Snart nok Ramovic i TIL

Så havnet han i trøbbel igjen, Sead Ramovic. Nå skal det i sannhetens navn sies at det var Moldes Pape Pate Diouf som startet bråket på Alfheim søndag kveld. Hans ettersleng – der han treffer Tromsø-keeperen med foten – satte sinnene i kok. Godt hjulpet av Ramovic, som tilsynelatende overspiller – slik mange fotballstjerner dessverre gjør. Dermed ble det igjen hett mellom de to klubbenes spillere – slik det ble det i Molde i serieåpningen i 2006.

Da ble det til og med lugget! Tromsø-keeper den gang, Kenny Stamatopoulos, stod for lugge-prestasjonen. Og ble straffet i ettertid.

Nå kan det som skjedde på Alfheim søndag kveld også få et etterspill. Dommerkvartetten fikk ikke med seg «slåsskampen» mellom Sead Ramovic og Makhtar Thioune. Men TV-bildene er ikke til å misforstå.

Ramovic slår først til Thioune i knehasene, Molde-stjernen svarer med en slags rett venstre mot ansiktet. Det er ikke Mike Tyson-kraft i noen av slagene, riktignok. Men det slås. Og hadde dommer Edvartsen eller noen i hans team sett det hele, ville nok begge spillerne fått rødt kort.

For det de to profilerte spillerne gjør er selvsagt ikke akseptabelt. De imponerer ikke verbalt i etterkant av kampen heller. Ramovic omtaler Thioune på TV 2 som et lite barn og Thioune sier på direkte spørsmål at han ikke angrer på at han slo.

Det siste kan fort bli et stort problem for Thioune. Og for Molde, som skal spille semifinale hjemme mot Vålerenga i cupen på onsdag og ta i mot Rosenborg i serien til helgen.

Tromsø har allerede et problem – og har hatt det lenge – i Sead Ramovic. Hans frynsete rykte er ikke medieskapt. Tysk-bosnieren er en meget god keeper – det er det ingen tvil om – kanskje den beste i den norske serien. Men han klarer bare ikke å styre temperamentet sitt. Det har vi sett mange eksempler på. Fra «break his f….. leg» på La Manga i en treningkamp vinterstid i fjor til 50-metersløpet som ga rødt kort på overtid mot Athletic Bilbao nå i slutten av august.

I år har i tillegg lønna til Ramovic på 4 millioner kroner også blitt et problem for klubben. Den skal selvsagt ikke keeperen kritiseres for. TIL-ledelsen lot seg friste til å si ja når eksterne investorer bladde opp denne eventyrlønna. I ettertid har de angret på det. I sum har det igjen blitt mye negativt fokus på Sead Ramovic og TIL – så mye at det er i ferd med å bli et omdømmeproblem for Tromsø Idrettslag. Som på toppen av alt er i en alvorlig økonomisk situasjon.

Derfor ser jeg slett ikke bort i fra at klubben vil forsøke å selge Ramovic etter sesongen. Både Viking og Odd Grenland var aktuelle i fjor. Rosenborg vurderte også Ramovic. Spørsmålet er om det er noen norske klubber som tør ta sjansen på Ramovic, som nå i tillegg er under kontrakt? Får TIL fire-fem millioner kroner for Ramovic etter sesongen, har de hatt en god keeper nærmest gratis denne sesongen. Og samtidig kvitter klubben seg med et problem – både i forhold til lønns-strukturen i spillergruppa og i forhold til sitt eget omdømme.

Derfor vil det være en god idé å selge Ramovic etter sesongen. Rent sportslig er han verre å erstatte. Men ingen – heller ikke Ramovic – er uerstattelig.

Med i bildet her hører det jo at dersom Ramovic får karantene, må Tromsø sette keepertreneren i mål. Dette vet jo Ramovic – i og med at reservekeeper Marcus Sahlman er langtidsskadd med et brudd i armen som gror sakte. Dette må det jo være mulig for Ramovic å ha i bakhodet når han går på banen. Men temperamentet ser ut til å overstyre alt annet. Det er selvsagt et problem også for trener Per-Mathias Høgmo, som etter kampen søndag, midt i et Ramovic-intervju jeg gjorde med keeperen, nærmest kommanderte tysk-bosnieren til å si «ingen kommentar».

Du kan se hele intervjuet med Ramovic her:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.6784132

Vel, det skal bli spennende å se om episoden på Alfheim søndag får noe etterspill. Ramovic og Thioune er viktige spillere i sine klubber.

Men ingen er så viktige at de kan oppføre seg uakseptabelt.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Snart nok Ramovic i TIL

 1. Bjarne Pedersen sier:

  Selge Ramovic? Det tror jeg kan bli svært problematisk. I Norge vil det være sjanseløst, såfremt ikke Ramovic selv ønsker å gå kraftig ned i lønn. Utlandet? Tja, kanskje. Men hvor attraktiv er Ramovic utover Norges grenser? Ingen utenlandske klubber lå vel langflate etter fyren når de kunne sikre seg han gratis som Bosman?

  Nei, lønna til Ramovic er et enormt problem for TIL.

 2. Kvaløysletta sier:

  Synes Ramowic er den beste keeperen tromsø har hatt på lenge!!! Han holder høy internasjonal klasse med de redningene han serverer på alfheim hver eneste kamp. Han har spillt tysk liga fotball og der er nivået høyere en i «eliteserien». At andre lag frykter han er bare et bevis på hvor god han er! bare se hvordan han jobber i feltet og med resten av laget…Heia Ramowic og T.I.L

 3. Bjarne Pedersen sier:

  Det er bare i Romsa dere ikke klarer å skrive navnet på heltene deres….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *