Forsvarer det norske laget VM gullet søndag?

Roar Ljøkelsøy tok en fantastiske seier her i Kulm lørdag men resten av den norske innsatsen var noe ujevn. Nå er det mange som tviler på om Norge er gode nok til å forsvare lag-gullet fra 2004. Faktisk er det mange som tviler på norsk medalje i det hele tatt for kvartetten Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Lars Bystøl. Jeg stiller spørsmålet til deg -hvor godt er det norske laget? Og mener du at laguttaket var riktig? Les mer….

Gjorde hoppledelsen et riktig valg ved å sette ut Henning Stensrud? Han presterte det beste hoppet i første omgang på lørdag og ble til slutt nr. 17. Burde Sigurd Pettersen vært foretrukket fremfor Tommy Ingebrigtsen?

Hva mener du om laguttaket, er det de rette fire som skal forsøke å ta medalje her i Kulm og aller helst forsvare VM gullet fra 2004?

Og husk, NRK1 sender direkte søndag fra kl 1335.

Jubelhilsen fra Kulm
Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

23 kommentarer til Forsvarer det norske laget VM gullet søndag?

 1. Lars-Åke sier:

  Hej Arne. Tycker det är ett klokt beslut att låta Lars Bystöl ingå i laget. Även om han inte svävar maximalt i den här backen håller han ändå en tillräckligt hög och jämn nivå. Är det inte viktigt i en lagtävling att risken för misslyckade hopp reduceras? Laget kan mycket väl vinna!
  Även här i Sundsvall följer vi med stort intresse de norska hopparnas framfart. Roar är en mästerlig tävlingsmänniska ? och närmar sig Björn Wirkolas klass. Vill påminna om att även Sverige haft en god skidflygare, Kjell Sjöberg. Hans världsrekordhopp, 148 m i Oberstdorf 1967, är det mest fulländade jag sett. Eventuellt blandar jag ihop det med hans tangering av världsrekordet, 141 m, 1964. Han var mer ?svävare? än hoppare och hade därför, i normalbacke, ofta svårt att konkurrera i hopplängd. En pallplats i Holmenkollen blev det ändå vid ett tillfälle. Kanske finns det något i NRK:s arkiv som kan visas vid tillfälle?

 2. Marcus sier:

  Etter dagens utfall fra slutt stillingen. tror jeg at norge har en bra sjanse til å forsvare sin gullmedalje.
  Konjokovski må være hundre prosent sikker på hvem han skal velge.
  Jeg ville ha plukket ut selvfølgelig Gull Ørnen Roar Gjøkelsøy, Bjørn Romørnen, Lars bystøl og Henning Stensrud.
  Tommy har vist all for svak form og den er meget ustabil. Hvis Norge skal vinne, må vi ha full klaff.

  Hilsen Marcus hoppfrelst

 3. Simen sier:

  Det blir nok jevnt med østerike, tyskland og Norge.
  Synes stensrud skulle vært med!

 4. Svein Karlberg sier:

  Synes det er utrolig at Tommy blir valgt ut isteden for Henning. Tommy får jo i beste fall til middels hopp nå for tiden mens henning viser stigende form. De kan jo ikke ta ut laget bare på «gamle» prestasjoner..

 5. Jonas Sivås sier:

  Hei Arne!

  Lars er bedre i k120 bakkene. Henning Stendsrud burde hoppet, han var best i første omgang i går. Jeg tror Østerike vinner begrunna av det valget. Det skal bli jevnt med Finnland, men jeg tror Finnland vinner den kampen desverre. Håper du komenterer til 2030. Heia deg.

  Jonas Sivås 14 år
  Sandefjord

 6. Trond-André Winger sier:

  Syns det er greit at Lars er med. Han hoppet bra i prøveomgangen i går, og er den eneste nordmannen med V-cupseier denne sesongen. Stensrud har fått mange sjanser, og står kun med ett hopp som er bra nok til å forsvare en plass på det norske laget.

  Stå på, Espen og Arne! Dere gjør en bra jobb.

 7. markus amatør hopper sier:

  hei arne.
  roar ljøkelsøys gull medalje i dag var helt fantastisk, men neste nordmann på tiende og de andre fordelt utover. men det var et dårlig lagarbeid.bare roar innfridde.så jeg trur de norske deltakerene har en kjangs på en tredje plass for østerrike og finland kommer til å knive om den første plassen.både finland og østerrike har alle hvertfall 4 hoppere som er i form. du kan nesten sammenligne norge med sveits med det laget vi har nå(med tanke på formen til alle gutta)de mangler en på det sveitsiske laget der oppe . kuettel er i godt slag samme med roar, amman og romøren er godt i gang med formen, men man vet aldri kanskje alle hoperene får full klaff i morgen og vinner, de får tida vise

 8. Filip sier:

  Norge bør ha god sjans på tredjeplassen – og det KAN gå hele veien. Ser ikke bort ifra at (i hvert fall) Romøren kan hente fram to klassehopp i tillegg til Ljøken. Tommy tør ikke drite seg ut i lagkonkurranser, og Bystøl er sulten på å hoppe lange hopp. Jeg tror denne sesongen er en late bloomer for norges del – og i morra kan det smelle.

 9. Åge sier:

  Harada i OL.

  Dette blir et sidespor men..

  Jeg fikk med meg at Harada gjør OL-comeback. Blir selvfølgelig et hyggelig gjensyn det. Men er Harada virkelig blant de 6 beste hopperne i Japan?

 10. Tom Z sier:

  Hei Arne!
  Gratulerer med godt gjennomført jobb ( i likhet med hopperne)! Har fulgt med på det meste av sport denne helgen – både på radio og TV. Dessverre står ikke de fleste av dine kollegers kvalitet i stil med din. Kjell Kr og Jon herwig holder mål i massevis, mens TV-kommentatorene både under VM på skøyter og langrennskonkurransene denne helgen kort og godt ikke er gode nok! For ikke å snakke om hva de presterer i Radiosporten. Det er under enhver kritikk innen alle idrettene som har fokus denne helgen. Det må da finnes brukbare evner også blant de under 60???

 11. Audun Nordli sier:

  Hei Arne!

  Vi er mange som er spent før dagens lagkonkurranse, og ikke minst er spent på laget. Utfra resultatene i går skulle man jo kanskje tro at Østerrike og evt Finland skal slå oss relativt greit. Men; vi har jo sett flere ganger at de norske hopperne hever seg når de kommer sammen som et lag og hopper for hverandre. Personlig er jeg ikke i tvil; vi tar gull!

  Ha en flott hoppdag! HIlsen Audun..

 12. Øivind sier:

  Tommy Ingebrigtsen kan ikke forsvare plassen sin i dagens konkurranse. Skal laget vinne, må hver enkelt hopper ha bevist at de evner å produsere annet enn skuffende til middelmådige resultater. Ingebrigtsens skuffende innsats i konkurransesammenheng har også smittet over på humøret, og kan påvirke lagmoralen foran dagens konkurranse. Hennings Stensrud kan, i motsetning til Ingebrigtsen, tilføre laget humør, humor og glimt i øyet. Ikke minst: Stensrud er sulten på og evner å gjøre gode skihopp. Det beviste han i gårsdagens konkurranse.

 13. Kjetil Nygaard sier:

  Jeg tror de klarer det hvis Tommy skjerper seg og flyr langt ned i bakken. Personlig mener jeg at Norge burde stilt med Roar, Bjørn Einar, Lars og Henning. Tommy er ikke i form i det hele tatt, men Hennings formkyrve på de 4 siste hoppene går rett opp!!! I 3. omgang (1. omgang lørdag) haddde han det lengste og beste hoppet. Jeg tror Norge kan vinne selv med det laget Mika har tatt ut, men da må Lars og Tommy hoppe bedre enn de har gjort før i VM 2006 i Kulm…

 14. Frode Kolbu sier:

  Jeg synes Ingebretsen kunne tatt plass på tribunen. Det er som flere er inne på og igrunn et velkjent faktum at gutten har det i seg å glimte til med lange svev, men han har på ingen måte overbevist. Skulle gjerne sett Forfang i aksjon også.

  Selv om jeg har en følelse av at laget kan være feil og kanskje litt urettferdig, så skal man huske på at det tross alt er et meget kompetent apparat rundt hopperene som tar ut dette laget. De burde ha god føling med formen og potensialet til hver enkelt hopper. Rutine spiller også inn i en konkurranseform som denne.

  Gleder meg forøvrig til NM og håper «eliten» stiller der. Da mener jeg ikke bare våre beste hoppere, men også Arne Scheie! Velkommen skal dere være til Notodden. (Som forøvrig rykker opp i år)

 15. lars og eirik sier:

  hei Arne.
  vi er to hoppere på 12 år og lurer på hvor vi får tak i vg merker til ski og hoppdress.
  hvis du har en anelse så svar på eirik sin mail adresse som er:eirikhovliss@hotmail.com

 16. Finn sier:

  Hvilken idrett er den kunstigste, kjedeligste og mest meningsløse som finnes?

  Bare tre seriøse kandidater finnes.

  1. De individuelle vannidrettene (svømming, kajakk, roing…)
  Fram, tilbake, tilbake, fram. Ingen finesse, ingen variasjon.

  2. Kulekjøring
  Hopp og sprett uten anstrøk av estetikk. Og hvem vant? Og hvorfor det?

  3. Lagkonkurranse i hopp
  Absurd vri på den mest individuelle idrett som finnes. Hvilke triks bruker folk for å holde seg våkne?

  Sterke kandidater, men kandidat tre er uslåelig.

  Finn

 17. Geir sier:

  Hei Arne!

  I hoppsporten går det opp og ned, men jeg må si at trener Mika Kojonkoski alltid har evnet å gi det beste når det gjelder. Jeg har derfor full tillit til lag uttaket. Hvorfor ikke, jeg er jo ikke noen hopp spesialist…

  Ellers pluss til NRK teamet generelt og deg spesielt Arne. Alltid like underholdende og profesjonelle.

  Geir Lillehammer

 18. Ola sier:

  Ja, det er mange slags syn på en kommentator også. Den beste kommentator er den som ikke kjeder seerne med masse bakgrunnsstoff som ingen interesse har. Han skal være nøktern og saklig, ikke skrike så forferdelig, Eurosport og svenskene har de beste. Scheie kommer langt ned på listen, selv om han nok mener det aller beste med det han gjør. Og: Hvorfor driver han stadig å henviser til de østtyske hopperne, som var svært gode, men dopet, alle som en. Ta dem vekk fra resultatlistene! De har ingen ting å gjøre der.
  Ola.

 19. Magne sier:

  Nivået på norske sportskommentatorer er på et slikt nivå at vi får være rimelig fornøyd så lenge vi unngår den aller mest hysteriske nasjonalsjåvinismem: les Rike/Carlsen.

 20. Frode Kolbu sier:

  Så en Champions League kamp på SportN her forleden, men svenske kommentatorer. Jeg må si jeg kjedet meg fryktelig. Når det ikke var noe «action» i kampen, og selv de saftigste kamper har jo dødpunkter, så var det helt stille?! Nei gi meg litt underholding i form av statistikk, historie og lignende. Jeg setter utrolig stor pris på alt Arne Scheie gjør, og han har også utmerkede makkere i f.eks. Egil Olsen og Espen Bredesen.

  Håper ikke kritikken går inn på deg Arne. Gleder meg til helgens renn!

 21. Konrad sier:

  Interessant debatt. Jeg synes Arne S. særlig bør huskes for norsk idrettshistories mest uutgrunnelige sitat:
  For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol: Det er for mange bøker på biblioteket også
  Arne Scheie
  Få med IQ under 120 tør gi seg i kast med en tolking av denne.
  Konrad

 22. arnt sier:

  få mer gull!

 23. bennyhill sier:

  JA det tror jeg de klarer,alt «henger» på «gubben»hehe,han er så mann til alderen!men nok om det han hadde ett brukandes kvalifiseringsrenn i går så får håpe han klarer og holde nerva i sjakk,for det virker som han sliter med nervene syns jeg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *