Brann kan takke seg sjøl

Dramatisk kvartfinale i Skien i kveld. Årets mest omdiskuterte mål. Og årets klareste utvisning.

Kovacs-scoringen først: Jeg er ikke enig med TV 2-ekspert Petter Myhre, som mente Kovacs burde latt være å score da Brann-keeper Håkon Opdals kne sviktet. Opdal valgte selv å fortsette – i stedet for å forlate banen – rett før situasjonen med Kovacs. Jeg minnes en landskamp på Ullevaal for noen år siden der Norges keeper Espen Johnsen i en Play Off mot Spania valgte å spille videre – selv om han åpenbart var skadet. Spanjolene tok ikke akkurat hensyn til det, selvsagt ikke. Det gikk helt galt for Johnsen – slik det gjorde for Opdal i Skien. Utøveren sjøl – og lagledelsen – har ansvaret her.

Kovacs gjorde jobben sin – han scoret. Jeg synes ikke han kan kritiseres for det.

En som derimot bør få så hatten passer og vel så det er Branns kaptein Eirik Bakke. Akkurat da Bergens-laget var i ferd med å skape ny nerve i denne meget underholdende kvartfinalen – satte Bakke inn en av de mest brutale taklingene jeg har sett denne sesongen. Stor fart, knottene først – rett i leggen på Odd Grenlands Steffen Hagen, som skal prise seg lykkelig over leggbeinet ikke røk rett av. Det var nummeret før…

Bakkes oppførsel i etterkant bør gi sogndølen en ekstra kamp karantene. Fotball-bølle på nivå med Roy Keane. Jeg håper NFF gir Bakke 3 kamper.

Kovacs scoret en gang til. Spilleren som ble solgt fra Tromsø sommeren 2004 – etter å ha slitt benken under Per-Mathias Høgmo, er en viktig brikke i Odds suksess-sesong.

Det kan bli møte med eks-klubben TIL i en semifinale. Gutan skal opp mot Vålerenga på Ullevaal i sin kvartfinale søndag klokken 16.00. En åpen kamp. Men TIL har ni strake nå uten tap etter 0-1 for Viking på Alfheim 24. juni.

Sjekk denne lista:

28/6: 3-1 hjemme mot Aalesund i serien (Adriano, Moldskred, selvm.)
5/7: 2-0 hjemme mot Bryne i 4. runde i NM-cupen (Reginiussen, Rushfeldt)
13/7: 2-0 hjemme mot Vålerenga i serien (Knarvik, Rushfeldt)
16/7: 0-0 borte mot Dinamo Minsk i 2. kvalrunde Europaligaen
23/7: 4-1 hjemme mot Dinamo Minsk i 2. kvalrunde Europaligaen, returkamp (4-1 sammenl.) (Knarvik 2, Moldskred, selvmål)
26/7: 2-1 hjemme mot Strømsgodset i serien (Reginiussen, Rushfeldt)
30/7: 2-1 hjemme mot NK Slaven Belupo i 3. kvalrunde Europaligaen (Moldskred, Rushfeldt)
2/8: 2-2 borte mot Lillestrøm i serien (Reginiussen, Strand) – med 10 mann siste halvtimen.
6/8: 2-0 borte mot NK Slaven Belupo i 3. kvalrunde Europal. (4-1 sammenl.) (Rushfeldt 2)

Sum:
9 kamper – 7 seire og 2 uavgjort. INGEN TAP! (6 strake hjemmeseire)
Målforskjell: 19-6!

Mål i perioden:
Rushfeldt 6, Moldskred 3, Reginiussen 3, Knarvik 3, Adriano 1, Strand 1, selvmål 2.

Nå ble hjemreisen fra Kroatia natt til fredag ekstra lang på grunn av tåke i Tromsø. Men jeg tror likevel TIL slår Vålerenga – igjen.
I så fall er Gutan klare for sin første semifinale på seks år.

Nå kan det blir gruppespill i Europaligaen også. Joda, den spanske ligaen er langt bedre enn den norske, jeg er klar ove det. Men Athletic Bilbao har ingen plasseringer blant de 10 beste i La Liga de fire siste sesongene. Over to kamper tror jeg TIL har en reell mulighet til å skaffe seg seks nye kamper i Europaligaen – og sårt tiltrengte millioner.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Brann kan takke seg sjøl

 1. MortenK sier:

  Jeg er helt enig med deg Gunnar. Det var Brann ledelsen sitt ansvar om Opdal skulle spilt videre – kneet burde vært testet skikkelig først.
  Drømmefinalen må nå bli de orange mot blåhvitt!
  MK

 2. Stein Brink sier:

  Jeg synes det er merkelig at NRK har ansatt en mann som bare snakker om TIL. Det er da flere gode lag i landsdelen eks Alta, Tromsdalen.
  Han fortsetter sin kariære fra Nordlys der han kun profilerte TIL. Hvilke bindinger er det mellom han og denne klubben???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *