En fluefisker fødes

surna-fluefisker.jpg
Etter min mening ble fluefiske funnet opp for å gjøre det vanskeligere å få fisk. Unytting som sådan, men kanskje fint å se på. Akkurat som slips. Men i det siste har det sneket seg inn en liten tvil.

Etter min mening ble fluefiske funnet opp for å gjøre det vanskeligere å få fisk. Unytting som sådan, men kanskje fint å se på. Akkurat som slips. Jeg har en ganske enkel innstilling til fiske, jeg fisker for å fange fisk. Her har enda noen til gode å overbevise meg om at fluefiske kan gjøre noe vesentlig mer enn det du får til med en liten spinner eller en markklyse. Mitt kjennskap til fluer har stort sett begrenset seg til fiske med oter, men det er jo mer matauk enn sportsfiske. I tillegg minnes jeg at jeg en gang tok en ørret på flue hengende etter duppen.

Jeg har fisket fra jeg var så stor at jeg kunne holde i et snøre, men aldri tatt i en fluestang. Men i det siste har det sneket seg inn en aldri så liten tvil. Kan det være noe jeg har gått glipp av? Kan det være at dette altfor kompliserte fluefiske likevel har noe for seg? Jeg har bestemt meg for å finne det ut. Første prosjekt er å skaffe seg et høvelig utstyr.

Dette innlegget ble publisert i Sportsfiske. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til En fluefisker fødes

 1. FischerMan sier:

  Shit fiske – du kommer nok ikke til å angre. Det er mye spenning i fluefiske…når du klarer på legge flua i vaket og fisken biter – ahh for et rush…

 2. Nils Arne sier:

  Foreløpig sliter jeg med å legge snøret i det hele tatt. Men om ikke lenge håper jeg å sette på en flue i enden…

 3. ThomasF sier:

  Hei!
  Har selv akkurat fiska ved kysten for første gang med flue. Knuter og løkker og mas og styr – men fikk skikkelig napp allikevel! Falt av igjen etter ca 15 sek, sikkert fordi jeg ikke var helt forberedt på det…for å si det mildt..
  Så stå på! Man får napp som nybegynner også!
  – og husk fangstnett fra første tur….

 4. Nils Arne sier:

  Oppløftende at det går an å få fisk selv om man ikke kaster så bra. Nå har jeg skaffet vadere (tror jeg må vasse litt for å få flua ut til fisken) og er klar for fisketur i et av mine barndoms fiskevann der jeg vet det er mye fisk.

 5. Frank sier:

  Når jeg begynte med fluefiske, etter å ha fisket mange år med spinnerstang, valgte jeg meg et lite vassdrag over tregrensen. Her var det ingen trer å henge fast i og jeg viste det var mange ørret. Med begrensed erfaring klarte jeg å få mange fine små ørreter. Dermed var en fluefisker født. Ingenting var som spenningen ved å se ørreten komme opp og ta en liten sort flue.

 6. Frank sier:

  Når jeg begynte med fluefiske, etter å ha fisket mange år med spinnerstang, valgte jeg meg et lite vassdrag over tregrensen. Her var det ingen trær å henge fast i og jeg viste det var mange ørret. Med begrenset erfaring klarte jeg å få mange fine små ørreter. Dermed var en fluefisker født. Ingenting var som spenningen ved å se ørreten komme opp og ta en liten sort flue.

 7. Stig sier:

  Vadere er interessant. Men husk at fisken står nærmere enn du tror. Marbakken, eller endringer i bunnforhold som overgang fra sand/grus til gress/vegetasjon er giftige områder. Fisk av disse før du vasser ut der..Polariserende fiskebriller er også yppelig å anskaffe seg Nils Arne.
  Husk færrest mulig blindkast og få fluen til å opptre som et naturlig innsekt. Små rykkvise inntrekk…skitt fiske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *