På tide med norsk seier i Innsbruck!

Bergisel bakken i Innsbruck har tradisjonelt vært en vanskelig bakke for de norske hopperne. Ikke siden Per Bergerud vant her i 1982, har en norsk hopper stått øverst på pallen.
Hva kan være forklaringen på de dårlige resulatene i denne bakken? Les mer…

I år er det 24 år siden en nordmann har gått til topps i OL bakken fra 1976 og 1964.
Per Bergerud delte i 1982 seieren med Manfred Decht fra daværende DDR og Roger Ruud ble nr. 3.
Riktignok har vi hatt 2 andreplasser ved Hroar Stjernen i 1986 og 1987, men den store suksessen har uteblitt i Tirols hovedstad.
Da Sigurd Pettersen vant Hoppuka for 2 år siden ble han nr. 4 i Innsbruck, men vant de 3 andre rennene.

Ja statistikken i Innsbruck de siste 15 årene er trist norsk lesning.
I fjor var Tommy Ingebrigtsen bestemann med en 10. plass og for 4 år siden var Roar Ljøkelsøy best med en skuffende 26. plass.
Bergisel bakken har alltid vært krevende og etter ombyggingen for 3 år siden er det blitt et hypermoderne anlegg hvor den store hopper skulle ha alle fordeler, men vi svikter!

Kan vi greie å gå inn i OL året 2006 med seier i Innsbruck, eller må vi vente ytterlige på norsk triumf?

Hva er din forklaring på manglende norsk suksess i Innsbruck hvor Per Bergerud også er verdensmester og Toralf Engan tok OL gull i 1964.

Det blir en spennende kvalifisering i dag med de nyankomne nordmenn Bardal og Stensrud på plass, og som vanlig gleder jeg meg til morgendagens konkurranse…

Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

41 kommentarer til På tide med norsk seier i Innsbruck!

 1. Bjørn Egil Larsen sier:

  Det er vanskelig å gi en fullgod forklaring på det, men den dårlige statistikken har nok en psykologisk virkning slik at hopperne ubevisst legger press på seg selv og vil litt for mye.

 2. Jens Pens sier:

  tipper ljøken drar til litt skikkelig jeg.. Han var ikke helt på høyde i kvalifiseringen, men han tar jo alltid ut det beste i rennet.

 3. Dragen sier:

  Arne Scheie snakker ut i fra sine egne forestillinger og forventninger om hvem som skal være best på trening og vinne renn. Arne du har vært 30 år i bransjen, det er urutinert å bli forbauset fordi en polakk el. italiener hopper lengst i ett enkelt hopp. Prøv å slapp av med et glass rødvin, så slipper du å være så engstelig og uforstående. Hilsen Ørnen.

 4. Ola Norman sier:

  Selv om Bergiselbakken passer de norske hopperene mye bedre enn bakken i Garmisch tror jeg ikke noen av dem når helt opp i konkurransen. Men sammenlagt får vi nok det beste resultatet så langt i hoppuka her i Innsbruck.

  Sjekk forøvrig den nye hoppbloggen min http://www.skihopp.no/?show=blog/blog&id=29

 5. Per Levi sier:

  Hei Arne. Hvem ble nr 2 og 3 etter bergerud i 85? Mener det var Klaus Oswald og Jari Puikkonen. Stemmer det? Når det gjelder Stensrud og Bardal, så synes jeg det er betegnende for rekrutteringen i Norge at det alltid er disse to som blir hentet inn når noen av våre beste svikter. De blir ikke bedre enn de har vært før, og skal være fornøyde hvis de får wc-poeng. Litt rart at vi har så dårlig statistikk i Innsbruck. Hopperne har alltid gitt uttrykk for at de gleder seg til denne bakken, allikevel har vi ikke vunnet på 24 år. Men i Oberstdorf og Garmisch har både Bredesen og Pettersen vunnet, i tillegg tok jo Romøren sin første wc-seier i Bischofshofen. Men vi satser på at Roar reparerer statistikken i morgen

 6. Kan vel være tilfeldig. Det har jo ofte snudd seg i det fjerde rennet, som vi vet. Leser du alle innleggene her, Scheie?

 7. Ola Norman sier:

  PER LEVI: Det er vel enkelt og greit fordi det er de to beste hopperene vi har i kontinentalcup’en. Vi har f.eks. Tom Hilde som ligger på 51. plass i COC og Jon Aaraas som ligger på 72. plass. Dette er gode hoppere som jeg tror vil kunne vise seg frem i WC om en stund.

 8. Thomas sier:

  når hopperene våre sliter s mye i bakken som de gjør nå, så blir det ihvertfall ting å prestere i en så tekninsk bakke som Innsbruck

 9. Herulf Olsen sier:

  Jeg tror nok noe skyldes at kansje bakken ikke passer for norske hoppere.
  Men nå er det nok også at det er noe som mangler i den norske troppen, slik det var før Mika kom inn som trener. Jeg føler vi er på vei tilbake igjen til gamle synder. Men jeg har litt tro på særlig Bardal han virker litt mere opptimist når han blir interjuet. Tipper nok likevel at Roar blir best når det gjelder som mest. Han blir nok tredje mann i morgen onsdag og fortsatt litt tro på seier til Roar. Det hadde vært en stor seier slik de har slitt i år.

 10. Viggo E sier:

  Det ser i alle fall ut til at mr. Stensrud har funnet seg til rette…..

  mvh Viggo E.

 11. Steinar sier:

  Jeg tror ikke bakken i seg selv er problemt. Jeg tror problemet ligger i hodet på hopperene. De vil kanskje for mye, og legger kanskje for mye press på seg selv. At vi ikke har vunnet her på lenge skyldes nok bare tilfeldigheter.

 12. Hopp sier:

  Det er en enkel forklaring på at ingen norske vinner i denne bakken. det er fordi de som oftest trener i 120metern på lillehammer som er verdens letteste hoppbakke å hoppe i. Man hører at samtlige på laget sliter med balansen i radien. Dette er fordi det er alt for lett å balansere på lillehammer. de må trene i litt vanskeligere bakker

 13. Neumayer sier:

  Hallo!
  Eg er skikkeleg skuffa over den ellers så perfekte hoppsendinga til NRK. Kl 14.00 braut sendinga for å senda nyheitene. Eg skifta då over til tysk RTL for å få med meg alle hoppa. Under nyheitene hoppa Roar Ljøkelsøy m.fleire. Då hoppsendinga på NRK byrja att, såg eg til mi store forskrekking at dei senda forseinka, dvs opptak!
  NRK burde heller sendt hoppet til Ljøkelsø som ein del av nyheitene, g sendt resten direkte (hoppa over dei andre).

 14. wiik sier:

  hei hva er navnet på den hopp sangen som av og til spilles på norske radioer, tror den kom i fjor eller noe.. vet du det??

  takk

 15. Henrik Hansen sier:

  Mega-hopp af Bystöl, Fantastik.
  En super- Norsk dag. Flot af Stensrud også

 16. Karin Hansen sier:

  Hvorfor i all verden står Romøren med hoppbrillene på når han blir intervjuet etter hopprennet? UHØFLIG, spør du meg!

 17. Ola Norman sier:

  Karin: Fordi han er überkul vel 🙂

 18. Hilde sier:

  Ja nå er dere vel fornøyde tenker jeg, sjåvinistene.

 19. Fred sier:

  idioti av NRK å avbryte hoppsendinga for nyheter som sendes i reprise hver time, hvem er intressert i få inn dette kongelige svadagreiene midt i sendinga. Sinnsykt bra av Bystøl, Hurra!!

 20. Kjell Rake sier:

  Du sa at Bystøl er den første frå vestlandet som har vunne i hoppveka. Kva med Ingolf Mork?

 21. Lasse S sier:

  Mork vant vel bare sammenlagt, uten enkeltseire

 22. Herulf Olsen sier:

  Hei Arne !
  Ja det var en stor dag i dag for oss alle som er glad i hoppsport. Vi trengte denne seieren i dag, og jeg gleder meg til fortsettelsen med kvalik i morgen og renn på fredag. Jeg tror at Roar kan vinne hele hoppuken selv om han var lei seg i dag. Men Romøren vær så snill og ta av deg brillene når du blir interjuet, det passer ikke. Espen Bredesen du er meget flink som ekspert komentator, håper du fortsetter. Men Pål Gordon Nilsen ikke mas så mye på hopperene når du interjuer de, ser du ikke at de blir litt lei seg. Eller er jeg glad for at det er nrk som har all sport for der i huset er det mange flinke komentatorer.Gleder meg til resten av hoppuken og resten av vinteren.
  Vintersports frelst gubbe.

 23. Jon sier:

  ARNE SCHEIE ER EN STOR MANN! EN HELT!

  Bystøl er flink han og.

 24. Kjell Rake sier:

  Mork vann tre renn i 70/71 viss eg hugsar rett.

 25. aron sier:

  Hei Arne
  Eit lite spørsmål arne.Kor mange hopp sendingar har du kommentert?

  fantastisk artig at det var bystøl vann i dag.eg blei veldig glad dette trang han virklig.

 26. P.O.Næsset sier:

  Hei Arne.
  Jeg tror det er på tide og la noen yngre nye hoppere slippe til i hoppuka.
  Her i Asker har vi to meget lovende juniorer som absolutt hadde godt av å få prøve seg i dette sirkuset. Synes vi i alt for mange år har kjørt på de samme gamle,som jo har gjort det bra, men vi bør slippe til et par nye hvert år. Ellers takk for fin kommentering.

 27. Tobben sier:

  God kveld.
  Voss har hatt ei mengd OL – deltakarar i alpint, langrenn, frestyle, skiskyting og no i hopp. Her er omlag 14.500 innbyggjarar.

  Kva er grunnen?

  ( Bergen har nær 300.000 )

 28. Jon sier:

  Dette er nok en tilfeldighet. Plutselig en dag løsner det. LA oss nå inderlig håpe at det er i dag!

 29. anonym sier:

  Har trua på at de norske hopperne kan gjøre det bra i dag fordi det er en bakke som passer hoppstilen til de fleste norske hopperne.men det er mye opp til forholdene og!

 30. Jan Kenneth sier:

  Berg Isel er vel en bakke finnene har gjort det svært godt i. Nikkola, Nieminen x2, Soursa og Kalso. Laakonen, Ahonen, Nykaenen osv.

  to finner på pallen, tysk-østerrisk fiasko og Ljøken på 5.

  Heia Arne Ball og Hopp

  JK

 31. Daniel sier:

  Vel, jeg tror at det har noe med overrennet å gjøre. Det er utrolig bratt, og det klarer desverre ikke de norske hopperne å tilpasse seg. Men som alltid håper vi på det beste, og satser på at det løsner for Roar, og resten av de norske hopperne(Spesielt håper jeg at det skal løsne for Lars).

 32. JumpTheGunIRL88 sier:

  Nooen ønsker å vite tidligere hoppresultater? Vel, sjekk ut denne glimrende siden:

  http://www.fis-ski.com

  Et eldorado for alle oss som synes resultatlister og statestikk er noe av det morsomme med idrett. Tipper Arnegutten vår koser seg med denne av og til! 🙂 Her finner du resultatlister og World Cup lister for ALLE renn fra tidenes morgen til i dag. Og ikke bare for skihopp, men for langrenn, alpint etc. Har kost meg mye med å kikke rundt på disse sidene. Blir minnet på mange gamle navn etc.

 33. Dan Erik sier:

  Hei!
  Det er mekelig at det gåt så dårlig med nordmennene i innsbruck…De liker jo bakke selv også. I morgen kommer ljoekelsøy og vinner rennet…han er en av de store favorittene…hvem mener du bør tas ut til vm i skifygning-arne?

 34. Jon Espen Joranger sier:

  hmmm synes å huske at Arne mente at de beste stort sett gikk videre fra duellene. Ikke sikkert jeg har rett, men mener at jeg så at det va 12 hoppere som røk ut med bedre poengsum enn han tsjekkeren som startet først i 2. omgang. Kaller du det rettferdig?!?

 35. Hanzee sier:

  Hva er dette med å sende nyheter hver hele time under ett hopprenn?? Hva i alle dager skjer så spennende i verden at vi trenger å oppdateres på de samme nyhetene som vi så i frokost-tv???

  Vel… Det å bli avbrutt 1-2 minutter er ikke så galt, men å kutte sendinga (til fordel for samiske nyheter) rett før Lars Bystøl skal hopp kvalik er uhørt!

  Dette er irriterende og skuffende av NRK. Er det slik at vi må følge utenlandske kanaler for å få med oss hopprenn på en skikkelig måte!

  Noen som kan svare på det??

  PS: Synes også det skinner litt gjennom at Arne irriterer seg over dette også, og det er jo en fattig trøst!

  Stå på Arne! 🙂

 36. kristian sier:

  hei arne. vet du om dere i nrk har gitt ut en hopp dvd. hvis du har kjennskap til dette, eller eventuelle privatproduserte ville jeg satt stor pris på om du kunne gitt meg tips om det. hadde vært stort å sett igjen fritjof prytz i vikersund, pjotr fijas i planica og bredesen i falun. vennlig hilsen en hoppfrelst

 37. nils sier:

  hei Arne!

  Har du forsovet deg i dag?
  Tror du at Roar har noen sjanse til å ta igjen forspranget?

 38. Steinar(Irritert giga-hoppfan) sier:

  Morn. Idag starter det siste hopprennet i hoppuka, og jeg har kjempetro på gutta. Kvalifiseringen igår viser så til de grader at vi er med, og skal prege dagens renn. Jeg har tro på en oppfølger av det fantastiske Innsbruck-rennet. Godt å se gutta tilbake i slag.

  Jeg nevnte dette med gårsdagens kvalifisering, og det har jeg lyst til å si litt mer om. Det er ille nok at vi blir avbrutt hver time av nyheter ingen jeg kjenner viser interesse av overhodet, men at samiske nyheter, som lett kunne blitt vist på nrk2 istedet, skal stå foran viktige hopprenn og kvalifiseringer i prioriteringsrekken kan jeg ikke forstå meg på. Dette er skammelig. Hva slags monster er det som tenker: «Ja, nå er det de beste hopperne, jeg tror vi viser samsiske nyheter istedetfor og gjør alle kjempesinte. Det høres lurt ut»??? Jeg trodde svaret på dette spørsmålet var ingen, men der tok jeg visst feil!

 39. Gustav sier:

  næææ… synes det hadde vært gøy med norsk seier!! 1982 med bergrud forrige gang!!Tipper det blir Ljøkelsøy/romøren bystøl på vei oppover kansje blant de 10-15 beste:p kansje 15-25

 40. thomas sier:

  yeeeaaahh nå ere rocknroll fram til sommern!!!
  grattis nå må du vente deg en sinnsykfest me champis,vodka,red-bull og litt attåt 🙂 bing bing

 41. eirik sier:

  Ljøkelsøy, bystøl, pettersen, romøren og ingebrigsen skal til ol

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *