Hoppukevinner sendt hjem!

Det er ikke første gang vi opplever at norske hoppere må forlate Hoppuka.
Det som derimot er nytt, er at en tidligere hoppukevinner må forlate turneringen.
Var det en riktig avgjørelse av hoppledelsen å sende Sigurd Pettersen hjem for å trene? Hva med Daniel Forfang? Og burde verdensmester Tommy Ingebrigtsen vært sendt hjem for å trene til skiflygings-VM? Hva mener dere? Les mer…

Godt nyttår og takk for stor oppslutning om bloggen så langt!

I dag går det tradisjonelle Nyttårshopprennet med bare 3 nordmenn.
Gårsdagens skuffende kvalifisering endte med at 3 norske hoppere ikke kvalifiserte seg til det 54. Nyttårshopprennet og hoppledelsen bestemte umiddelbart at Sigurd Pettersen og Daniel Forfang skulle reise hjem for å trene seg i form.

Anders Bardal og Henning Stensrud tar deres plasser og hopper de 2 siste rennene i Innsbruck og Bischofshofen.

Bjørn Einar Romøren reiste hjem fra Hoppuka i fjor, fant formen og avsluttet med verdensrekord og 239 meter i Planica.

Er dere enige i hoppledelsens avgjørelse? Burde Pettersen og Forfang fått konkurrert seg i form her, istedet for å finne formen alene i Norge?

Vi som er her nede gleder oss veldig til dagens konkurranse.
Det håper vi også dere der hjemme gjør!

PS: Er du ute og kjører bil i dag, minner jeg at om at du også kan høre Radiosportens sending på P1..

Nyttårshilsen fra

Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

26 kommentarer til Hoppukevinner sendt hjem!

 1. carl August sier:

  Jeg er helt uenig med hoppledelsen jeg synes de skulle ha sendt hjemm Tommy isteden for Sigurd

 2. Kristian sier:

  Arne: Flagget i kommentatorboksa har feil dimensjonar; har du kjøpt det i Tyskland? Kvitestripa er utan tvil 1/2 så tynn som den skal vera.

  Takk for meg.

 3. Stig sier:

  Hei, få inn et ordentlig flagg – ikke bruk billige kopier. Flagget har feil dimensjoner.

 4. Wenche sier:

  Det norske flagget Arne Scheie har i boksen er ikke norsk!!! Flagget har feil farger!
  Wenche, Lørenskog

 5. arne-lover sier:

  hei arne.
  du er en bra kar.
  tommel opp.

 6. Sindre Ones sier:

  Hei. Jeg tror det var riktig avgjørelse av hoppledelsen å sende hjem Sigurd og Daniel, slik at de får trent godt. Er jo VM i skiflygning snart, og målet er vel at de skal være i bedre slag da. Når det gjelder konkurransene i Hoppuken, så må det igjen stilles spørsmålstegn om det er riktig å få inn Henning og Anders. I mine øyne er de for svake til å prestere der nede, men selvsagt bør de få en sjanse når de andre hopperne ikke klarer å prestere. Håper de kan klare å kvalifisere seg, og forhåpentligvis få noen fine plasseringer.

  P.S. Du er en veldig flink kommentator Arne. Er en grunn til at man følger hopping på NRK, og ikke Eurosport.

 7. Kristin sier:

  Sigurd Pettersen er egentlig bedre enn Roar Ljøkelsøy og de andre, men dessverre ble han hardt rammet av den NOE idiotiske og veldig generelle vektregelen. Hvis man er naturlig tynn, så er man det! Det er diskriminering, egentlig, hvis man ser sånn på saken… Når han fikk være seg selv, og bare tenke på seg selv, så fikk vi jo se hvordan det gikk! Han vant jo 3 av 4 renn ^^ Jeg HåperHåperHÅPER han kommer STERKT tilbake! Med sitt gode og gamle humør + form! 😉

 8. Herulf Olsen sier:

  Hei Arne !
  Ja det er nok rett å sende hjem Sigurd og Daniel, men er det noen som er bedre å sende nedover, jeg tror ikke det nå.
  Jeg mangler også noe av gleden som var i lagent før det ble byttet ledelse.
  Tror det er noe der også eller hva ??
  Herulf Olsen

 9. Magnus sier:

  Arne du rocker!!
  Jeg fryder meg over kommentarene dine, og hopprenn og ikke minst hoppuka hadde ikke vært det samme uten Arne Scheie i boksen. ELlers syns jeg det var riktig å sende hjem Sigurd og Daniel. De er typiske formhoppere, og kunne ikke kommet i form under hoppuka.

  Ellers vinner Janda sammenlagt. Enig?

 10. ole m ansnes sier:

  Godt nyttår!
  Vanskelig å si om dette var riktig. Men med tanke på det som skal skje senere i vinter, er det vel riktig at flere får vise hva de er gode for. Tenke bla a på OL-uttaket!
  Men så kan jo Sigurd plutselig slå til da…Han er en vinnertype! Men kanskje er det en fordel for ham at han nå får trene på seg litt sjøltillit og stabilitet?
  Han kan godt vinne i OL!!
  Det tror jeg bare han, Romøren og Ljøkelsøy har mulighet til av nordmennene.
  Så satser vi på norsk seier i Østerrike i løpet av uken! Men Ahonen vinner nok sammenlagt…??

  Ole M, Surnadal

 11. Andreas Felder sier:

  synd sigurd ble sendt hjem. han har jo et stort potensiale, men det er tydelig at FIS-gjengen ødela mer enn vi kanskje trodde var mulig. laget bør være bystøl, ljøkelsøy, romøren og sigurd. registrer med gru at sigurd er på vei til å bli en tommy. altså en som ikke får det til etter en kjempesesong for et par år siden. jeg krysser imidlertid alle fingre for at kojonkoski viser oss at han er den beste, og får sigurd lenger ned i bakken igjen.

 12. Trond- Freddy Moen sier:

  Jeg synes det er en helt riktig avgjørelse av hoppledelsen å sende Pettersen og Forfang hjem til Norge for å finne formen.

  På bakgrunn av de resultatene de har levert, mener jeg at de ikke har noe i hoppuka å gjøre.

  I skihopping, som de fleste andre idretter, er selvtillit av avgjørende betydning for resultater.

  Regner med at selvtilliten til Forfang og Pettersen er noe frynsete. Å la disse stille til start i Innsbruck og Bischofshofen, og falle igjennom der,vil sannsynligvis gjøre ting enda verre.
  Da er det nok bedre å dra hjem, få noen gode hopp og bygge selvtillit gjennom det.

 13. Kristina sier:

  Tommy burde vært sendt hjemme for lenge siden, han lever bare på gamle meritter. Han er ingen kjempegod skihopper, men på grunn av fortiden hans har alle så stor tro på ham osv. Sigurd Pettersen har ikke gjort det så bra hittil, men det kommer seg med litt trening. Jeg har troa på ham. Men Tommy? Send ham hjem, og la ham bli der!

 14. kåre sier:

  jeg mener sigurd burde vert der og funnet formen, han var jo tross alt ekstremt god for et par sesonger siden.

  Men tommy derimot burde vert ute fra laget for lenge siden…

 15. Henrik Hansen sier:

  Set fra Danmark var det en rigtig beslutning. Men det store problem er vel har i nogen bedre Hoppere. Hvor er de nye unge Hoppere i Norges trup ???.

  Jeg er lidt fan af «Stensrud» så glæder mig til at se ham i Innsbruck.

  Tommy er da klar 4- mand i OL- truppen lige nu.

  Henrik Hansen Holbæk, Danmark

 16. Anne Marte sier:

  Jeg synes det var en riktig beslutning. Bare se hvor godt det gikk med Bjørn Einar i fjor!

  Tror nok Pettersen og Forfang har godt av å komme bort fra dårlig hopping og prøve å finne «den gode følelsen». Så får vi bare se om de slår til litt seinere:) Det hadde jo vært knallbra!

  Det blir i allefall moro å se hva de tre som er med i dag, klarer å prestere. *krysser fingrene for Norge*

 17. Thomas sier:

  Sigurd har ingenting å gjøre på et landslag. Eneste grunnen til at han er med er at han vant hoppuka for 2 år siden. Men vi kan ikke leve på fortiden, noe som hoppnasjonen Norge gjør. Sigurd har ikke prestert en døyt siden han vant hoppuka. Sett han ut av landslaget, han hører hjemme i norgescupen.

 18. ørjan sier:

  hei arne!! kvifor sender dei pettersen heim? hann har berre hatt uflaks. tommy burde dei ha sent heim for lenge siden. hilsen pettersen fan. p.s. kan ikkje du prøve å få tlbake engelsk fotball på nrk. tysk e berre drit.

 19. Melanie sier:

  Jeg synes det var en riktig avgjørelse. Selv om jeg er veldig glad i å se Pettersen og Forfang hoppe, så er det ingen vits når når det bare ikke går. Da er det vel bedre at de går hjem hvor de får trent og finne tilbake til formen. Og når man har hoppere sittende klar hjemme som trenger sjanser til å bevise seg, så er det greit å gjøre det på den måten.

 20. Knut sier:

  Hei, Arne. Det var riktig å sende hjem Sigurd og Daniel. Tommy burde også vært sendt hjem. Vi må satse mer på unge talenter og Stensrud skal jo bli vår storhopper. Han burde fått mer tillit. Godt at han får prøve seg nå. Men Jøkke er stor og blir bare bedre og bedre. Stå på Arne.

 21. Mia sier:

  Hvorfor ikke sende heim HELE det norske laget slik at også sjåvinistiske NRK-folk en gang for alle kan forstå at det er langt flere nasjoner enn Norge som deltar i hoppuka!!!!!

 22. Arne-fan sier:

  Det var riktig og sende daniel og sigurd hjem siden de bare lander på kulen, de kommer nok sterkt tilbake etter litt trening. Tommy burde også blitt sendt hjem så han kommer i form til VM i skiflygning i kulm.
  Men lurer på hvorfor det er HS 180 i kulm nå i fjor var det HS200???

 23. Mathias sier:

  jeg synes det var riktig å sende sigurd hjem,men ikke daniel.daniel har ikke vært stabil,men ikke så ustabil som sigurd.sigurd ble plutselig nr.5 i harrachow etter at han ikke kom til finaleomgangen dagen før.
  hva synest du Arne?

 24. Vanja sier:

  Dere er som en gjeng baksetesjåfører hele gjengen, med meninger dere synes er bedre enn sjåføren (Mika). Jeg stoler på hans avgjørelser uansett hva han gjør – det er tross alt han som daglig omgås gutta og vet hvordan det går på trening og hvordan det ligger an med laget.

 25. bruskentur sier:

  var nok rett avgjørelse av ledelsen. mika og resten kjenner jo formkurven til utdøverne aller best. er bra at henning og anders får mer verdenscuperfaring. selv tror jeg at både sigurd og daniel har større potensiale enn henning, anders og tommy, og vil være i storform til OL. når sigurd finner tilbake til satsen, vil han være helt i toppen av listen.
  hvor godt hopper kim-roar hansen nå for tiden?

 26. Daniel sier:

  Ljøkelsøy,Romøren,Bystøl,Forfang og Pettersen.Stensrud får den siste plassen på bakgrunn av resultatet i duellen mot Ingebrigtsen i Bischoshofen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *