Zeppelin ein gong til?

Etter mange gode tilbakemeldingar på min første blogg om Led Zeppelin på NRK si sin portal, bør denne Hamar-bloggen halde Zeppelin-fansen i Sogn og Fjordane oppdatert om kva som vert skrive og sagt i høve det hypotetiske spørsmålet: ” Will they appear once more ?”. No sist, i den engelske ”blekka” UNCUT, har sjølvaste redaktøren i tur og orden intervjua Page, Plant og Jones, ei tid etter den fantastiske reunion-konserten i London. Ingen av medlemene avviser dette, men ingen av dei stadfester det heller. Døra er på gløtt med andre ord. Page er via mest plass, og det skin også godt igjennom at han er den som verkeleg ynskjer ein konsert, kanskje ein verdssturne. Men dei er varsame med kvarandre, og årsaka er nok den at ingen hadde førespegla seg den suksessen Robert Plant fekk med country-songerinna Allison Krauss, og plata ”Raising Sand” i fjor. Plant/Krauss skal i løpet av 2008 ut på ein støre turne, og kjem til Bergen 19.mai. Ein eller fleire eventuelle nye Zeppelin-konsertar må i tilfelle vente til etter Plant/Krauss-turneen. Alle uttaler med nyansar finst i mai-nr av UNCUT. Medan vi ventar kan eg gje dykk nokre tips: Høyr på Leadbelly sin ”Gallis Pole”, Memphis Minnie sin ”When the levee breaks” (frå 1929) Blind Willie Johnson med ”It’s nobodys fault but mine”. Zep henta mykje av sin inspirasjon i amerikansk blues, og 15 slike kutt føl med denne utgåva av UNCUT.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *