Sønnakbygget

Batterireklame_Oslo_

Det er hundre år siden Francis Sønnichsen åpnet batteriforretning i Norge.

Sønnakbygget

Sønnakbygget med det bølgede taket har vært et landemerke ved Ringveien. Den første batterifabrikken ble bygd i 1938, i 1954 ble Sønnakbygget slik du ser det over bygd. Nå ligger BI her.

BigImageContent.do

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Sønnakbygget

 1. Hei! Synes at gamle Oslobilder og «Byen i forandring» er et virkelig artig lesestoff.
  Jeg har selv mange Oslobilder som jeg fotograferte fra 1964. Dette er motiver som forlengst er borte. Det kunne ha vært interessant å legge ut noen av disse bildene på nettet («Byen i forandring»). Jeg lurer derfor på hvordan jeg går frem for å utføre dette. Med vennlig hilsen Alf Steinar Grønvold.

 2. EP sier:

  Alf: Gå til en fotobutikk og be de scanne inn bildene. Da får du bildene digitalisert på en cd. Dette koster trolig noen kroner, så du kan jo være selektiv. Etter dette, laster du bildene via en data opp på en side som feks. http://www.bildr.no

  Når bildet er lastet opp, får du en liten versjon av bildet opp. Klikk på denne, og kopier bildets adresse(URL). Hvert bilde vil få en unik adresse, så pass på å kopiere adresselinjen når bildet er publisert.

  For å vise noen bildene dine, kopier adressen til hvert enkelt bilde, som dette:
  http://bildr.no/view/836135

  Lykke til!
  (PS! Du kjenner muligens noen med en scanner. Da kan du digitalisere bildene dine gratis. Ellers klarer alle unge over 10 år denne oppgaven i blinde;) )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *