Tangoekspedisjonen

tango.jpg

Mange regner Buenos Aires for å være tangoens fødeby. I påvente av dokumentene som skal frigjøre bilen vår fra tollmyndighetenes varetekt, dro vi for bivåne ekte tango på argentinsk vis. Tango (både musikken og dansen) sies å uttrykke alt fra ømhet og seksuelt begjær til smerte og melankoli. Etter vårt besøk på en ekte tangoklubb, kan vi skrive under på at det ikke er å overdrive.

Vi i Darwinekspedisjonen har svært variert erfaring med tango. Jens har i mange år vært lidenskaplig opptatt av tangomusikk og vet også hvordan man skal danse tango. Kjetil og Tore stiller mildt sagt noe svakere. Tore har aldri danset tango, mens Kjetil kan vise til én time med opplæring på en biologikongress i Italia for noen år tilbake. En noe begrenset erfaring, med andre ord.

Nedslåtte blikk
På vei til en tradisjonell tangoklubb, var vi derfor glade vi hadde med oss Bjørn, en bekjent av Jens. Han besøkte Buenos Aires for første gang i 2004, den gangen utelukkende for å danse tango. Han ble bitt av basillen, og etter flere besøk bestemte han seg til slutt for å bosette seg her nede. I dag driver han et lite hotell, og er godt bevandret i byens tangomiljø. Ikke minst vet han å plassere føttene sine korrekt i en tett tango, med hvem det skulle være.

Da vi ankom tangoklubben, forhørte Bjørn seg med eieren av stedet om det var greit om vi filmet inne i lokalet. Vi fikk tillatelse mot at vi ikke fokuserte for mye av filmingen på ansiktene på dansegulvet. Å danse tango kan være en intim affære, og ikke alle dansende er her for å ta seg en svingom med den de takket ja til i bryllupet sitt. Nordmenn med filmkamera under armen må naturlig nok vise diskresjon.

Vi fant oss et bord lengst bak i lokalet. Like greit, synes vi. En avtale om å møtes på dansegulvet for en tango kommuniseres nemlig kun ved hjelp av øynene. Man ”stirrer” seg rett og slett til en dans. Så mens Bjørn øynet rundt i lokalet for å skaffe seg en dansepartner, forsøkte Tore og Kjetil å møte færrest mulig blikk.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Oo33M3ZzE_M" width="510" height="420" wmode="transparent" /]

På dansegulvet
De omtrent 20 parene i aksjon på dansegulvet beviste overfor blyge nordmenn at det er følelser som kjennetegner en ekte tango. Ømheten og begjæret mellom partnerne på dansegulvet var tydelig. Det samme var tilfredsstillelsen av å kunne avtale en dans med en partner man lenge hadde (bokstavelig talt) sett seg ut.

Aldersforskjell virket å være et ikke-tema i jakten på en dansepartner. Ofte så vi eldre herremenn i sin fineste stas i sensuell takt med unge, vakre kvinner på dansegulvet. I et tilfelle så det faktisk ut som om en eldre mann benyttet din kvinnelige dansepartner som krykke. Dette viste seg selvfølgelig å være et synsbedrag, for i neste øyeblikk svingte han henne rundt ved hjelp av noen bevegelser som overhode ikke hadde vært mulig å gjennomføre hvis han var dårlig til beins.

Jens fikk etter hvert prøve seg på dansegulvet. Derimot ble det ingen dans på Tore og Kjetil (denne gangen). Stemningen på en ekte argentinsk tangoklubb var likevel opplevelse nok. Og lysten til å lære seg tango har i hvert fall ikke blitt mindre etter dette.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert, Video og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Tangoekspedisjonen

  1. Glenn sier:

    Jens – vi må spille tango når du kommer tilbake!

  2. Ragnhild sier:

    Bra jobba, Jens!

  3. Irja sier:

    Så gøy. Skulle gjerne vært der! Var det skummelt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *