Stopp usann reklame!

Vi vet alle at vi ikke skal tro på reklame, likevel klarer jeg ikke la være å irritere meg over reklame som er for god til å være sann. Hjelp meg med å stoppe reklamen som lurer deg, for det er ikke bare tannkremprodusenter som overdriver!

<!–[if !supportEmptyParas]–>”Colgate – anbefalt av de fleste tannleger verden over” hevdes det i en tv-reklame for Colgate Total. Med det sprer Colgate et inntrykk av at triklosan-tannkremen er den tannkremen du trenger for å få sunne tenner. Og foran seg skyver de hele verdens stand av tannleger. <!–[endif]–>

Men det er ikke sant. De fleste tannleger i verden går ikke rundt og anbefaler Colgate Total. Spesielt i Norden blir tannkremen i langt større grad frarådet enn anbefalt, fordi den kan føre til resistente bakterier og fordi den dreper bakterier som munnen og fordøyelsessystemet trenger for å fungere.

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Vi har jo en studie som dokumenterer det, sier Colgate. En studie som må holdes hemmelig av forretningsmessige grunner.

Hvilke andre grunner kan det være for å holde en studie om hva verdens tannleger anbefaler hemmelig enn at studien ikke tåler andres analyse. Hvis studien stemmer burde Colgate gjort alt de kunne for å få publisert alle detaljer i den i så mange medier som mulig, for å levne all tvil om tannkremen til side. Men det gjør de ikke. Av forretningsmessige grunner.

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Som oftest er det bare lommeboka det kan gå utover hvis man velger å tro på en reklame. Men i verste fall kan villedende reklame også gå ut over helse og miljø.

<!–[if !supportEmptyParas]–> <!–[endif]–>

Har du sett en reklame med påstander du tviler på? Gi meg et tips, så kan vi se om påstandene kan dokumenteres eller om dokumentasjonen må holdes hemmelig av forretningsmessige grunner.

– Lars Karelius Noer

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Stopp usann reklame!

 1. ane sier:

  Apropos helse og miljø: Vil dere være så snill å undersøke bruk av fluor i tannkremer? Og kanskje ta det opp i et senere program? Det er jo en miljøgift som tilogmed blir anbefalt mot hull, mens det finnes dokumenterte sider på nettet der alvorlige helseplager blir knyttet til fluor. Det er en bløff at fluor beskytter, sannheten er jo at den ødelegger tennene og skjellettet med mer.

  Ellers er det kjempeflott at dere tar opp bruken av triklosan og hjelper til å få fakta fram slik at folk får mulighet til å velge det som er rett for dem.

  Takk på forhånd.

 2. Beia sier:

  Lurer på Hvilke nettsider du viser til når det gjelder at fluor er en milgjøgift…?
  Fluor har alltid vært anbefalt mot hull og jeg SER effekten. Er ikke trivelig med små barn som får hull og må sitte hos tannlegen å må borre før de er moden for det. Foreldre:»skjerp dere»
  Men når det gjelder dette med at fluor er en miljøgift ønsker jeg gjerne å lese mere om dette.

  Hilsen For Fluor!

 3. Per-Erik Schulze sier:

  Hei. Fluor er ikke en miljøgift, men et grunnstoff nyttig for mange ting.

  Enkelte organiske fluorforbindelser som produseres av blant annet 3M, DuPont mfl er imidlertid miljøgifter. Fellesbetegnelsen er perfluorerte forbindelser (PFAS), og herunder har det vært mest fokus på PFOS og PFOA.

  Fluor i tannkrem er bra for tenna i moderate doser, mens bakteriedrepern triclosan er skummel i tannkrem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *