VM laget, hvilke 5 bør få hoppe?

Fredag starter det 19. VM i skiflyging i Kulm, Østerrike. NRK 1 sender rennet direkte fra kl 1305. Det store spørsmålet for meg er – hvilke 5 nordmenn bør få hoppe?
Norge har med en tropp på 6 utøvere. Som eneste nasjon kan Norge stille med 5 mann på startlisten fordi vi har Roar Ljøkelsøy som vant i Planica i 2004. Dermed har han friplass. Valget av de 4 andre er vanskelig. Les mer…

Bjørn Einar Romøren viste fin formstigning i Hoppuka med 3. plass i Innsbruck og 5. plass i Bischofshofen. Tommy Ingebrigtsen er alltid sterk i store bakker selv om Hoppuka var en skuffelse. Lars Bystøl var ikke med på laget som vant VM gull i 2004, men 1. plassen i Innsbruck gjør det vanskelig å sette ut vossingen. Sigurd Pettersen ble sendt hjem fra Hoppuka, men var med på gull-laget i 2004 og ble nr. 9 individuelt. En vinner i gode stunder. Henning Stensrud liker seg i store bakker, har 4. plass fra 1998 og er vel like god som den gangen. En joker?

Det blir et vanskelig valg Mika Kojonkoski må foreta. Gir du oss din mening om hvem av hopperene som skal stå over er det noe Mika helt sikkert vil legge vekt på når avgjørelsen skal tas..

PS! Husk – første NRK sending fra Kulm er kvalifiseringen som vi sender direkte torsdag 12. januar kl. 1420.

Med vennlig hilsen fra Kulm
Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

21 kommentarer til VM laget, hvilke 5 bør få hoppe?

 1. Kjetil Nygaard sier:

  Sigurd bør vrakes. Han har vist en elendig form med 80 m i Oberstdorf i første renn i hoppuka. Bjørn Einar er selvskreven pga verdensrekord og form, Lars selvskreven pga form og Roar er tittelforsvarer. Tommy er kjempegod i store bakker, samme med Henning som ikke er i så dårlig form heller. Dropp Sigurd!

 2. Hallvarðr sier:

  Nå er jo dette ett umulig spørsmål å svare på ettersom ingen offisielle treningshopp i Kulm har blitt gjennomført. Personlig håper jeg at det er enten Lars Bystøl eller Henning Stensrud som hopper dårligst av de norske i morgen. Både Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen har stort potensiale og har også penere stil.

  Flott at NRK sender kvalifiseringen, men ikke flott at den blir avbrutt av nyheter som enhver kunne skaffet seg på tekst TV eller fra andre sendinger senere på dagen.

  Dessuten håper jeg NRK viser Goldbergers uoffisielle bakkerekord på 215,5 m satt i dag.

 3. HaliasN sier:

  Sett ut Tommy – han burde ha dratt hjem og trent han og, satser på at Sigurd har kommet seg i gamlelandet, Henning er i form. og Bjørn-Einar er i likhet med Lars og Roar garantert å hoppe.

 4. Pål sier:

  Vrak Sigurd eller Henning. Heier på Tommy i år!

 5. Fredrik sier:

  Tror Henning må stå over.. han er stabil, men på et litt for lavt nivå enda. Pettersen er ustabil, men har et stort potensiale i skiflyging. Bystøl er ikke en skiflyger, men han kommer vel bare med på tidligere resultater og fordi han er inne blant de 15 beste (hvis det teller i VM?)

 6. Vidar sier:

  Hallo Arne
  De norske hopperne i vm er vel ganske jevne, så det eneste svaret er vel at treninga torsdag for vise hvem som hopper. Et annet spørsmål som du kanskje bør ta opp er følgende: hvorfor er det så stor avstand mellom de norske wc hopperne, de beste norske coc hopperne og den øvrige eliten i Norge. Etter hva jeg kan se er avstanden meget stor.
  Vist

 7. Vegard sier:

  Roar er da «bænkers». Tommy, Stensrud, Romøren og Pettersen bør få være med! Tommy og Romøren er typiske skiflygere som tør å gjøre det de skal selv i store bakker!!! Bardal er mer stabil enn Pettersen, men nivået hans er ikke bra nok! Pettersen er enten eller, men er best til tider, og bør da få være med og få sjansen, plutselig sitter det. Forfang har fallt helt ned i det siste. Han bør vise at han har noe der å gjøre! Jeg ville heller hatt med Solem i stedenfor Forfang.

 8. Vegard sier:

  Forresten Lars og Pettersen kriger om siste plassen fra min side! Lars er ingen typisk skiflyger, men kan greie seg med formtopp! Kanskje Lars kommer langt med litt mer trening i store bakker 😉

 9. Jada sier:

  Jada, smart å sette ut Tomy tror jeg! Har ikke hørt maken til vås siden jeg hørte Yggeset på tv. Selvfølgelig må en av verdens beste skiflygere med. Vi så vel muligens noe av det i prøveomgangen.

 10. Hallvarðr sier:

  Jada

  Helt enig! Kritikere av Tommy Ingebrigtsen har nok en gang driti seg ut.

 11. Eirik jørgensen sier:

  Jeg kan ikke skjønne hvorfor de vraker lars Bystøl. Han er jo den Norge må stole på. Roar , Lars, Tommy , Henning og Sigurd er de 5 som burde hoppe.Lars er jo den beste Norge har nå for tida.
  Jeg skjønner ingenting.

 12. Hallvarðr sier:

  Eirik jørgensen

  Skiflyging er annerledes enn skihopping. Lars er en skihopper men ingen skiflyger, det beviste han i Planica i fjor og ved en rekke andre skiflygingskonkurranser. Lars var elendig i dag og dårligst av de norske. De andre var langt bedre enn han. Glem heller ikke at han hadde en dårlig hoppuke med unntak av seieren i Innsbruck.

 13. Harry jensvold sier:

  Hei Arne!

  Dette har for så vidt ikke noe med temaet å gjøre. Kan du være så snill å redgjøre for konkuransereglene i VM. I det offisielle programmet på nettsidenen til FIS kalles omgangene på fredag for første og andre omgang, mens omgangene på lørdag kalles for tredje og fjerde omgang. Er det slik og førstå at alle fire omgangene (fredag og lørdag) telles sammenlagt når en verdensmester skal kåres.

  Mvh

  Harry Jensvold

 14. Hallvarðr sier:

  Harry

  Det er helt riktig.

 15. eirik sier:

  roar ljøkelsøy, tommy ingebritsen , bjørn einar romøren , espen bredesen..håper han gjør comeback, siggurd pettersen…:)hade:)!

 16. Olaf sier:

  Mener roar, bjørn einar, henning og sigurd må få hoppe.. lars er ingen ski flyger. Tommy har vært skuffanes i hele år.. kan ikke leve på gammle resultater

 17. thomas sier:

  jeg syns at de som bør få hoppe er de som har gjort det best i år(som jeg synest)de er :Bjørn Einar Romøren,Roar Ljøkelsøy,Lars Bystølen,Tommy Ingebrigtsen,og Sigurd Pettersen.Egentlig har jo Roar Ljøkelsøy gjort det best eller Bystølen.

 18. Marius sier:

  Hallo jeg syneset at Tommy, Sigurd, Roar, Henning og Bjørn Einar

 19. grinebitern sier:

  Ja, du Arne, du Arne – du fortsetter i samme kommentatorstilen til 14, 13 og 14 1/2. Konsentrer deg om hoppene, ikke bare om deg selv og det du kan ramse opp av u-interessante historiske etc. opplysninger. Det er SÅ anmasende!
  Men vennlig hilsen Grinebitern.

 20. eirik sier:

  hater egentlig stensrud og bardal dessuten skal ingebritsen ned for å falle

 21. Brynjar sier:

  Jeg sybes at alle er gode jeg, jeg er sosialdemokrat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *