Hoppere til VM i skiflyging?

Hoppuka nærmer seg ubønnhørlig slutten med siste rennet fra Bischofsfohen i dag. Det har vært mange høydepunkter i årets turnering, og flere er forhåpentlivis i vente. Blikket mitt er allerede rettet mot neste helg, hvor VM i skiflyging foregår i Kulm.
Jeg spør meg allerede; vi har 8 nordmenn som alle kan hevde seg, men det er bare plass til maksimalt seks av dem. Hvem bør vi sende, og hvem bør vrakes? Les mer….

De store hoppbegivenhetene står i kø denne sesongen.
Ikke før er vi ferdige med en vellykket Hoppuke, så begynner VM i skiflyging i Kulm her i Østerrike.

Norge har en friplass fordi Roar Ljøkelsøy er tittelforsvarer og 5 nordmenn får hoppe!

Etter Bischofshofen melder spørsmålet seg. Hvilke 5 nordmenn bør få reise og hoppe i årets skiflyginsmesterskap?

Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl og Bjørn Einar Romøren har vist flott form i den 54. Hoppuka.
Henning Stensrud og Anders Bardal har gjort flotte innhopp i den siste delen av Hoppuka. Tommy Ingebrigtsen har spesielle egenskaper som han alltid får fram i store bakker.
Sigurd Pettersen har et enormt potensiale og kan fort på en god dag, være blant de beste.
Daniel Forfang har hatt en fin treningsperiode hjemme.

såvidt jeg ser det kjemper 8 hoppere om 5, eventuelt 6 VM plasser.

Hva mener dere? Hvilke råd vil du gi til hoppkomiteen før uttagningen av VM laget til Kulm- et VM som starter med kvalifisering neste torsdag 12. januar.

Vi her nede gleder oss veldig til dagens renn, og avgjørelsen på årets hoppuke. Gårsdagens resulater fra kvalifiseringen mener jeg skulle borge for et spennende renn, sett med norske øyne!

Hoppukehilsen fra

Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

63 kommentarer til Hoppere til VM i skiflyging?

 1. Bård, Skedsmo sier:

  Synes Henning viser gryende form. Med en god prestasjon blant de 15-20 i dag så bør han med. Han er en flyger. Sigurd har potensiale men er et risikabelt kort slik han har vist seg fram til nå i år. Med 6 plasser bør Sigurd få den siste. Tommy, Roar, Bjørn Einar og Lars er selvskrevne.

 2. Steinar sier:

  God dag.
  Som alle vet, er Lars, Bjørn-Einar og Roar selvskrevne. Tommy burde også få pass, da vi vet hvor enormt potensiale han har når han hopper i en stor bakke med en sekundmeter imot. Henning har jo vist seg frem, selv med det ganske stygge fallet, og er derfor også ifølge meg med. Alle vet hvor stort potensiale som ligger i Sigurd, og jeg syns derfor at han bør bli den siste på laget.
  Når det er sagt vet man jo at Lars ikke er noen utpreget skiflyver, da han har en tendens til å bli for passiv, og stå mer bakpå så han ikke får utnyttet farten til fulle. Derfor blir det ekstra spennende å følge med på han neste helg når han er i så god form.

 3. Steinar sier:

  Det jeg uheldigvis glemte å legge til i min nylig innsendte post, var at det mest sannsynlig, etter mine øyne, vil bli kamp mellom Sigurd og Henning for å få den siste plassen på laget som hopper rennene. Sigurd har nok mest potensiale, men presterer svært ustabilt, Henning er tålelig god, og presterer på et stabilt nivå. Så der ligger dilemmaet. skal man satse safe, eller skal man satse høyt, og enten tape alt, eller vinne en god plassering?

 4. Knut sier:

  Jeg ser det skrives «Romøren, Ljøkelsøy og Bystøl» her, men jeg trodde de het «Romoeren, Ljoekelsoey og Bystoel». Det er i hvert fall det det står på skjermen. I år 2006 burde man kunne få til bedre!!!

 5. Oddasat sier:

  Med tanke på overføringen av gårsdagens kvalifisering foreslår jeg å droppe de beste slik at vi får sett nordmennene på TV.
  Hva med å sende Ole Gunnar Fidjestøl i steden for Bystøl. Han burde få tidlig nok startnr til at at han setter utfor før sameradioen overtar.
  Håper forresten at begge samer bosatt i sørnorge som ikke skjønner norsk fikk med seg sendingen.

 6. Thomas sier:

  Romøren, Ljøkelsøy og Bystøl er selvskrevne. Henning nærmer seg jo form og kanskje det er på tide å la Forfang få delta i et mesterskap! La for all del Tommy være igjen hjemme i Norge!!

 7. jooga sier:

  Jeg sier Ljøkulsøy, romøren og Bystøl er sikkre tror det blir sigurd og stensrud som tar de på siste den siste går eventuelt til daniel

 8. Petter sier:

  Romøren, Ljøkelsøy og Bystøl

 9. Linn sier:

  Romøren:), Forfang, Ljøkelsøy, Bystøl og Pettersen (evt. Ingebrigtsen)

  Romøren må i alle fall være med. Hvis ikke er det ingen som gidder å se på.

 10. Torstein sier:

  Stensrud, Bystøl, Ljøkelsøy, Romøren og Ingebrigtsen bør definitivt hoppe i Kulm. Ingebrigtsen har vist at han er generellt god i skiflyging. De andre har etter min mening vist seg verdige til å få hoppe. Pettersen, Forfang og Bardal bør ligge i Norge å trene.

 11. Robert sier:

  Bystøl, Romøren, Ljøkelsøy, Bardal, Stensrud og Ingebritsen tror jeg. Pettersen og Forfang er ikke i form

 12. Hmm, det er vanskelig spørsmål de står overfor de som skal ta ut laget. Alle mener at Bystøl skal være selvskreven. Det er jeg ikke enig i. De som burde være selvskrevne er:

  Roar Ljøkelsøy
  Bjørn Einar Romøren
  Tommy Ingebrigtsen

  Disse er hoppere som er gode å flyte, og vil nok gjøre oss stolte i VM.

  Lars Bystøl kommer nok med sammen med Henning Stensrud, også vil jeg anbefale Daniel Forfang som siste mann hvis vi skal ha med 6 personer.

 13. deMilo sier:

  Roar er allerede kvalifisert, som regjerende mester. Lars og Bjørn Einar er vel også gitt, med mindre Bjørn Einar gjør som i prøveomgangen i dag. Ellers må man tenke flyvere – tror Tommy bør være med. Tror jeg går for Sigurd og Daniel som de to siste.

  Malapropos – hvor ble det av Kim Roar Hansen?

 14. Vanja sier:

  Hvorfor er Romøren selvskreven? Han er langt i fra stabil nok og ikke den beste i treningsrunder selv om han har hatt noe glimt i konkurranser. Bystøl og Ljøkelsøy er selvskrevne, de andre får konkurrere seg i mellom om plassene.

 15. Turid H. Hansen sier:

  Bystøl, Romøren, Ljøkelsøy og Pettersen, med Ingebritsen og Forfang som gode reserver.
  Hilsen Turid, sportsgal bestemor

 16. Daniel Ursin sier:

  Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Bjørn-Einar Romøren, Anders Bardal, Henning Stensrud og Daniel Forfang.

  Gi for all del Henning og Anders sjansen, de imponerte i alle fall meg i Innsbruck. Henning er også en meget god skiflyver, det samme sitter også i Anders.

 17. Per per sier:

  Jeg tor det blir B.J.R, R.L. , Sigge, stensrud og Bystøl

 18. AXL sier:

  Gleder meg som en unge til Skiflygnings-VM. Flygning er noe av der råeste man kan se innen sport. Mener man bør sende typiske flygere uansett resultat. Ljøkelsøy, Romøren og Bystøl er selvskrevne. De siste plassene bør gå til dem som Scheie kaller krafthoppere; Stensrud, Pettersen og Ingebrigtsen. Alle disse 6 har sjans til å hoppe meget langt. Lykke til!

 19. Kari Helene sier:

  Jeg syns Bjørn Einar MÅ være med!!!!!
  Han er god hopper. Han har gode kjanser.

 20. Roald sier:

  Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen er vel de som bør få være med, i den rekkefølgen. Arne sier at hva er vel livet uten fotball og skihopp, men jeg sier hva er vel fotball og skihopp uten en komentator som Arne. Stå på Arne.

 21. Thomas Ulvund sier:

  De som bør få hoppe i skiflygings VM er følgende:
  Roar Ljøkelsøy: Selvskreven
  Bjørn Einar Romøren: Selvskreven
  Lars Bystøl: Selvskreven
  Henning Stensrud: Er i god form
  Anders Bardal: Litt framgang den siste tiden.

  Skal de ta med seks hoppere må også Tommy Ingebrigtsen få være med, på grunnlag av hans flygeegenskaper.

 22. Eirik sier:

  Jeg synes disse bør hoppe skiflygnigsVM:

  Daniel Forfang: Best i værdn
  Pål Gordon Nilsen: høy, god flyver
  Arne Scheie: Bæste Kommentatoren i VÆRDN, dærfor bør han få en plass
  Per Bruun: han syker ut konkurrentene, de begynner å le fordi han har så moro navn
  Espen Bredesen: tidligere stor hopper, bør få prøve seg en gang til
  Bjør Einar Romøren: har hoppet verdens lengste hopp, derfor bør han få plass

 23. Tommy sier:

  Bystøl, Ljøkelsøy, Romøren, Stensrud, Ingebrigtsen

 24. Daniel sier:

  Ljøkelsøy,Romøren,Bystøl,Forfang og Pettersen.Stensrud får den siste plassen på bakgrunn av resultatet i duellen mot Ingebrigtsen i Bischoshofen.

 25. Bjørn E. sier:

  Ingebrigtsen er den som har holdt på lengst uten å prestere i forhold til forventninger. Derfor bør han tas ut av troppen.

 26. Jørgen sier:

  Ljøkelsøy,Bystøl,Romøren,Stensrud,Pettersen. Den siste plassen må Bardal,Forfang og Ingebrigtsen.

 27. Simen sier:

  Hei…!
  Synes Tommy,Lars,Roar,Bjørn Einar og Henning bør få hoppe i Kulm!:)
  Alle har vist en formkurve og derfor mener jeg at de bør få hoppe?
  Noen enige?

 28. Andreas sier:

  Ljøkelsøy,Bystøl,Pettersen,Romøren og Stensrud. Hvis det er riktig at de kan være seks, får Ingebrigtsen bli med.

 29. Bjørg sier:

  Roar, Bjørn Einar og Lars er selvskrevne, men jeg syns Tommy, Henning også bør være med. Så må det bli konkurranse mellom Anders, Daniel og Sigurd om den siste plassen.

 30. vidar o sier:

  For meg er det det samme men la tommy bli igjen hjemme,han er drit dårlig.

 31. Martin sier:

  Jeg syntes selvfølgelig at Ljøkelsøy skal få være med, også Romøren, Bystøl, Stensrud, Ingebrigsten og Pettersen burde få en plass på laget:D

 32. .-.-.-.-.-. sier:

  Jeg synes ikke Tommy skal til VM. Skjønner ennda ikk hvorfor han fikk være igjen i Hoppuka, mens Forfang og Pettersen ble sendt hjem. Er det en som er ustabil og ikke i form så er det Tommy.
  Jeg mener at Ljøkelsøy, Bystøl og Romøren er selvskrevne. Å så tror jeg at det ville vært gøy å sett hvordan Daniel Forfang hadde gjort det i VM. Jeg har tro på den gutten 🙂 Ellers så mener jeg at Pettersen og Stensrud må få prøve seg.
  Eller for å gjøre det enkelt kan de kjøre et amerikansk uttak til VM for Forfang, Pettersen, Stensrud, Ingebrigtsen og Bardal. Å la de tre beste gå til VM sammen med Bystøl, Ljøkelsøy og Romøren:)

 33. Martin sier:

  romøren,ljøkelsøy,bystøl,stensrud og pettersen

 34. mathias sier:

  disse synest jeg burde være med til VM:
  ljøkelsøy
  romøren
  ingebrigtsen
  bystøl
  forfang…..har go tro på at han gjør det bra.
  hvis det skal være 6 med blir det kamp mellom pettersen og stensrud.

 35. Hallvarðr sier:

  Disse burde komme med:

  Roar Ljøkelsøy
  Bjørn Einar Romøren
  Tommy Ingebrigtsen
  Lars Bystøl
  Sigurd Pettersen
  Henning Stensrud

  Det er en SKANDALE om Tommy blir vraket. Dere som mener at han bør bli hjemme er historieløse. Tommy er den nordmann som har flest hopp over 215m og er etter min mening den beste norske skiflyger de siste år. Husk også at Tommy lå som nummer 28 før fjorårets VC i Planica. Der ble han henholdsvis nr. 5, 6 og 7 i kvalifisering og renn. Han hadde 7 av 9 hopp over 215m og 9 av 9 hopp over 200m. Han greide også å tangere verdensrekorden og sette ny norsk rekord. Tommy er overkvalifisert!

 36. Mathias sier:

  SKANDALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Daniel Forfang IKKE med til VM….

  KATASTROFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 37. Hallvarðr sier:

  Takk Clas Brede og Mika!

  Flott laguttak!

 38. stian sier:

  jeg synes Henning,Sigurd,Lars,Bjørn Einar,Roar og Tigern burde være med i VM!

 39. stian sier:

  Strålende laguttak Mika og Clas Brede.
  Norge tar 3 gull..

 40. Sverre Ræder sier:

  Mye er sagt tidligere, men jeg har lyst til å ha med følgende:

  Roar Ljøkelsøy
  Lars Bystøl
  Bjørn Einar Romøren
  Sigurd Pettersen
  Henning Stensrud

  Så er det spørsmål om den siste. Jeg mener at det er Tommy som er nærmest den plassen, men jeg er litt usikker på han. Jeg kunne faktisk ønske at Tommy kunne trene litt, komme i form slik at han blir helt å regne med i toppen til OL. Det vet jeg Tommy kan. Norge trnger en Tommy i toppform til OL.

 41. Fred sier:

  Disse må med: Odd Grette, Sven Guldbransen; Anita Wold (har hatt v rek) Lasse Ottesen og Johan Sætre.

 42. Sundance Wolf sier:

  Mhhm.. dette er sikkert gjentatt endel ganger før, men:

  De tre som er i boks:
  – Ljøkelsøy
  – Romøren
  – Bystøl

  De tre andre er veldig spredt og veldig vanskelig å velge ut.
  – Pettersen
  – Stensrud
  – Ingebritsen (muligens Forfang)

  GO MIKA!

 43. Christer sier:

  Romøren, Ljøkelsøy og Bystøl er selvskrevne.
  Ingebrigtsen, Stensrud, Pettersen, Forfang, Bardal må kjempe om de siste plassene.
  Men det er jo alltid i skiflyving det snur for noen.
  Alle husker vel Bredesen i kulm før VM93, hvor han fikk en 3. og 4 plass hvis ikke jeg husker feil.
  Kan også bruke VM i kulm for å bygge opp litt selvtillitt.

 44. IVAR sier:

  Ingen husker 17. plassen. Bare de med potensiale til å vinne bør få dra. Med andre ord; Tommy, Roar, Bjørn Einar, Lars og Sigurd.

 45. Levi sier:

  De tre som er mest stabil er:
  Roar,
  Bjørn Einar og
  Lars.

  disse tre er helt sikkre til å komme på laget.
  De siste tre er mer komplisert, men jeg tror det blir:
  Sigurd,
  Tommy og
  Henning ( muligens Daniel).

  Dette tror jeg blir et godt LAG!!!!!!

 46. Darc0 sier:

  Jeg synes disse bør få reise nedover til Kulm:
  – Roar Ljøkelsøy
  – Bjørn Einar Romøren
  – Lars Bystøl
  – Henning Stensrud
  – Sigurd Pettersen
  – Den siste tror jeg er helt åpent. Blir enten Tommy Ingebritsen eller Daniel Forfang. Tror ikke Anders Bardal får bli med. Holder en knapp på Ingebritsen.

 47. Gustav sier:

  Jeg synes Ljøkelsøy, Bystøl, Romøren, Stensrud og Pettersen/Forfang…

  Morgenstern 4ever!!

 48. Hege sier:

  dei so bør få reisa te Kulm e
  Ljøkelsøy,Romøren og Bystøl (uten tvil!!)
  Ingebrigtsen,fordi han pleie å gjer d godt i skiflyging.
  Stensrud og Bardal, for dei va bra i 4ST, og fortene ein sjanse i Kulm!

  Pettersen e nøydd å prestera bedre om han ska ha ein muleheit å komma seg på A-lage te Norge!

 49. Isak sier:

  De tre som er sikre for meg er Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl. Jeg syns også Henning Stensrud burde være med fordi han var forholdsvis bra de to siste rennene i hoppuka, og har gjort det bra i kontinental-cupen tidligere i sesongen. De to siste er det vanskeligere med. Jeg vil ha Sigurd Pettersen inn igjen så han for prøve seg i Kulm, men den siste er jeg veldig usikker med. Tommy Ingebrigtsen har ikke hoppet noe bra i det siste, men har det med å komme seg når det blir skiflygning. Jeg vil kanskje ha han med til Kulm, og Anders Bardal eventuelt senere i verdenscupen.

 50. Joakim sier:

  Jeg mener de beste norske hopperne er Romøren, Ljøkelsøy og Bystøl uannsett. Pettersen er en enten eller hopper. Enten så kjemper han blant de beste eller så er han ikke med i finaleomgangen. Stensrud hoppet jevnt og godt i hoppuka. Bardal hopper gode enkelthopp, men får det ikke helt til i konkurranser. Ingebritsen er en som liker seg i de lange bakkene. Forfang hoppet mange gode hopp i starten av sesongen, men jeg synes han har gjort det dårlig etterpå. Jeg mener dermed at Ljøkelsøy, Romøren, Bystøl, Ingebrigtsen, Stensrud og Pettersen.

 51. INGAR sier:

  Ljøkelsøy, Romøren og Bystøl er klare. I tillegg bør Stensrud bli med. Kampen om de to site plassene bør stå mellom Bardal, Pettersen og Ingebritsen

 52. Stine sier:

  Hei!
  Jeg må si at vi har et lite luksusproblem, da alle hopperene våre har et stort potensiale. Men, jeg synes at følgende bør få være med i skiflygningsvm:
  – Roar Ljøkelsøy
  – Bjørn Einar Romøren
  – Tommy Ingebrigtsen
  – Sigurd Pettersen
  – Lars Bystøl
  – Henning Stensrud

  Dette er oppskriften på vm-gull =)

 53. Kjetil Nygaard sier:

  Roar, Bjørn Einar og Lars må bare bli med.De har form, Roar er tittelforsvarer og Bjørn Einar har verdensrekorden.Lars har formen inne. Henning burde være med pga flygeegenskaper, Samme bed Anders og Tommy. Sigurd er i elendig form og har ingenting der og gløre. Daniel er for urutinert.

 54. Ruben sier:

  Nå er det slik at kun Ingebritsen, Ljøkelsøy, Romøren, Pettersen og Bystøl som bør delta i Kulm. Romøren Ljøkelsøy og Bystøl er selvskrevne pga resultater de har og vise til i vinter, mens Pettersen og Ingebritsen har potensiale. Å kan Virkelig slå til enkelte ganger. Dette har tror jeg ikke Forfang, Bardal å Stensrud er kapable til. All respekt til de, men jeg tror ikke 15 plass av og til holder….

 55. Betster sier:

  Spørsmål…

  Bakken i Kulm står oppført på FIS-SKI.COM som HS180 bakke. Er dette samme bakke som de hoppet verdenscup i ifjor, men denne står som HS200. Begge er da i Bad Mitterndorf. Noen som vet?

 56. Rita kk sier:

  Jeg synes disse bør tas ut:
  Selvskrevne:
  Bjørn Einar Romøren
  Roar Ljøkelsøy
  Bystøl
  Kan få det bra til:
  Pettersen
  Stensrud!
  Forfang

  Er det noen som ikke bør få plassen, er det Tommy. Han har jo ikke prestert noe bra på lang lang tid!! Skjønner ikke hvorfor ikke han ble sendt hjem, isteden for f.eks Sigurd! Hva har Tommy prestert i det siste da? ingenting! Kan ikke forstå hva han i det hele tatt gjør på laget! Sigurd veit vi kan, om han bare får tillitt! Tommy kan ikke!

 57. Hallvarðr sier:

  Rita kk

  Det du sier om Tommy er helt feil. I forkant av hoppuka lå Tommy som nr. 20 i verdenscupen, mens Sigurd lå som nr. 24. I første rennet i hoppuka ble Sigurd sist (nr. 50), mens Tommy havnet på 22. plass. I andre rennet greide verken Sigurd eller Tommy å kvalifisere seg, men Tommy hoppet 1m lengre enn Sigurd. Derfor har du overhodet ingen grunn til å si at Tommy er mindre kvalifisert enn Sigurd, sannheten er heller det motsatte. Når man i tillegg vet at Tommy er den nordmann som har vært over 215m flest ganger, vært Norges beste og mest stabile skiflyger de siste årene, at han har hatt verdensrekorden og at han gjorde de glimrende i Planica i mars gjør at dine argumenter ikke holder mål. Tommy både vil og kan!

 58. Hallvarðr sier:

  Bit i det sure eplet Ingebrigtsenkritikere!

 59. Knut E H sier:

  Til dere som mener Tommy bør holde seg hjemme…Dere har ikke peiling.Han er faktisk den siste jeg ville vraket.Som tidligere hopper og flyger har jeg litt greie på aerodynamikk,og det er det skiflyging dreier seg om.
  Fra kulspissen og ned er det INGEN i verden som er så god som Tommy.Han er den enste i verden med 3 hopp over 230 meter.Desverre sliter han med litt liten fart på hoppet….hadde han hatt like god fart som dem andre,så hadde absolutt ingen fulgt ham.

  Knut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *