojetics urtedrikkjeg drikker mye av urtedrikken å jeg har nå fått bedre å forfrisket opp balangsen min

 55. Nina sier:

  Hærlig menneske du Alexander. Beundrer din positive innstilling og pågangsmot. Også likte jeg det du sa på Skavlan; du savnet sushi og champagne mest av alt på turen 🙂 Lykke til i dine videre prosjekter i livet. Håper å få se og høre mer fra deg.Mvh Nina i Trondheim

 56. Ann Kristin sier:

  For ein herlig gjeng de er 😀 Og eg som syter over gnagsår… Så mykje glede, staheit og pågangsmot har eg aldri sett før! All honnør til dekan! Og ikkje minst til deg Aleksander, det var utuleg kjekt og sjå deg i mål! 😀

 57. joachim111 sier:

  jeg er stolt tare å geir arne er mine helter

 58. Philip sier:

  Otroligt bra gjort!!!

 59. Mats sier:

  hei Aleksander. Jeg har fulgt med på vert program og er mektig imponert over din viljestyrke og ditt mot. Det er helt utrolig at du har klart det og at du var så positiv gjennom hele ekspedisjonen. Din insatts vekker oppsikt hos mange og får folk til å tenke.Hilsen stor fan:)

 60. Arne H. Jensen sier:

  Hei Aleksander.Jeg hører du skal delta på lederseminar i Toscana, Italia i høst.Syntes hele det prosjektet der nede, og de lederverdiene de formidler virker utrolig spennende.Kan du fortelle noe mer om ditt forhold til uoppnåelige mål?Er Ingen grenser første gang du virkelig har turt å sette deg et mål du trodde var umulig å nå? Jeg gleder meg til å høre deg i Italia.Les mer om Aleksanders opptreden på lederseminar, sammen med blandt annet Siv Jensen.http://www.daimon.no

 61. vidar Andreassen sier:

  Hei Aleksander.Jeg mener jeg så deg i kø på m donalds i dag på oslo s.Hadde litt dårlig tid til toget og fikk ikke hilst på deg,så da får jeg heller si det nå, det du har gjort står det stor respekt av.Jeg er jeger og hvet hvor tungt det kan være å gå i myr og kratt og glatte stener i skog og fjell, dere er helt fantastiske alle sammen.mvh Vidar Andreassen

 62. Tilbaketråkk: Ingen Grenser | Kaskjer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *