Den vanskeligste løypa?

Ski Challenge dere. Hvilke løype er vanskeligst? Og hva slags ski gir best resultat?

Selv mener jeg Wengen er klart vanskeligst til nå. Fikk aldri spesielt god tid på Val Gardena eller Bormio, men de var ikke så vanskelig å komme ned. Hvis vi skal måle vanskelighetsgrad i forhold til hvor mange ganger man kommer i mål da…?

Vrien sving

Tror ikke jeg passerer mål streken mer enn 1 av 10 ganger i Wengen. Krasjer i midten av løypa i en utrolig vanskelig sving med sikkerhetsnett på begge sider ? og en dump midt i svingen. Utrolig ergelig å kjøre i rundt ett minutt før jeg forvinner ut – nesten hver gang.

Ski?

Ellers lurer jeg på hvordan ski folk kjører med? Selv har jeg brukt 80-10-10 i det siste. Prøvde med 100% glid en stund, men tror jeg fikk for lite fart ut av svingene med den varianten. Skyggen jeg kjørte med dro iallefall skikkelig i fra ut av svingene..

Hilsen «Oppmann» for spillet, HPB NRKSport.no

Dette innlegget ble publisert i Ski Challenge. Bokmerk permalenken.

119 kommentarer til Den vanskeligste løypa?

 1. jesper sier:

  kjør fort

 2. SvenTheDog sier:

  Spaceknappen. Spilleren hopper. Lønner seg å hoppe før hopp og dumper for å unngå å hoppe langt. Jo kortere hopp jo heftigere speed!

  Sverger til 80-10-10!

 3. trowet sier:

  Øvelse gjør mester, sjekket sc:07 siden til orf og så på statistikken at han som leder verdenscupen til nå har kjørt ut 15.277 ganger og i mål 606 ganger. i mål kun 3,7% av forsøkene!

 4. Maistro sier:

  Da avbryter han sikkert veldig ofte – eller kjører ut med vilje fordi han ikke fikk starten han ønsket seg. Merker at jeg har begynt med det selv. Når først mellomtid er langt bak er det liksom ikke vits i å fullføre. Jeg kjører 80-20-0 forresten.

 5. danerik sier:

  Hei

  åssen ski egner seg best for wengen.

  rekkefølge: carving, hastighet, feste.

  de som har under 2:29 kan svare på dette

 6. Haren sier:

  Jeg kjører med tilpasste ski. Men gjør det bedre på trening en kvalik.

 7. hare sier:

  Men begunte bare i går.

 8. Thomasdahl sier:

  90-5-5. Du trenger speeden på slutten. Klipp hver eneste port.

  Enig i at Wengen er den vanskeligste hittil. Men Bormio var kanskje den kuleste.

 9. krøøy sier:

  80-10-10 vil det si 80 på hastighet, 10 på feste, 10 på carving?

 10. mikael sier:

  Jeg kjører med 70-15-15. Tror det er utrolig viktig med ikke bare fart.

  Wengen kjører jeg på ca. 02:32 – det er ganske bra, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal komme meg ned kjappere.

  Bormio: 1:58
  Val gardena: 1:59

 11. Mart0903 sier:

  Det lønner seg med mye feste..
  Har god erfaring med 9-72-19

  Prøv det…
  Har kjørt på 1:28:1 i Wengen

  Lurer også på hva kvalfiseringstiden til Wengen er

 12. simm sier:

  er alle verdiene dere med mest på hastighet???

 13. Haren sier:

  Går det an og ha kvalik på snå og sol??

 14. matias sier:

  dette høres kanksje dumt ut men hvor mange er det som kvaller til rennet? (hvilken plass trenger jeg vere på?)

 15. Botner sier:

  Hva er kvalifiseringstiden til wengen rennet?

 16. sss sier:

  hvilken plass/tid må jeg ha for å bli kvalifisert?

 17. CetOr sier:

  I denne løypa virker det som om de proffe bruker klasiske ski.. Og det tror jeg egner seg best, innme at det er utrolig mange svinger i denne løypa..

  Bruker selv klasisk, og har selv klart 26.2 på trening uten juks

 18. SvenTheDog sier:

  Spaceknappen. Spilleren hopper. Lønner seg å hoppe før hopp og dumper for å unngå å hoppe langt. Jo kortere hopp jo heftigere speed!

  Sverger til 80-10-10!

 19. athltc sier:

  14-75-11.

  2:29.

  klarer ikke kjøre fortere: O

 20. athltc sier:

  02:28,279

  14-75-11

 21. Liberty sier:

  Det er en utrolig bra tid da! Kommer meg ikke under 2.32 jeg…

  Utrolig bra spill!

 22. HPB sier:

  14-75-11. Trodde kanskje 75 ble litt knapt på glid, men tiden din athltc med den kombinasjonen er jo meget bra. Skal prøve litt med den i dag jeg tror jeg!

  HPB, NRKSport.no

 23. vestkantfaen sier:

  er det enklere å bruke joy-stick?? eller piltaster…

 24. vestkantfaen sier:

  er det mulig å jukse her inne??

 25. Benjamin sier:

  ja ja så har eg bare kjørt wengen på 02:45:758 men du ska bare veda at eg ska knusa alle om eg klare det dåå:-P nei da du kan ver bere en meg men sån e det eit tips aldri juks under treninga det hjeper ikkje det spor. eg gjor det en gng nå slit eg ikkje jukt i treninga. lykke til i kvallifiseringa!

 26. oestensen sier:

  må man komme under 2:30 eller kan man komme 2:30 et eller annet???

 27. oestensen sier:

  på kvaliken

 28. eli8ne sier:

  jeg syntes det er litt vanskelig i svilgene når de er litt bråe men ellers så går det bra:)

 29. Steven sier:

  nybegynner her, på første forsøk klarte jeg banen på 2:40 😛 skal spille litt nå da

 30. Tobbai sier:

  Dette er det mest geniale spillet jeg har spilt, forteste jeg har tatt Wengen på er 02:23:*** men jeg , det er sånt man bare har flaks med på treninga :S hehe.. prøver og kjøre med ghost / skyggen til den beste , det som og stå på ski ETTER pappa ;D

 31. trowet sier:

  I følge den offisielle siden til orf er kvalik tiden for wengen på 3:30

 32. HPB sier:

  Det stemmer det. Den er på 3:30.

 33. eileen sier:

  hvordan kommer jeg inn

 34. norelite sier:

  har klart 02:26 på wengen =)
  tobbai?kordan skjører man mot skyggen te den beste?

 35. Perii sier:

  Du må jo bruke 9-75-16 i Wengen med sol.

 36. SvindalAkselLund sier:

  Mager foran SvindalAkselLund
  i Wengen

  🙁 😀

  Du må jo bruke 11-78-11 i Wengen med sol.
  –> 2:25.5xx !!!

  Is there someone other who can speak english? I’ve got a lot of Tipps.

 37. zeo sier:

  jeg har gredd 2.22,123…………

  kult spill!!!!!!!!!!!!!!!!!

 38. Ingerlise. sier:

  hehe det må jeg si dette var et drit bra spill assa!! vil andbefale andre dette spillet=D

 39. martin sier:

  gfn cgv dhbdgb

 40. marius sier:

  Wengen, helt klart

 41. Torjus sier:

  Drit kult spill!!

 42. mmnyg sier:

  Hvor finner man kvalifiseringskravene? Står at de skal offentliggjøres i god tid før hver konkurranse, men jeg har ikke funnet noe. Noen som vet kravet for Kitzbühel?

 43. Florian Balthazar Hochflieger sier:

  Er det noen premie for seieren? Hva vinner man?
  Meget bra spill!

 44. kalle sier:

  Hva er kvalik tia her a?

 45. Perii sier:

  Hva bør jeg bruke i Kitzbyl med sol. Jeg vet jeg skrevnavnet feil

 46. Sander93 sier:

  Jeg pleier å bruke ca. 40 fart,30 på carving å 30 på feste. Du må ha go carving for å greie første svingen i kitchbuel for den er vanskeli =)

 47. thom4s sier:

  hva heter siden man finner statestikken om hvor mnge ganger man har kjørt og fullført?
  hva lønner det seg å velge ? mye fart?carving?feste???

 48. Perii sier:

  I Kitzbühel pleier jeg og bruke 9-40-51 er d noen andre som bruker noe i nærheten??

 49. oestensen sier:

  hva r kvalik tia i kitzbyl????forventer svar fort!!!hehehe…..

 50. Christian sier:

  Bruker Carv:6 Hastighet:65 Feste: 29 i Kitchbyl har kjørt på 1:51.5..

 51. Christian sier:

  Noen som har kjørt fortere og bruker noe annet?

 52. eirik sier:

  jeg bruker 12-38-50 og kjører på 1.51.6**

 53. Kjetil Brekke sier:

  Jeg har Kitzbyel på 1.51.7 med carv: 7 Feste:38 Fart:55 lurt å prøve med mindre fart og mer feste om du vil, da kan du få betalt i svingene 😉

 54. helland1990 sier:

  ko ti komer Åre banen ut sån at me kan spela på den??

 55. Perii sier:

  Hva bruker dere når dere kjører på is??

  Bruker 9-33-58 1:59.795

 56. Anonym sier:

  Kvallik tiå her e 2:30

 57. ali sier:

  hvorfor funker det ikke og spille wengen jeg har lasta det ned på nytt mange ganger

 58. Kjetil Brekke sier:

  har nytt oppsett.. 5. 58. 37. tid: 1.51.4

 59. Fersking sier:

  Hva er kvalikken i Kitzbyel?

  Vil gjerne vite hvor jeg står i forhold til å kvalifisere meg. Begynte å spille i dag, og har hittil en bestetid på 1:55,034 , men har store problemer med det første partiet.

 60. torjus sier:

  hva er tiden for å bli kvaifisert??

 61. MrLova sier:

  Hei! Er det noen som får til å «hoppe», klarer det aldri , blir altid at jeg «bommer» noen tips?

 62. Morten sier:

  Er sugen på å teste mine utforferdigheter, men stoppes av et program som kun støtter Windows…. Er ikke dette et skudd for bauen med tanke på at det er mange mac brukere der ute….
  Morten

 63. Anonym sier:

  KVALLIK TIÅ E 2:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 64. Perii sier:

  Jeg lasta ned den tyske variasjonen der gikk det mye fortere selv om jeg brukte de samme skiene.

 65. Anonym sier:

  Hva bruker dere i snø vær i kitsbyl?

 66. HALLO! sier:

  ER DET INGEN SOM KAN SI KVALIFISERINGSTIDEN I KITZBUEL?

  Jeg har en tid på 1:52,9, og det står at jeg IKKE er kvalifisert, men etter det jeg hører er kvalliktiden på 2:30!

  Noen som kan opplyse meg litt her?

 67. Anonym sier:

  Hvor sjekker man kvalifiseringskravene??Noen som kan gi meg svar litt fort??Er det riktig at kravet er 2.30 i kitzhbul??På forhånd takk

 68. fjoninho sier:

  jeg får ikke til å registrere meg jeg, noen som vet hvorfor?

 69. fjoninho sier:

  hvilken tid bruker dere på wengen

 70. Perii sier:

  Hvilke ski bruker du Frodo?

  jeg bruker5-58-37 —>1:51.684

 71. menigmann sier:

  Kongespill!!!!

  Har spillt det i 4 timer nå, og er ennå ikke lei!!!

 72. oddi sier:

  eg bruker h63-c3 og f33
  noe dritt

 73. oddi sier:

  kalas tid må du ha for å kvalifisere deg til løpet

 74. larsbastian sier:

  jeg skjønner ikke hvordan folk drar nedover bakken og havner i mål mere enn 20 sekunder fortere enn meg. dette til tross av at jeg føler jeg kjører i idealsporet, med tilnærmet lik full fart til en hver tid. hvordan er det mulog???

 75. Perii sier:

  Jeg klarer ikke komme under 1:50 er det noen som kan gi meg tips?

 76. oddi sier:

  klarer ikke å komme opp på 1.50.000 tallet kan noen hjelpe meg

 77. Frodo sier:

  Nøkkelpartier i Kitzbuhel er inngangen til Steilhang, og ikke minst utgangen av steilhang ut på veien. Så er det å få med farten utover flata før hausbergkanten, og inngangen til skråkjøringa. Det er veldig viktig å ikke komme for langt ned der, samtidig som man ikke må tape for mye fart ved å svinge for skarpt… Kitzbuhel er vanskelig, akkurat som i virkeligheten! KONGESPILL! (Min foreløpige PB er 1:50.059, skal klare under 1:50!!)

 78. skot sier:

  greier ikke bedre enn 1.54.4 i Kitsbül !!!!
  testa mange forskjellige oppsett, er nå på C2 H63 F35, Hvor i løypa er det «make or brake»?

 79. eikis10 sier:

  hei kjører på ca 1.52 lurer på hva folk som kjører på 1.51-1.50 bruker til skioppsett. hva har feste å si???

 80. Racer sier:

  Dette med oppsett er litt hva man liker selv. Har kjørt Kitz med 1-28-71 og på 5-47-48 og havner stort sett like under 1,52. Det jeg ikke skjønner, er hvordan en holder hastigheten oppe i over 115 km/t ned veien etter Steilhang….. Han med beste tid har tydligvis godt kantgrep, men også sinnsykt med glid… Fatter det ikke!! Har hatt over 120 ut av Steilhang med gode glidverdier, men synker til 104 i første svingen etter mellomtid:-(
  Er det noen som har noen tips????

 81. Perii sier:

  Jeg bruker 5-0-95. Hvis farten din er over 120 ved inngangen til veien og du ikke hopper etter andre pasering klarer du ofte og han farten din over 150km/t

 82. andefobe sier:

  Hvor finner man tidene man trenger for å kvalifisere seg ?
  Er det noen premie til den som vinner SkiChallenge ?
  Er det noen premie for den beste nordmannen ?

 83. 200vmaXhpdi sier:

  hva kjører dere i kitzbuel? tid og ski…!?!
  Kjører på 1.56.5 med c:30 f:30 h:40…

 84. tango007 sier:

  kjører kval i kitzb, mitt beste oppsett er 3 carving 5 feste og 92 fart men klarer ikke å kjører raskere enn 1:52,702. er det noe som har et tips om et bedre oppsett??? Eller er det bare jeg som ikke er bedre???

  Hilsen Tango007

 85. Perii sier:

  kan Dynastar77
  ChristianFurberg
  NTGknutby
  Schnabeltasse
  Botner
  KjetilBrekke
  SvindalAkselLund
  Mager
  vgthestar
  gå inn på http://skichallenge.orf.at/oe/login og logge seg inn bruk nicke deres og passoret dere bruker for og logge dere inn på spillet og si ja til og være med i gruppa ingenting vis dere vil

 86. pølse sier:

  Hei, jeg kaller meg pølse på spillet og jeg er god:)

 87. trowet sier:

  Det kan godt hende at noen jukser, men de i toppen har kjørt sinnsykt mye. 2 plassen har 730 målpasseringer men har kræsjet over 20800 ganger. da får man tilslutt til et perfekt løp.

 88. vmaX200hpdi sier:

  Hvor kan jeg se statistikk på hvor mange kjørt, og hvor mange fullført?
  pluss: hvorfor er det ikke samme person som leder på hiscore her, som inne på spillet??????

 89. nina sier:

  halla:)

 90. stian sier:

  FUCK DEG

 91. Skifantomet sier:

  Kjører Kitzbuhel på 1,51 med 15 35 50

  Tror helt sikker jeg må endre dette for å knipe 5 sekunder som er opp til vinner.

  Andre erfaringer?

 92. pølse sier:

  FUCK STIAN……..HOMSE

 93. Snowmaster sier:

  Stå fram alle juksemakere!
  Den eneste måten å kjøre Wengenløypa under 2.30 på er å ta noen snarveier…

 94. Kjetil sier:

  Tror det faktisk er en del som jukser her. Se på videoene av de som ligger i teten. De kjører ofte inn i flagg og seil så det suser med detter ikke allikvel.

 95. Anonym sier:

  Den som leder i Kitzbuhel har 0 på kant grep og hvorfor er det da så mange som sier man må ha godt kant grep for og kjøre bra

 96. Tralala sier:

  12-38-50? hva er hva???

 97. En som lurer sier:

  Kommer ikke raskere ned en 1 min og 55 sekunder i Kitzbuhel.
  Jeg har brukt: C:30, F:10, H:60.
  Finnes det noen bedre til Kitzbuhel, eller?

 98. hallo sier:

  dette er et dumt spørsmål men er det noen som kan si meg hvor jeg finner den registreringen til løp modus?

 99. aanoonyym sier:

  jeg kjører med 85-hastighet
  15-carving
  0-feste

  hvordan komme fortere ned i kitzbuhel uten å falle i en VOND sving på starten

 100. Christian sier:

  Kjører med Carv:0 Feste:10 og Hastighet: 90 i Kitchbyl. Har kjørt på 1:50.9..

 101. Christian sier:

  Hva bruker dere i Val Gardena? Skriv også hva dere har kjørt på! Jeg bruker:
  Carv:6, Feste:6 og hastighet:88. Har kjørt 1:55.1..

 102. SMM sier:

  Ser at det er stor forskjell på tidene i kvalik på snø, is og sol. Har kjørt Bormio på 1.55 på trening, men hva slags føre er det på treningsmodusen i forhold til dette???

 103. kristian sier:

  Hei. Tror ikke det er mulig jukse. jeg trodde også de i teten gjorde det, men kniper ofte et halvt sekund hver 30 gang jeg kjører. må nok kun kjøre mye! jeg er på 1,57. lønner det seg stå i hockey før svingene? eller stå litt oppreist like før flata slik at man skyter fart inn der?

 104. trowet sier:

  Snowmaster: kjør Wengen på klassisk oppsett, så kjører du nok godt under 2:30

  jeg kjørte selv på 2:26:9 med klassisk oppsett uten juks.

 105. kristian sier:

  Hei. Hvordan oppretholder jeg farten i nest siste venstre sving før mål??? det ødelegger slik at jeg ikke kommer under 1:55. Er oppe i 117/119 km/h på den lange gli strekningen rett etter start. noen som kan hjelpe?

 106. 200vmaXhpdi sier:

  Er det ingen som vet hvor man finner stats. for hvor mange ganger kjørt – fullført??!?

 107. Christian sier:

  Juks!
  Jeg tror absolutt ikke at det går an å jukse. Er selv et stykke bak de beste i verden, men tar stadig vekk nye tideler. (Leder på flere baner i Norge) Hvis dere har sett hvor mange utkjøringer og fullføringer de beste har, skjønner dere at det ikke er snakk om juks. Så det er nok ikke snakk om juks, men om å spille mye og lere seg noen enkle knep.

 108. SirJohnny sier:

  Christian: Hvordan kan du i det hele tatt kjøre med det oppsettet?? 0-10-90 ?? Jeg prøvde det selv, mend et er jo klin umulig å svinge…null styring på skia, og rett ut!

 109. oLaDuNk sier:

  Er det noen som kan bekrefte at det går an å jukse her? Er ikke interessert i sånnt sjøl, men må jo si at det er jo litt betenkelig å fort det går an å kjøre på sletter med det festet de har gjennom svingene…Har hørt noe om at de forandrer på systemfiler, slik at spillet går seinere… Men kan jo hende atte jeg tar feil, og at jeg bare må bite i det sure og inrømme at jeg ikke er bedre….

 110. Alexander sier:

  Den første svingen i Kitzbühel er ikke så ille som mange tror. Kommer ikke under 1.54 ( amatør, hehe) , men med 5-25-70, så leder jeg ofte med 0.500 – 1.200 ( på 2. måling ) , men så tar de meg alltid igjen på 2 90grader svinger midt i løypa sånn omtrent. Har funnet ut at der gjelder feste og carving, men det er ikke helt lett akkurat å holde ledelsen til nest siste heng. Kommer ofte ut feil av siste sving og taper mye på det. Leder jeg med 0.300, så taper jeg hele tiden med +0.300 :S

 111. Christian sier:

  SirJohnny:
  Timingen er selvfølgelig viktig i den første svingen der, men det blir ogsp veldig mye lettere hvis du holder inn piltast ned. Da bremser du ekstra mye!

 112. andreids sier:

  triks på bane som åre er 100 speed rett og slett… carving er ikke nødvendig på noen baner for carving kan du ta igjen med svingeteknikk. en liten trykk på ned rett før svingen og du tar med deg fart ut istedenfor å miste. har til nå bare 1.36.7 men har bare spillt den i et par timer. et annet triks er å trykke fort på pilene fks til høgre om du skal til høgre. da blir det mye mindre skrens. ellers er det bare å gi respekt til folk med navn planBI og de andre i toppen. de er bare sykt gode…

 113. Alexander sier:

  Kommer bare ned på 1.39.9 i Åre 🙁 Prøver å kutte svingene til det helt minimum, men et sted går grensa, og jeg går på trynet, hehe. Kjører med 0-0-100, men jeg taper alltid fart på 3 sving. det er som når jeg kjører mot beste ( med skyggen altså ) så hender det at jeg ligger litt foran dem etter de to første svingene, men når den tredje svingen kommer, så ser det ut som at de skyter ut fart, så jeg sliter litt det. Og så taper jeg tid på midten, utrolig irriterende, men enig med andreids, de med planBI er jo helt proffe…

 114. Snowmaster sier:

  Det er flaut at ingen juksemakere ennå vil stå fram. Jeg ser at Åre er kjørt på 1.34. Den eneste måten å kjøre godt under 1.40 på er å kutte svinger ved å kjøre UTENOM enkelte porter. Dette er helt lovlig, man får ingen straff.

 115. Christian sier:

  Snowmaster:
  Har du prøvd å kjøre kvalikk? Tror nok ikke d, for der er d ikke mulig å kjøre utenfor portene uten at du blir stoppet! Hvis du påstår at det er så lett, gjør det selv da, se om du klarer å slå de beste tidene.
  SYTEPAVE!

 116. Anonym sier:

  Hva synes dere er den morsomste banen?

  Jeg synes kanskje Wengen er morsomst

 117. Dorsen sier:

  Jeg vil anslå at alle fra plass nummer 1 til hvertfall et par hundre plasser utover på lista er juksere. De fra PlanBI jukser hvertfall. En av dem har lagt ut en film på youtube der han viser et løp der han jukser.

Det er stengt for kommentarer.