Kall en spade for en spade!

Nøyaktig en tredjedel av sesongen i Eliteserien er unnagjort. Og tabellen forteller at Tromsø IL er nærmere bunnen enn toppen. Samtidig er det utrolig jevnt. Uavgjortbølgen vedvarer. Og for TIL er det bare to poeng opp til Viking på 6. plass.

Men like kort avstand er det også ned til Lyn på kvalik-plassen. Da sier det seg selv hvor viktig søndagens kamp på Alfheim er. Kanskje var det heldige poenget i Molde, og scoringen til Tommy Knarvik på overtid der, den mentale oppturen som skal til. For Høgmos menn trenger en friskmelding nå. Seks kamper uten seier er slistomt. Det tar på. Og i perioder i Molde var det lett å se at fjorårets bronselag spilte med frynset selvtillit.

Den siste halvtimen av 1. omgang var pinlig svak. Det ble bedre i 2. omgang – ikke minst etter at Morten Moldskred kom inn. Hvis poenget med å vrake Moldskred var å tenne gnisten i ham – og få ham i angrepsposisjon igjen, kan grepet ha vært genialt. Men rent fotballfaglig mener jeg det blir feil å starte med Adriano Munoz i stedet for bakromssterke Moldskred i en bortekamp som dette.

Jeg var en av mange som hadde store forventninger til Gutan foran denne sesongen. Og det er ingen tvil om at TIL så langt har vært en av de største negative overraskelsene Men TIL er i godt selskap i så måte. Også de andre medaljevinnerne i fjor, Stabæk og Fredriksad, har tatt få seire og lite poeng. Og Lillestrøm – de feiret sesongens første 3-poenger torsdag som om de hadde vunnet en tittel.

De nyopprykkede lagene har alle overrasket positivt. Og så har du Molde, selvsagt. Jeg så Molde på Gran Canaria i januar, og tippet dem på 4. plass før sesongen. Med en bedre keeper enn Jan Kjell Larsen hadde Molde toppet tabellen nå. Hans blundere må ha kostet noen timers søvn! Men Molde har Makthar Thioune, vårens attraksjon i norsk fotball sammen med Starts costarikanske juvel, Cristian Bolanos. Begge har boltret seg mot tunge Tromsø-bein med tekniske finesser og tunneller.

Jeg synes for øvrig TIL-trener Per-Mathias Høgmo må justere sin mediestrategi. I Nord-Norge kaller vi en spade for en spade. Da skjønner jeg for eksempel ikke at Høgmo etter Molde-kampen kan si at ”vi fikk 1. omgangen dit vi ville”. I store deler av den omgangen var det spill mot ett mål: TILs mål.

I 1. divisjon seiler Kongsvinger i fra ”røkla”. Tom Nordlie gjør det igjen. Tromsdalen har overrasket positivt, men det er meget dårlige nyheter at kaptein Erlend Stenberg kanskje er ute i månedsvis. Med tre poeng mot Notodden på søndag er det glemt for en stund.

Alta klatret over streken med en ny sterk borteseier. Det er godt å ha en sportssjef på kontoret som fortsatt vet hvor målet står. Rune Berger, som scoret i bøtter og spann for TIL høsten 2000, ble nylig pappa for andre gang. Og feiret den begivenheten med å bli matchvinner mot tabelltoer Nybergsund Trysil.

Fairytale!

Kanskje Morten Kræmer snart gjør comeback på venstrebacken i TIL…?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Kall en spade for en spade!

 1. Christina Yvonne Olsen sier:

  «Han vil her blogge om fotball – og andre idretter.»
  Æ gleda mæ tel å les om «andre idretter». For det fins jo ikke, Grindstein? 😉

 2. Gunnar Grindstein sier:

  Joda, du får bare følge med, Christina 🙂

 3. Christina Yvonne Olsen sier:

  Da forlang æ synkronsvømming før utgangen av juni!
  Og «Hvordan bli en bedre golfer» før høsten!
  😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *